nf6 - 00_cover

                   

INNHOLD

"Norsk Fiskerinæring" nr. 6 – 2000

Bestandsberegninger
og kvoteforslag er
den viktigste premissen
for hele vår fiskeri-
virksomhet. Nå gjør
forskerne kuvending i
torskevurderingene igjen.

(Utsendelse fredag 7. juli)


 Månedens Intervju 


Bankmann som ble ringnotreder
De færreste kan forrente en ringnotsnurper til nærmere 200 millioner kroner. Skjønt når gjelden bare er 38 millioner, går det greit. Vi har møtt Per Magne Eggesbø, hovedaksjonær i M/S «Eros». Han er også styreformann i Silfas, og har en tøff jobb foran seg. Det siste halvannet året har Silfas tapt over 1 million kroner pr. uke.


Under Lupen

Brasilekspert under lupen
Markedskunnskap og kremmerånd. Det er styrken til Arne Røst og West-Norway Codfish Company. Selskapet nærmere seg 500 mill.kr. i omsetning.


  Les også  

Duellen
Hjelt vrs Myrvang
Sist tok Råfisklagsdirektør Trygve Myrvang knekken på regiondirektør Terje Magnussen. Denne gang møter Myrvang nestleder Knut Hjelt i Norske Fiskeoppdretteres Forening.
Test deg selv, trykk på overskriften til dette avsnittet og finn spørsmålene. 5 poeng bør du klare!

Bøfjæring som ble laksemillionær
Inge Kristoffersen produserer laks for under 15 kroner pr. kilo. Slikt blir det penger av i dag.

Sildekvotene ned 40 prosent?
Etter fem feite kommer fem magre. Norske sildefiskere må belage seg på noen år med sterkt reduserte sildekvoter.

Fy, det stinker fisk!
Fiskerne er eksperter på å klage. Resultatet gir seg selv. Ungdommen vender fiskerinæringen ryggen. Fiskarlaget trenger en moderne informasjonsavdeling, og vi må være villige til å betale regningen, skriver Knut Arne Høyvik.

Farvel til 20-tallet?
En periode snek lakseprisene seg opp mot 40 kroner pr. kilo. Fortsatt ligger de godt over 30 kroner. Vi har snakket med endel av de store lakseeksportørene, som spår prisutviklingen frem mot jul. Det bør være lystig lektyre for oppdretterne. Side 37

Ny fôrfabrikk på Myre
Fabrikken koster 140 millioner kroner og skal sørge for at Biomar øker sin andel av den norske laksefôrkaka.

Fi$k i fokus
Finans-jappene har kastet sine øyne på fiskeri og havbruk. Særlig det siste. Det er både positivt og negativt, skriver Erik Hempel. Forhåpentligvis kan det bidra til at også politikerne får øynene opp for næringens store potensial. Side 41

Taskekrabber, torsk og hyse
Åkra Sjømat AS på Karmøy er en bedrift i medvind. I krabbesesongen har Svein og Tom Arne Torsen 25 folk i sving. Nå skiller de lag. Svein tar hånd om fiskemottaket, Tom Arne overtar krabbebutikken.

Selger fisk til folket
Dagligvarekjedene ønsker bedre kommunikasjon med fiskerinæringen, nye og mer spennende produkter og økt markedsføring av fisk. Salgspotensialet er ingen av dem i tvil om. Side 47

På talefot med Fiskeriministeren
All fisk på auksjon, mer ombordproduksjon, vekk med Deltagerloven og stabilitet i ressursfordelingen. Det siste er det viktigste for trålerrederne. Det mener heldigvis også Fiskeriministeren.

Økokrim med blikket rettet østover
— Vi ønsker ikke at gråsonehandel og korrupsjon skal få fotfeste i Norge, sier Trond Eirik Schea. Vi har møtt lederen for Østkrim-teamet i Økokrim.

Refa fyller 50 år
Refa i Finnsnes er Norges nest største produsent av fiskeredskaper. Helge N. Nilssen har vært på besøk i forbindelse med jubiléet.


Tilbake til hovedmeny