Sundnes kommentar
Fisk, feider og fronter i det nye nettet
Det diskuteres fisk som aldri før. Ikke nødvendigvis på kaikanten eller på blafrende avissider.
Det diskuteres fisk som aldri før. Ikke nødvendigvis på kaikanten eller på blafrende avissider. Men på svært mange flater og i til dels bortkomne kroker på internett. Tonen er ikke mildere enn på kaikanten og frontene ikke mindre steile enn i diskusjoner om feminisme og ulv. Noen går inn i flere diskusjoner på ulike sider hver dag. De som jobber i oppdrettsnæringen, ser derimot ut til å holde seg unna.
I tykke permer i lokalene til «Norsk Fiskerinæring» har vi samlet fiskeriaviser helt tilbake til 1961. «Fiskeribladet», «Fiskaren», «FiskeribladetFiskaren» og nå bare «Fiskeribladet» igjen. Fulle av gammelt nytt, men også av debattinnlegg og tilsvar. «Papirdebatten» finnes fremdeles, men skal vi følge debattene «Fiskeribladet» er involvert i og starter opp, må vi over på nett. Der har det meste av «Fiskeriblad»-ordskiftet foregått lenge.
— Vi startet Fiskeridebatt for et par år tilbake og prøver å gjøre det til debattstedet for fiskeri og havbruk. Vi får enormt mye leserbrev hver dag som gir mye trafikk, sier «Fiskeribladet»s redaktør Øystein Hage. Mens vi snakker, er et av innleggene på Fiskeridebatt synlig på fronten til Fiskeribladet.no: Mest lest: «Oppdrettsindustriens giftdumping dreper rekene» av MDGs fiskeripolitiske talsperson, Toine C. Sannes. Dette er jo et debattinnlegg i seg selv. Under står en tekst signert Hagen, der han oppfordrer til å debattere saken videre på Fiskeridebatt dersom man har meninger. I dette tilfellet, i hvert fall da vi var innom, var det én kommentar der. Blar vi nedover er det flere innlegg, blant annet fiskeriministerens svar på kritikk fra «Fiskeribladet». Han får selv fem svar på dette samt underdiskusjoner.