
.
For sjette gang arrangeres heldagskonferansen Seafood Talks i Oslo sentrum, tirsdag 11. november 2025.
Årets tema er Fra ord til handling. Hvordan lykkes?
Norsk havbruksnæring har alle forutsetninger for å vokse videre og samtidig være verdens mest bærekraftige matprodusent. Hva må til for å lykkes?
Vi belyser alle sider av norsk oppdrettsproduksjon i dag – fra tradisjonell til nye løsninger som laks på land, lukket/semilukket og nedsenket i sjø og til havs. Vi vil også se på muligheter som nye globale trender, slik som regenerativt havbruk, kan gi. Særlig fokus i år vil være på leverandørleddet som har en nøkkelrolle i fortsettelsen. Og som alltid; Næring møter politikk!
Seafood Talks 2025 vil gi innsikt og oversikt. Med et knallsterkt faglig og sosialt program bygger vi bro mellom oppdrettere på land og i sjø, leverandører, forskningsmiljøer, forvaltning og politikere, og spør: Hvor er vi, hvor skal vi og hva må til for å lykkes?
Som alltid vil møteplassen være i sentrum. Det er jo også sammen vi tar næringen videre!
Velkommen til Oslo tirsdag 11. november i rammene til Hotel Bristol
Se foreløpig program lenger ned.
Meld deg på i dag for å sikre plass.
Konferanseavgift 5800,- eks mva.
Rabatterte priser ved gruppebestilling
Inkludert i konferansepakke:
- – Fagkonferanse 10:00-17:00
- – Skriftlig statusrapport pr. november 2025 for lukket matfisk på land og i sjø samt HTH, verden over
- – Tilgang på slides/pdf-foredrag i etterkant
- – Kaffe og pauseserveringer gjennom dagen
- – Lunsj-bufeet
- – Festmiddag m/aperitiff og lett underholdning fra 18:30
- – Sosialt utover kvelden med egen bar på Bristol.
Er du student og ønsker å delta? Ta kontakt med oss.
Arrangør:
Seafood Talks AS, kontakt: Therese Tande, e-post: therese.tande@norskfisk.no, mobil +4795825609
Hotellbestilling:
Hotel Bristol midt i Oslo sentrum er kåret til Norges ledende hotell. Vi tilbyr konferansedeltakere rom til rabatterte priser.
Norsk side: https://www.thonhotels.no/event/seafood-talks-2025/
Engelsk side: https://www.thonhotels.com/event/seafood-talks-2025/
Ta kontakt med hotellet direkte på telefon 22826030 eller på e-post til post@bristol.no om du lurer på noe.
Se foreløpig program med de som har bekreftet under:
Sist oppdatert: 02.07.2025
Seafood Talks 2025: Fra ord til handling. Hvordan lykkes?
Tirsdag 11.november, Hotel Bristol Oslo
Registrering, morgenservering og mingling.
The devil is in the details:
Hvor er vi – hvor skal vi?
Hva er status for norsk havbruksnæring per november 2025 og hvor vi er på vei. Vi tar for oss de ulike driftsformene i matfiskproduksjonen i dag og belyser utfordringer og muligheter gitt bærekraftig miljø, biologi og økonomi.
Kl. 10:10 Hvor står norsk oppdrettsnæring i dag?
Vi ser nærmere på produksjonsstatus og ulike driftsformer for matfiskoppdrett på land, havbruk til havs og matfiskoppdrett i sjø (tradisjonell, lukket/semilukket og andre driftsformer som dyp drift). Hva med regenerativt havbruk, sirkulære løsninger og/eller lavtrofisk i kombinasjon med fisk? Gitt det vi vet i dag – hvordan vil norsk oppdrettsnæring se ut om fem-ti år?
Therese Tande, Norsk Fiskerinæring
Kl. 10.25 Hva med leverandørbransjen?
Forsker Audun Iversen, Nofima
Kl. 10.40 Hva med fisken??
Fisken først! Hva innebærer det, og hva vet vi om risiko og muligheter? Hva er hovedutfordringene knyttet til biologi og hva skal til for å bli bedre? Hva vet vi om genetikk og avl, vekst, miljøpåvirkning og fiskevelferd (dødelighet, sykdommer) for de ulike driftsformene – på land, lukket og til havs – i norsk fiskeoppdrett? Hvilke driftsformer svarer best opp på oppdrettsfiskens behov? Og hva med de kravene myndighetene stiller?
Kristine Hartmann, Salmon Living Lab
Kaffe- og pauseservering
Live podcastsending med BlueTalk
Hva vet vi om investeringsbehov, produksjonskostnader og lønnsomhet i de ulike driftsformene i norsk fiskeoppdrett?? Og hva med konsekvensene av å innføre et nytt regime?
Dag Sletmo, DNB
Eivind Helland, Blue Planet
Professor Ragnar Tveterås, UiS
Fra ord til handling. Hvordan lykkes ?
Nytt regime – nye muligheter – nye utfordringer? Det meste fortsetter som før, inntil videre. Hvor vi ender er fortsatt uvisst. Hva vil et nytt forvaltningsregime bety for norsk oppdrettsnæring, og hvilke utfordringer og muligheter vil det innebære for bransjen?
Kl. 12.00 Næringsperspektiv
Inge Berg, Nordlaks
Ivan Vindheim, MOWI ASA
TBA
Kl. 12.30 Leverandørperspektiv
Audun Sivertsen Fjeldvær, ScaleAQ
John Arne Breivik, Stingray Marine Solutions AS
Knut Nesse, AKVAgroup ASA
Lunsjbufeet Hotel Bristol Oslo
Kl. 14.00 Samtale i sofaen med Fiskeri- og havministeren
En innledende samtale om aktuelle problemstillinger og sentrale utfordringer.
Kl. 14:20 Seafood Talks spørretime
Vi speiler Stortingets spørretime og inviterer konferansedeltakerne til å stille direkte spørsmål til Fiskeri- og havministeren. Spørsmålene må sendes inn på forhånd. Hver spørsmålsstiller får to minutter. Dette er konferansedeltakernes anledning til å få svar på noe de lurer på, løfte viktige problemstillinger og utfordre fiskeriministeren.

Kl. 15:00 Alle til “laks” – hvordan lykkes?
Amund Hellesø, leder Nettverk for fjord- og kystkommuner
Krister Hoaas, Sjømat Norge
TBA
Kl. 15:15 Oppsummering: Hva nå?
Hvilke hovedpunkter tar vi med oss videre? Hva må til for å lykkes med et nytt regime?
Henrik Hareide, Aqknowledge AS
Kaffe- og pauseservering
Næring møter politikk
Hvordan ser partienes fiskeripolitiske talspersoner på veien videre mot et nytt forvaltningsregime for oppdrett. Hva blir det spesielt viktig å få på plass, hva må vi for all del unngå? Næring møter politikk til debatt.
De største partienes medlemmer i Næringskomiteen stiller til debatt og møter:
Alf-Gøran Knutsen, KVARØY
Gustav Witzøe, SalMar ASA
Kristin Hurum, Cermaq Group AS
Sondre Eide, EIDE Family
Debattleder: Thorvald Tande
Festmiddag m/aperitif, lett underholdning og sosialt utover kvelden
Sted: Bristol Hall, Festsalen, Hotel Bristol Oslo