Rekordbesøk i Barcelona

Med over 35.000 besøkende og 2.244 utstillende bedrifter fra 87 land, ble årets Seafood Expo Global/Seafood Processing Global i Barcelona, som var den 30. i rekken, tidenes største. 

Fra Norge deltok i overkant av 90 eksportører og nærmere 20 leverandører med egne stands. På toppen kommer alle de som tok turen ned for å bivåne det hele og for å delta på ulike kundemøter og arrangementer gjennom uken.

Bærekraft, akvakultur, arbeidsmarked, AI og sporbarhet var temaer som fikk særlig oppmerksomhet i sjømatmessens konferanseprogram. For første gang ble det arrangert et eget nettverkstreff for “Connecting Women in Seafood”.

Neste sjømatmesse i Barcelona er planlagt til 6.-8. mai 2025.

 

Positiv stemning i Barcelona – også for den splitter nye fiskeri- og havministeren Marianne Sivertsen Næss som “alle” ville hilse på. Til høyre for henne Stål Heggelund (Norsk Industri) og Christian Chramer (Norges sjømatråd). Foran skimtes Terje Antro Olsen (Star Seafood) og Tom-Jørgen Gangsø (Norges sjømatråd) (Foto: Therese Tande)

 

Lerøy Seafood Group hadde stand med størrelse av en liten leilighet. Her CEO Henning Beltestad med besøk av Siggi Olason, CEO i Optimar AS og Torgeir Folland, CEO i Kaldbakur Norway AS og styremedlem/strategisk rådgiver i Optimar AS. (Foto: Therese Tande)

 

Polar Seafrozen, Westcoast, Ice Fish, PHL Seagold og Jangaard Export var bare noen av de rundt 110 norske aktørene som stilte med egne stands i Barcelona. Slik ser det altså ut etter stengetid og når man er blant de siste som forlater messeområdet (Foto: Therese Tande)