INNHOLD

"Norsk Fiskerinæring" nr. 10/11 – 2010

 

 

Familiebedrift i medvind
I 2011 har selskapet drevet fiskeoppdrett i 50 år. Vi snakker om en virkelig pioner-bedrift. Månedens intervjuobjekt har ledet virksomheten siden slutten av 80-tallet, og leverer i 2010 det beste resultatet gjennom tidene. Omsider begynner også Salma-laksen å betale seg. Vi har møtt Olav Svendsen jr.


The rise and....?
I 2010 er Domstein-aksjen blant vinnerne på Børsen. Derfor er overskriften litt urettferdig. Men mye har gått galt de siste 10 årene.


Teknologi i gåtakt
Teknologiske kvantesprang hører til unntakene i norsk fiskeindustri. Men det teknologiske nivået vil jevnt og trutt bli høyere i alle deler av bransjen.Øyne som ser
«Fisk og Forskning» har sett på bruken og utviklingen av alternative øyne som kan se når våre egne ikke strekker til.


  Les også  

Nergård fortsatt i spill
Vårt tips er at Austevoll Seafood snart overtar aksjemajoriteten i Norway Pelagic. Med på lasset følger Welcon og de pelagiske konsumanleggene til Nergård.


Stor satsing på NASF
Sett av dagene 1. til 3. mars. Da knaller North Atlantic Seafood Forum i gang med et tettpakket og svært interessant program.

Utenlandsk eierskap
Utlendinger eier i dag 38 prosent av de børsnoterte norske fis­keriselskapene. I fiskeflåten er det utenlandske eierskapet helt fraværende. Av vel 1.000 laksekonsesjoner, eier utlendinger ca. 25 prosent.

På fest i Rakfisk-land
Rakfisk-festivalen i Fagernes er en årlig happening for folk som er glad i smak med tradisjoner. Hans Morten Sundens tok turen til Valdres-hovedstaden sammen med 25.000 forventningsfulle festivalgjengere.

Frische fische aus Norwegen
Harald Østensjø har frisket opp gammel kunnskap fra tysktimen på realskolen. Han er kommet til at vi bør samarbeide mer og bedre med de seriøse naturvern-organisasjonene.

Speedsjarken erobrer kysten
Nåja, det er å ta litt hardt i. Men at speedsjarken blir stadig mer populær langs kysten, er hevet over tvil.

Økt miljøfokus kan svekke lønnsomheten
Mange tegner et rosenrødt bilde av fremtiden. Harald Skuseth er enig i at det ser lyst ut, men aner skumle skyer i horisonten.

Som kranglevorne småbarn
Petur Bjarnason er ikke nådig i kritikken av den politiske debatten på Island. Han etterlyser politikere av samme kaliber som Kåre Willoch.

Arbeidere i gråsonen
Ingen vet hvor mange utlendinger som til enhver tid jobber i fiskeri- og havbruksnæringen. Vi har snakket med alle som burde vite, og ender opp med et anslag på ca. 5.000.

100 år i storm og stille
Bud og Hustad Forsikring har nettopp feiret sitt 100-årsjubileum. Det foregikk selvfølgelig på Bud, der også jubileumsboken «100 år i storm og stille» ble presentert.