Firda kjøper seg inn i Landøy Fiskeoppdrett
Firda Seafood Group har gjort avtale med Landøy-familien om å kjøpe 51% av Landøy Fiskeoppdrett AS. Familien vil sitte igjen med 49 % eierskap, og fortsette å arbeide for selskapet.
Landøy Fiskeoppdrett har tre konsesjoner for oppdrett av laks og ørret, og fikk den første tildelt i 1980. Det var brødrene Ingvar og Jarl Landøy som startet selskapet. I dag er det etterkommerne til Ingvar Landøy som eier og driver selskapet, både andre og tredje generasjon er aktive i den daglige driften.
— Det har vore ein lang og tolmodig prosess som har leia fram mot det valet vi no har teke, sier daglig leder Roar Landøy i pressemeldingen.
— Vi har erfart gjennom mange år at det er vanskeleg å vere ein liten aktør med avgrensa lokalitetstilgang og produksjon. Ein blir svært sårbare. Gjennom dette sameiget ynskjer vi å styrke produksjonsevna, få tilgang på andre ressursar enn vi har hatt åleine, og fordele risiko. Vi ynskjer og å satse på produksjon av aure framover, og der er Firda ein leiande aktør.
Landøy Fiskeoppdrett har hele sin produksjon i havet rundt Værlandet i Askvoll kommune. Firda Seafood Group har også anlegg i samme kommune, samt i Hyllestad og Gulen, og en lokalitet i Solund som nylig er klarert. De har smoltproduksjon i kommunene Bremanger, Kinn og Vik i Sogn, samt Alvøen i Bergen.
— Værlandet ligg i vårt satsingsområde, og vi kjem til å bygge opp kring det Landøyfamilien har jobba fram gjennom generasjonar. Eg har kjent dei sidan eg sjølv kom inn i næringa tidleg på 80-talet, og er trygg på at vi har felles verdiar og mål om ei sterk bedrift med trygge arbeidsplassar og ringverknader lokalt, sier Ola Braanaas, eier i Firda Seafood Group.
