Kontakt

E-post:
post@norskfisk.no

Sentralbord:
63959090

Fax:
63954166

Postadresse:
Boks 244, 2071 Råholt

Ofte stilte spørsmål

NorskFisk.no er nettstedet til fagmagasinet Norsk Fiskerinæring med historie tilbake til 1961!

NorskFisk.no er noe helt nytt som ble lansert i 2018. Formålet med nye NorskFisk.no er å levere:

1. Utvalgte nyheter

2. Eksklusivt Fagstoff

3. Unikt oppslagsverk

4. Nyttige verktøy

Vi håper nye NorskFisk.no i kombinasjon med fagmagasinet Norsk Fiskerinæring vil gi innsikt og oversikt i sjømatnæringen, for de som allerede kjenner bransjen godt men også de som i dag står utenfor.

I oktober 2018 åpnet vi sidene for en begrenset gruppe aktører som representerer mangfoldet i næringen. Dette gjør vi for å høste erfaring og få gode innspill samtidig som vi fortsetter å bygge ut innholdet. Etter planen skal nye NorskFisk.no gå på luften for alle og enhver fra om med 2019.

Ja. Mest sannsynlig kan vi det. Vi får svært ofte henvendelser fra nye aktører (men også godt etablerte!) og kan enten bistå deg direkte eller henvise deg til rett instans. Vi kjenner alle bransjegrupper (havbruk like godt som fiskeri) og kan også bistå med informasjon og analyser om ulike temaer knyttet til bransjen.

Ja, det kan du si. Mange kaller oss det. Bladet Norsk Fiskerinæring ble etablert i 1961 av Thorvald Tande sr. og eies og drives i dag av andre og tredje generasjon. Norsk Fiskerinæring utgis av aksjeseselskapet Norsk Fiskerinæring AS (etabl. 1994) og er en familiebedrift, selv om antallet familiemedlemmer i redaksjonen nå teller kun 3 av 8. Vi skal ikke mange årene tilbake da samtlige var i familie.

Navnet vårt skulle kanskje tilsi at vi er noe statlig eller eies av en organisasjon. Det gjør vi altså ikke! Norsk Fiskerinæring og norskfisk.no er helt uavhengig. Vi følger god presseskikk etter Vær-Varsom plakaten og er medlem av Fagpressen og Redaktørforeningen. Norsk Fiskerinæring og NorskFisk.no eies og drives av familien Tande. Vi anser oss som en aktør med en tydelig stemme. Som leser vil du aldri være i tvil om hvor vi står i fiskeripolikken eller øvrige saker.

I snart 60 år har vi utgitt fiskerfaglig magasin fra grunnlovsbygda, Eidsvoll Verk, bare et steinkast unna Grunnlovsbygningen. Med 5 minutter til Gardermoen og 30 minutter til Oslo er likevel veien kort til kyst, hav og marked. Å se ting litt på avstand er heller ikke alltid så dumt. Vi har forøvrig sterke røtter til fiskeværet Nordre Bjørnsund som vi flytter ut til så ofte vi kan. Vi har dessuten freelance-journalister og faste skribenter spredt utover det ganske land og utland.

På ingen måte! Om vi så blir siste fagmagasin på papir.. Vi planlegger snarere å stryke fagmagasinet – både på papir og nett!

Bli kjent med oss

Therese Tande

Daglig leder / journalist
post@norskfisk.no +4795825609

Kristin Aspelin Tande

Thorvald Tande jr.

Elisabeth Yri

Hans Morten Sundnes

Torbjørn Rasmussen

Linda Margrethe Vesteng