Skip to content
Norsk Fiskerinæring
  • Magasin
    • Siste utgave
    • Siden Sist
    • Alle utgaver
    • Alle tema/serier
  • Oppslagsverk
  • Leverandørregister
  • Søk
  • Mine favoritter
  • Logg inn
  • Min profil
  • Meny
  • Lukk
perm_identity Logg inn
menu Meny
  • Hjem
  • Om oss
  • For annonsører
  • Nettbutikk
  • Alle produkter
  • Handlekurv
  • Kontakt
  • +63959090
  • post@norskfisk.no
  • Magasin
  • Siste utgave
  • Arkiv
  • Oppslagsverk
  • Finn aktør, person eller artikkel
  • Finn leverandør
  • Bli abonnent

Lag en brukerprofil

  • Bli opplyst. Vi kjenner næringen etter over 60 år i bransjen.
  • Få innsikt. Vi analyserer og går i dybden.
  • Få oversikt. Over bransjen, aktuelle tema, aktørene.
  • Spar tid. Bruk våre verktøy for informasjon om nøkkelpersoner, bedrifter og leverandører.
Bli abonnent

Logg inn

  • Søk
  • Magasin
    • Siste utgave
    • Alle utgaver
  • Oppslagsverk
    • Finn aktør, person eller artikkel
  • Leverandørregister
    • Finn leverandør
  • Nettbutikk
    • Alle produkter
    • Handlekurv
  • Om oss
  • For annonsører
  • Kontakt
  • Bli abonnent
  • Logg inn
  • Kontakt
  • +63959090
  • post@norskfisk.no

Magasin

8 - 2020

Tilbake til utgaven Innholdsfortegnelse

Innhold nr. 8 – 2020

Lukk

Hempels kommentar

Månedens intervju

Leder

Månedens Gullfisk

NF's blå

Meningspanelet

Marte Vassbotten

Sandøys kommentar

På tampen fra Provence

Viktige fiskerikommuner

Smånytt fra fiskerinæringen

Nye investeringer

Norske fiskeriministre

Bjarnasons kommentar

Duellen

Ferdigsnakka

Hempels kommentar

Dystre utsikter

FAO spår en varig nedgang både i produksjon og handel

Tilførselen av sjømat i 2020 forventes å falle med 1,3 prosent. Fangstene av villfisk vil gå ned med hele fem prosent, ifølge de siste prognosene fra FAO. Produksjonen av oppdrettsfisk vil derimot fortsette å øke — FAO mener med 3,3 prosent.
Utgave nr. 8

Etter et halvt år med strenge smittevern-restriksjoner og til dels nedstengte økonomier verden over kommer nå spådommene om fremtiden, både på kort og lang sikt. Det er ikke oppmuntrende lesning. I løpet av de siste par månedene har vi mottatt en rekke analyser av situasjonen og effekten av COVID-19 på sjømatmarke­det. FAO har gitt noen korte kommentarer som på et vis heller bensin på bålet. Organisasjonen spår en varig nedgang både i produksjon og handel. Dessuten observerer man en endring i for­bruksmønsteret i retning av større interesse for frosne og bear­beidede produkter på bekostning av ferskvarer.

 

 

Nedgang i tilførselen

Tilførsel, forbruk og handel forventes å reduseres i år på grunn av de ulike effektene av omfattende smitteverntiltak. Den totale fiskeproduksjonen forventes å falle med 1,2 prosent, hvilket er et resultat av en økning på 3,3 prosent i akvakulturproduksjonen og et fall på 5 prosent i villfangsten, ifølge FAO. Selv om veksten i oppdrettsproduksjonen fortsetter, vil veksthastigheten i år avta i forhold til den langsiktige trenden.

Norsk Fiskerinæring

Logg inn

Prøv gratis i 24 timer

 

 

Få innsikt og oversikt

Bli abonnent
Tilbake til utgaven
Til oppslagsverk
  • Kontakt

  • +47 63959090

  • post@norskfisk.no

  • Om oss
  • For annonsører
  • Personvern & vilkår
  • Min profil
  • Logg inn
  • Bli abonnent
  • Mine favoritter
  • Kunnskapsbank
  • Finn person
  • Finn aktør
  • Finn leverandør
  • Nettbutikk
  • Alle produkter
  • Handlekurv

Meld deg på nyhetsbrev

Viktige og tankevekkende historier - rett i innboksen din.

Ved å melde deg på nyhetsbrevet gir du samtykke til at Norsk Fiskerinæring kan lagre og behandle dine personopplysninger.

Vi sender ut nyhetsbrev 1-2 ganger i måneden. Vårt fokus er å gi deg innsikt og oversikt over viktige saker og hendelser.

Alt innhold er opphavsrettslig beskyttet. © Norsk Fiskerinæring. Org. nr. 970 888 683. Norsk Fiskerinæring arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk.

Design & utvikling av Kult Byrå