nf2 - 02_cover

                   

INNHOLD

"Norsk Fiskerinæring" nr. 8 – 2005

Deltakerloven står
fortsatt støtt.
Under 4 prosent
av råstoffet landes
av fartøyer
industrien er
medeiere i.

(Utsendelse mandag 10.oktober)

 


Riv ned gamle sperrer!
Han spiller piano, synger med «De Herrrrlige», elsker blues og er sportsgal. Som styremedlem i FHL Industri og eksport er han bekymret over valgresultatet. Svein Ludvigsen satte fiskeindus-trien i fokus og rev ned gamle sperrer. Nå frykter månedens intervjuobjekt at de kommer på plass igjen.

 


 

Konge i Skandinavia
Svein Lyngnes har store vyer. Domstein skal bli størst på fisk i Skandinavia. Da må den tidligere Prior-sjefen knuse noen egg på veien.


 

Ny lakseavtale på trappene
I januar får vi en ny lakseavtale med EU. Derfor er det nå på høy tid å diskutere produksjonsregulerende tiltak i oppdrettsnæringen.

Kamskjell ned fra gjerdet
Det har tatt 10 år. Men til neste år er Norskjell utenfor Stord klar for å høste. 40 prosent dekningsgrad bør være realistisk.  Les også  

Duellen
Østervold Toft vrs. Fjellheim

Om tre måneder begynner Skjalg Fjellheim som ny fiskerimedarbeider i «Nordlys». Først lot vi han bryne seg på Kari Østervold Toft. Hvordan det gikk kan du som vanlig trykke på overskriften for å finne ut.

Vinnere og tapere
nf’s blå har analysert valgresultatet i de 41 mest fiskeriavhengige kommunene i Norge. Høyre gikk kraftig tilbake. Men om fiskerivelgerne er så misfornøyde med Svein Ludvigsens høyredreining, hvorfor gikk FrP mer frem i fiskerinæringen enn Høyre gikk tilbake?

Frustrasjons-terapi
Øystein Sandøy har skrevet dikt om Canal+. Takk og pris at vi ikke er kanal-redaktør.

Scanmar — 25 år i konstant utvikling
Scanmar gründer Henning Skjold-Larsen kunne nylig feire 25-årsjubileum. Siden starten har Scanmar investert 250 millioner kroner i FoU. Det har betalt seg — både for bedriften og fis-kerne!

Et stort steg for torskenæringen
MarineBreed AS på Sunndalsøra leder an i avlsarbeidet på torsk. Det vil gå mye raskere enn med laksen. Hittil har man vært mest opptatt av vekst og kjønnsmodning.

For all del — ikke straffetoll
Professor Terje Vassdal ser ingen vei utenom produksjonsregulerende tiltak for å begrense utbudet av oppdrettslaks fra Norge. Hvis ikke frykter han straffe-toll i EU.

Fiskerne har solid kontroll
Vi har foretatt en spørreundersøkelse i fiskeindustrien som viser at mindre enn 4 prosent av råstoffet kommer fra båter bedriftene er medeiere i. Deltakerloven står fortsatt sterkt.

Something fishy
Yann de Caprona har skrevet en interessant artikkel om opprinnelsen til ord og uttrykk innen fiskerinæringen. Mye stammer fra et felles språk forskerne kaller indoeuropeisk.

Kjetterske tanker fra en hjemmesitter
U-hjelp er dømt til å mislykkes om de involverte partene ikke tjener på det, skriver Erik Hempel. Det er et viktig budskap til den nye bistandsministeren fra en hjemmesitter som måtte følge valgkampen på svært lang avstand.

Bare NAVY dekker Norge
NAVY-kjeden feirer 25-årsjubileum. I dag har den maritime elektronikk-kjeden 23 medlemmer som omsetter for en drøy halv milliard på årsbasis.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


Tilbake til hovedmeny