nf7 - 01_cover

                   

INNHOLD

"Norsk Fiskerinæring" nr. 7 – 2001

Åge Remøy er
månedens
intervjuobjekt.

Lider du valgets
kval? Les
partienes politiske
programmer.

(Utsendelse tirsdag 4. september)

 


MÅNEDENS INTERVJU

 


Fabrikkskipsreder med sans for gode forretninger
Ledelsen i Fiskarlaget har gjort en dårlig jobb. Vi har ikke vært tydelige nok, mener månedens intervjuobjekt. Selv tilhører han en flåtegruppe som noen vil hugge opp til spiker. Likevel kan Åge Remøy fra Herøy på Sunnmøre bli nestformann i Fiskar-laget. Men han kan like gjerne bli kastet på hodet ut.


VALGET

Valgets kval
Mandag 10. september må du bestemme deg. Kanskje kan partienes fiskeripolitiske programmer være til hjelp.


  Les også  

Duellen
Sivertsen vrs. Williksen
NFF-sjef Tarald Sivertsen har vist seg å være en riktig slugger i Duellen. Sist ble Steinar Bastesen feid av banen. Denne gang er det Nils Williksen fra Rørvik som skal forsøke seg. Hvordan duellen endte, finner du ut ved å trykke på den blå overskriften. Prøv deg selv – dersom poengene tikker inn, må du ringe oss.
Test deg selv, trykk på overskriften til dette avsnittet og finn spørsmålene. 5 poeg bør du klare!

Adventstid på Skrova
Ulf Ellingsen har lært seg å vente. Men nå håper han ventetiden snart er over. Da kan millionene flagre over Skrova.

Einar Hole Moxnes
ble Fiskeriminister i mars 1968. Mange var skeptiske til herredsagronomen, men det viste seg raskt å være ubegrunnet.

Et merkelig paradoks
Vår faste skribent, Knut Arne Høyvik, er også opptatt av det forestående Stortingsvalget. Han er overrasket over Høyres fremgang langs kysten, særlig i Nord-Norge. På den ene siden vil mange kystfiskere sprenge Norges Fiskarlag på grunn av havflåtens sterke stilling, på den andre stemmer de Høyre, havfiskernes beste garantist. Det er et merkelig paradoks, skriver Høvik.

Fra Pomor til tamil
Fiskeindustrimuseet på Melbu planlegger et utstillingsprosjekt som skal vise fiskeindustriens innsats for å bryte ned fremmedfrykten i Norge. Det har fått navnet «Den frosne smeltedigel», og strekker seg helt tilbake til Pomortiden.

Forgiftes skjelldrømmen igjen?
Det er 100 år siden det døde mennesker av skjellgift i Norge. Men frykten er der fortsatt, og kan enda en gang gi skjellnæringen dødsstøtet. Bedre giftkontroll og forebyggende tiltak er næringens motgift.

Gründernes tid er over
Erik Hempel ser i glasskulen og spår prisfall og tøffere tider for lakseoppdretterne. Dagens priser på konsesjoner er hinsides fornuft, og om få år vil 4-5 globale storaktører kontrollere 80-90 prosent av lakseproduksjonen, skriver han.

Blå åker og salte bønder
Landbruket har forlengst kastet sine øyne på fiskerinæringen. Under Aqua-Nor fikk vi presentert et lykkelig møte mellom de to primærnæringene, nemlig den nye notvaskeren til Landteknikk Fabrikk. Hans Morten Sundnes har sett nærmere på landbrukets inntog i fiskerisektoren.

Superior, sild og sortering
Brønnbåtrederne Odd Einar og Reidar Sandøy har vært på handletur igjen. Denne gang er det nye «Rostein» til 34 millioner kroner de to driftige karene har hentet hjem til Harøya. Siden starten i 1988 har rederiet bygd 10 nye brønnbåter ved Aas Mek. Verksted.

Hvitfiskslukeren på Svartneset
Det har tatt tid, men nå står endelig nyanlegget til West Fish-Aarsæther produksjonsklart på Svartnes utenfor Vardø. Ialt kostet anlegget 130 millioner kroner. Det måler ca. 6.000 kvadratmeter.

 


Tilbake til hovedmeny