INNHOLD

"Norsk Fiskerinæring" nr. 3 – 2017

 

 


Første havfrue til topps i HI
Månedens intervjuobjekt er født i Oslo, er utdannet cellebiolog og mor til to, professor ved Institutt for biologi i Bergen samt historiens første kvinnelige Havforskningsdirektør. «Havfruen» Sissel Rogne har helt klart rukket mer enn de fleste.


På tomannshånd med 40 milliarder
Hun er sjømatsjef i verdens største sjømatbank. I alt styrer hun er portefølje på rundt 40 milliarder kroner. Den vokser og gir god avkastning. Verden smiler til Anne Hvistendahl i DNB.

 

Full krig om sild, makrell og kolmule
Ann Kristin Westberg (t.h) og Sigrun M. Holst leder de norske kvoteforhandlingene om sild, kolmule og makrell. Det er tøffe tak og for øyeblikket full skjæring. Smilene sitter langt inne.
  Les også  

Pliktsystem til besvær
Regjeringen foreslår å skrote trålernes pliktsystem. Det har juridiske konsekvenser som kan sette en stopper for disse planene, mener advokatene Lund Andreassen og Sørdal.Fiskeripolitikk på vippen
De siste fire årene har KrF og Venstre hatt stor fiskeripolitisk innflytelse. De som vil at dette skal fortsette, bør lese artikkelen fra side 52 grundig. Her kommenterer vi partienes fiskeripolitiske programmer.

Fiskerikommunen Herøy
Herøy er selve indrefileten av sjømatnæringen på Søre Sunnmøre. Da vet alle at havfiskeflåten står sterkt og at det er så som så med oppdrett. Vi har listene med det du trenger å vite.Født ute — sjef i sjømatlandet
De er født i utlandet og har gjort karriere i norsk sjømatnæring. De kommer fra ulike kanter av kloden og har også gjort seg ulike erfaringer.

Best på sjømatjuss
Tre år på rad er han kåret til Norges beste advokat innen sjømatjuss. Det er neppe tilfeldig. Grunde Bruland er en kar det kan lønne seg å ha på sin side.IKEA serverer verden laks
IKEA driver varehus over hele verden. De fleste selger norsk laks i sine restauranter og kafeer. Det blir mange tonn i året.Repslager, fabrikkeier og politiker

Christian Campbell Andersen (1860-1927) overtok farens reperbane i Bergen i 1891. Noen år senere var han også med på å etablere egen trådfabrikk. Campbell Andersen engasjerte seg politisk og var en meget aktiv organisasjonsmann.

.

Klippfisk for viderekommende
I «Fisk og Forskning» tar vi et lite dykk i den forskningen som foregår på saltfisk og klippfisk. En rekke av prosjektene er delfinansiert av Fiskeri- og havbruksnæringens forskningsfond.