Skip to content
Norsk Fiskerinæring
  • Magasin
    • Siste utgave
    • Siden Sist
    • Alle utgaver
    • Alle tema/serier
  • Oppslagsverk
  • Leverandørregister
  • Søk
  • Mine favoritter
  • Logg inn
  • Min profil
  • Meny
  • Lukk
perm_identity Logg inn
menu Meny
  • Hjem
  • Om oss
  • For annonsører
  • Nettbutikk
  • Alle produkter
  • Handlekurv
  • Kontakt
  • +63959090
  • post@norskfisk.no
  • Magasin
  • Siste utgave
  • Arkiv
  • Oppslagsverk
  • Finn aktør, person eller artikkel
  • Finn leverandør
  • Bli abonnent

Lag en brukerprofil

  • Bli opplyst. Vi kjenner næringen etter over 60 år i bransjen.
  • Få innsikt. Vi analyserer og går i dybden.
  • Få oversikt. Over bransjen, aktuelle tema, aktørene.
  • Spar tid. Bruk våre verktøy for informasjon om nøkkelpersoner, bedrifter og leverandører.
Bli abonnent

Logg inn

  • Søk
  • Magasin
    • Siste utgave
    • Alle utgaver
    • Artikkelserier
  • Oppslagsverk
    • Finn aktør, person eller artikkel
  • Leverandørregister
    • Finn leverandør
  • Nettbutikk
    • Alle produkter
    • Handlekurv
  • Om oss
  • For annonsører
  • Kontakt
  • Bli abonnent
  • Logg inn
  • Kontakt
  • +63959090
  • post@norskfisk.no

Magasin

8 – 2022

Tilbake til utgaven Innholdsfortegnelse

Innhold nr. 8 – 2022

Månedens Gullfisk
NF's blå
Brev fra leserne
Guldens Lupe
Meningspanelet
INGES hjørne
Sandøys kommentar
Månedens intervju
Norske lakseslakterier
Hempels kommentar
Ferdigsnakka
Sundnes kommentar
Bok på kroken
Fisk og Forskning
På tampen fra Provence
Duellen
Leder
Månedens intervju

OLAV HOLST-DYRNES

Månedens intervjuobjekt må ha en av sjømatnæringens mest spennende jobber. Og trolig den mest utfordrende.

Månedens intervjuobjekt (52) følger i fotsporene til faren, som også jobbet med fiskeproduksjon og fiskehandel. Olav Holst-Dyrnes gjorde først karriere i Forsvaret. Siden har det gått i møbler og fisk. Nå er det fisk for alle penga som konsernsjef i Insula AS. (Foto: Therese Tande)
Utgave nr. 8

Skrevet av:

Thorvald Tande

Redaktør

MÅNEDENS INTERVJUOBJEKT MÅ HA EN av sjømatnæringens mest spennende jobber. Og trolig den mest utfordrende. Da Gustav Witzøe i 2015 bestemte seg for å bygge opp et sjømatkonsern basert på foredling og salg av alle typer fisk og skalldyr, primært i Norden, gikk han ekstremt offensivt til verks. Utgangspunktet var Lofotprodukt AS på Leknes i Lofoten, som allerede året før hadde overtatt Domsteins sjømataktiviteter i Sverige. Så, i løpet av de neste par årene, fulgte oppkjøpet av nesten 20 små og store sjømatselskaper i Norge, Sverige, Danmark og Finland. Det gikk knapt en måned mellom hver gang meldingen tikket inn om nye fusjoner eller overtagelser. Det skal vi komme tilbake til. Lommeboka virket utømmelig. Insula este ut i alle retninger, noe vi også kunne lese av driftsinntektene. Allerede det første året nærmet omsetningen seg 1 milliarder kroner. Deretter økte den til 2,4 milliarder i 2016 og 4,4 milliarder i 2017. På to år hadde Insula slått seg inn blant sjømatnæringens ti største selskaper. Vi kan ikke huske noen andre norske sjømatbedrifter med tilsvarende vekst — ikke en gang i nærheten.

Norsk Fiskerinæring

Logg inn

Prøv gratis i 24 timer

 

 

Få innsikt og oversikt

Bli abonnent

Nevnt i artikkelen

Olav HOLST-DYRNES

Styreleder i Norges Sjømatråd

Andre saker

Månedens intervju

BJØRG HELEN NØSTVOLD

Jeg har mistet håpet om at noen vil foreta de endringene som...
Meningspanelet

Meningspanelet nr. 5 – 2025

Om leverandørbransjen og hvilke saker og tema de holder seg oppdatert om....
NF's blå

nf’s blå nr 5 – 2025

Aktuelle kommentarer med spark til alle sider
Tilbake til utgaven
Til oppslagsverk
  • Kontakt

  • +47 63959090

  • post@norskfisk.no

  • Om oss
  • For annonsører
  • Personvern & vilkår
  • Min profil
  • Logg inn
  • Bli abonnent
  • Mine favoritter
  • Kunnskapsbank
  • Finn person
  • Finn aktør
  • Finn leverandør
  • Nettbutikk
  • Alle produkter
  • Handlekurv

Meld deg på nyhetsbrev

Ved å melde deg på nyhetsbrevet gir du samtykke til at Norsk Fiskerinæring kan lagre og behandle dine personopplysninger.

Alt innhold er opphavsrettslig beskyttet. © Norsk Fiskerinæring. Org. nr. 970 888 683. Norsk Fiskerinæring arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk.

Design & utvikling av Kult Byrå