nf8/9 - 01_cover

                   

INNHOLD

"Norsk Fiskerinæring" nr. 8-9 – 2001

Vi har besøkt
fiskeri-kommunen
Vågsøy.Her er
noen av
"kjendisene"
.
(Utsendelse torsdag 25. oktober)

 Best i vest?
Vi har besøkt Vågsøy kommune - et ekspansivt fiskerisamfunn med mange ben å stå på. De senere år er det silda og makrellen som har skapt størst verdier, og ifjor var Vågsøy Norges største fiskerihavn målt i landet kvantum. I dette nummeret kan du lese om de mange flotte fiskeribedriftene i Vågsøy.Storstua på Trollebø
Da Kong Harald åpnet det nye storanlegget til Domstein på Trollebø i 1993, vaiet alle flagg på hel stang i Måløy. Noen glitrende investering har Trollebø-anlegget aldri vært, men det har bidratt til å befeste Domsteins posisjon som Måløys desidert største fiskefirma. Med investeringene i Fjord Seafood og Pieters håper Domstein-brødrene å ha tatt et langt skritt fremover.


  Les også  

Duellen
Sivertsen vrs. Williksen
Tarald Sivertsen var bare et 50 grams kaldrøykt laksestykke fra en tier denne gangen. Da har vi nesten røpet at vår unge utfordrer Leif Grimsmo røk ut. Grimsmo jobber med å utvikle den elektroniske markedsplassen i serviceselskapet Pefa i Norge. Men tidligere har han blant annet vært fagsjef i NSL. Prøv deg selv – dersom poengene tikker inn, må du ringe oss.

 

Ulike strategier
Svein Milford (bildet) er en av fiskeri-næringens mange strateger. Han er styreleder i Lerøy. Vi har forsøkt å avdekke gigantenes strategivalg.

 

Han vendte EF-ryggen
Knut Hoem ble rikskjendis over natta da han trakk seg i protest mot EF-avtalen. Hoem var Fiskeriminister i 8 måneder. Pan Pelagic på offensiven Arne Stang er styreformann it deg selv, trykk på overskriften til dette avsnittet og finn spørsmålene. 5 poeg bør du klare!

 

Hurra - et regjeringsskifte!
Vi forventer ingen store endringer i fiskeripolitikken, i alle fall ikke på kort sikt. Men Høyre har alltid vært mer opptatt av næringsutvikling enn Arbeiderpartiet, og er det noe fiskeri- og havbruksnæringen trenger i dag er det en politikk som legger best mulig til rette for nettopp det. Vekstpotensialet er enormt, og en regjering av Høyre, KrF og Venstre vil forhåpentligvis føre en skattepolitikk som stimulerer til gründerskap og nyutvikling.

 

Knut Domstein på topp
Måløy er tuftet på pigghå, sild og makrell - og i den rekkefølgen. Men hvilke personer har betydd mest for utviklingen av fiskerinæringen i Måløy etter krigen? Vi har tatt sjansen på å rangere de ti fremste, og på toppen har vi plassert Knut Domstein. Listen finner du i artikkelen.

 

Dristig pelagisk satsing
Emy Fish AS ble etablert i Måløy i 1993 av familiene Steenslid og Strand. Ingen av dem hadde erfaring fra konsumproduksjon av sild og makrell, og daglig leder Magnus Strand kom nesten rett fra skolebenken. Det var en dristig satsing som lyktes.

 

Tradisjonsrik hermetikk-familie
Familien Lem har drevet hermetikkfabrikk i Måløy i snart 80 år. Firda Canning Co. AS har overlevd alle kriser i hermetikkbransjen, og tro oss - dem har det vært mange av. I dag ledes selskapet av Ulf Einar Lem, og produserer hermetikk av sild og laks.

 

Coast nærmer seg milliarden
I Måløy har det å selge alltid hatt høy status. I så henseende har Coast Seafood AS en skinnende stjerne i byen. I løpet av få år har dette salgsselskapet virkelig blitt en aktør å regne med. Ifjor nådde omsetningen nesten en milliard kroner.

 

Størst på frosne laksekoteletter
Artic Seafood Måløy AS er et nytt skudd på stammen av fiskeribedrifter i Vågsøy. Selskapet driver en allsidig produksjon av ferske og frosne fiskeprodukter, ikke minst frosne laksekoteletter. I år vil bedriften omsette for nesten 70 millioner kroner.

 


Tilbake til hovedmeny