nf7 - 00_cover

                   

INNHOLD

"Norsk Fiskerinæring" nr. 7 – 2000

Fra Tønsberg Tønne
til svenskegrensen
Et temanummer om
fiskerinæringen
rundt Oslofjorden.

(Utsendelse tirsdag 22. august)
er et temanummer om fiskerinæingen rundt
Oslofjorden. Våre faste spalter går derfor ut
denne gangen.

 


Test deg selv, trykk på overskriften til dette avsnittet og finn spørsmålene. 5 poeng bør du klare!

Fra Tønsberg Tønne til svenskegrensen
Dette nummeret av «Norsk Fiskerinæring» skal handle om fiskeribedriftene rundt Oslofjorden. Vi starter et stenkast fra Hvalfangstmonumentet i Sandefjord, og beveger oss fjorden rundt til Hvaler sør for Fredrikstad. Det er en kyststrekning de færreste forbinder med fiskerivirksomhet, men mange vil bli forbauset. Oslofjorden er et meget interessant fiskeriområde.

10.000 måltider pr. dag!
Bjørn Harris Hansen og Hansens Røkeri AS i Drammen selger fisk og fiskeprodukter for 60 mill. kr. på årsbasis. Det blir noen millioner måltider pr. år.

Eksklusiv fisk til kresne ganer
Stein Naustvik har fått sving på Naustvik Storkjøkken i Oslo. Selskapet leverer fiskedelikatesser til fly og cruisebåter. Kvalitet betyr alt.

Sukkertøy og sjømat
Brynhild-gruppen har overtatt Maritim Food, som tidligere var Slorer Jakobsen og Fader Martin. Adm. direktør Jan Brevik har Norgesgruppen som største kunde.

Største fiskemottak mellom Oslo og Kristiansand
Brødr. Berggren AS i Sandefjord selger fisk for over 17 millioner kroner over disk. De fleste turister i Vestfold vet hvor de kan få det beste av havets delikatesser. Side 17

Fangst og produksjon i fokus
Norway Seafoods har hovedkontor på Lysaker. Det er også det eneste som knytter Røkkes fiskeriselskap til Oslofjorden. Side 26

Skalldyr og lutefisk er markedsvinnere
Fiskemat AS på Oslo Fiskehall omsetter fisk for ca. 100 millioner kroner på årsbasis. Lutefisk er en av spesialitetene, og da har bedriften god grunn til å se lyst på livet. Side 29

Krake fant make
Fiskematcentralen AS trengte nye lokaler, Sandanger AS nytt produksjonsutstyr. Resultatet ble Fima Norge — en fusjon mellom to fiskematprodusenter. Sammen stiftet de Fima Food AS i Oslo, som er en spesialgrossist til dagligvarehandelen. Side 32

Veteran på Oslo Fiskehall
Inger Sørensen AS ble stiftet i 1870, og har hatt de samme lokalene på Oslo Fiskehall siden hallen ble bygget i 1934. Om vi kan bruke karakteristikken «veletablert» om noe fiskefirma rundt Oslofjorden, må det være Inger Sørensen AS. Side 45

Lager Norges beste røkelaks
Brødrene Katralen i Laks- & Vildtcentralen i Oslo sier det som det er: — Vi lager Norges beste røkelaks. De bruker fortsatt røkeovner fra 1890! Side 54

Spesialist på eksklusive varer
Asbjørn Ekse og W. Køltzow AS er eksponenter for det beste av det beste i fiskeomsetningen på Østlandet. Ifjor omsatte grossistselskapet for 69 millioner kroner, og solgte mer av importerte fiskeprodukter enn av norske. Side 58

Seafood fra Son
Man har nesten vondt for å tro det, men i lille Son utenfor Oslo ligger et fiskeriselskap som omsetter fisk og sjømat for flere hundre millioner kroner på årsbasis. Sea-Bell AS satser på import og det norske fiskemarkedet. Side 67

REMA-reker og håndlagt ansjos
Engelsviken Canning AS er trolig det eldste fiskefirmaet rundt Oslofjorden. Selskapet ble startet i 1867 og ansjos og reker har vært hovedprodukter i over 80 år. Side 85

Salgslaget som ble produksjonsbedrift
En gang var Fjordfisk et fiskesalgslag. I dag er AS-et riktignok eid av Skagerakfisk, men selskapet driver mottak og produksjon av fisk i fri konkurranse med de øvrige aktørene rundt Oslofjorden.

Les også om
Hegnars Eftf. AS, Fisker’n Maritime Produkter AS, Fiskerstrand Export AS, Ph. Thorstensen AS, Keco AS, Snorre Seafood AS, Nordkyn AS, Østlandske Formidling AS, Polar Seafood AS, Enghav AS, Brødr. Skogen Fiskehandel AS og Troll Salmon AS. Vi minner dessuten om annonsene, som alltid er nyttig lesestoff.


Tilbake til hovedmeny