Firda kjøper seg inn i Landøy Fiskeoppdrett

Firda Seafood Group har gjort avtale med Landøy-familien om å kjøpe 51% av Landøy Fiskeoppdrett AS. Familien vil sitte igjen med 49 % eierskap, og fortsette å arbeide for selskapet.

Landøy Fiskeoppdrett har tre konsesjoner for oppdrett av laks og ørret, og fikk den første tildelt i 1980. Det var brødrene Ingvar og Jarl Landøy som startet selskapet.  I dag er det etterkommerne til Ingvar Landøy som eier og driver selskapet, både andre og tredje generasjon er aktive i den daglige driften.

— Det har vore ein lang og tolmodig prosess som har leia fram mot det valet vi no har teke, sier daglig leder Roar Landøy i pressemeldingen.

— Vi har erfart gjennom mange år at det er vanskeleg å vere ein liten aktør med avgrensa lokalitetstilgang og produksjon. Ein blir svært sårbare. Gjennom dette sameiget ynskjer vi å styrke produksjonsevna, få tilgang på andre ressursar enn vi har hatt åleine, og fordele risiko. Vi ynskjer og å satse på produksjon av aure framover, og der er Firda ein leiande aktør.

Landøy Fiskeoppdrett har hele sin produksjon i havet rundt Værlandet i Askvoll kommune. Firda Seafood Group har også anlegg i samme kommune, samt i Hyllestad og Gulen, og en lokalitet i Solund som nylig er klarert. De har smoltproduksjon i kommunene Bremanger, Kinn og Vik i Sogn, samt Alvøen i Bergen.

— Værlandet ligg i vårt satsingsområde, og vi kjem til å bygge opp kring det Landøyfamilien har jobba fram gjennom generasjonar. Eg har kjent dei sidan eg sjølv kom inn i næringa tidleg på 80-talet, og er trygg på at vi har felles verdiar og mål om ei sterk bedrift med trygge arbeidsplassar og ringverknader lokalt, sier Ola Braanaas, eier i Firda Seafood Group.

 

Roar Landøy, Stian André Tolleshaug, Lina Braanaas Utne, Kjell Landøy, Helge Landøy og Ola Braanaas er enige om tett samarbeid fremover. Landøy Fiskeoppdrett fortsetter som eget selskap, men vil få tilgang til tjenester i Firda-systemet. Selskapene vil inngå felles produskjonsplanlegging og risikoavlastning. (Foto: Firda Seafood Group)