Skip to content
Norsk Fiskerinæring
  • Magasin
    • Siste utgave
    • Siden Sist
    • Alle utgaver
    • Alle tema/serier
  • Oppslagsverk
  • Leverandørregister
  • Søk
  • Mine favoritter
  • Logg inn
  • Min profil
  • Meny
  • Lukk
perm_identity Logg inn
menu Meny
  • Hjem
  • Om oss
  • For annonsører
  • Nettbutikk
  • Alle produkter
  • Handlekurv
  • Kontakt
  • +63959090
  • post@norskfisk.no
  • Magasin
  • Siste utgave
  • Arkiv
  • Oppslagsverk
  • Finn aktør, person eller artikkel
  • Finn leverandør
  • Bli abonnent

Lag en brukerprofil

  • Bli opplyst. Vi kjenner næringen etter over 60 år i bransjen.
  • Få innsikt. Vi analyserer og går i dybden.
  • Få oversikt. Over bransjen, aktuelle tema, aktørene.
  • Spar tid. Bruk våre verktøy for informasjon om nøkkelpersoner, bedrifter og leverandører.
Bli abonnent

Logg inn

  • Søk
  • Magasin
    • Siste utgave
    • Alle utgaver
  • Oppslagsverk
    • Finn aktør, person eller artikkel
  • Leverandørregister
    • Finn leverandør
  • Nettbutikk
    • Alle produkter
    • Handlekurv
  • Om oss
  • For annonsører
  • Kontakt
  • Bli abonnent
  • Logg inn
  • Kontakt
  • +63959090
  • post@norskfisk.no

Magasin

10 - 2018

Tilbake til utgaven Innholdsfortegnelse

Innhold nr. 10 – 2018

Lukk

Viktige fiskearter

Månedens Gullfisk

Leder

NF's blå

Meningspanelet

Ferdigsnakka

Geir Ove Ystmark

Viktige fiskerikommuner

Bok på kroken

Hempels kommentar

Månedens jubileum

Lek med tall

Smånytt fra fiskerinæringen

Fisk og Forskning

Høyviks kommentar

Nye investeringer

Duellen

Fem på konferanse

På tampen fra Provence:
Sjømat til jul

Utgave nr. 10

På tampen fra Provence er skrevet av en sentral “insider” i norsk sjømatnæring som foretrekker å holde sin identitet skjult.

Artikkelserien har til hensikt å gi et skarpt skråblikk på sjømatnæringen.

Jeg er ingen ungdom lenger. Jeg glemmer ting jeg burde ha husket, og husker ting jeg burde ha glemt. Det er visst en helt naturlig del av aldringsprosessen, sier de skriftlærde. Derfor er jeg allerede i full gang med å sikre meg sjømat til jul, og setter opp programmet. Noe kan jeg kjøpe i supermarkedet her nede, men mye må jeg få sendt fra annerledeslandet. Jeg har gode kontakter som hvert år hjelper meg med det. Det er noen år siden jeg satte meg på flyet og reiste hjem til jul, og nå er nesten alle mine slektninger i annerledeslandet gått ut av tiden.

Men jeg nøyer meg ikke med sjømat i julen. Jeg spiser sjømat hver eneste dag og de siste årene har jeg invitert noen kjente, i hovedsak kvinner, på måltider jeg selv steller i stand. Ryktet om meg som rundbrenner lever sitt eget liv. Men ryktet som en god kokk, går også fra munn til munn i nabolaget. Flere av dem som har flyttet hit er pensjonerte, urbane akademikere. De leser selvsagt alt om hva de ikke bør spise og som kan ødelegge miljøet, f.eks. rødt kjøtt.

Norsk Fiskerinæring

Logg inn

Prøv gratis i 24 timer

 

 

Få innsikt og oversikt

Bli abonnent
Tilbake til utgaven
Til oppslagsverk
  • Kontakt

  • +47 63959090

  • post@norskfisk.no

  • Om oss
  • For annonsører
  • Personvern & vilkår
  • Min profil
  • Logg inn
  • Bli abonnent
  • Mine favoritter
  • Kunnskapsbank
  • Finn person
  • Finn aktør
  • Finn leverandør
  • Nettbutikk
  • Alle produkter
  • Handlekurv

Meld deg på nyhetsbrev

Viktige og tankevekkende historier - rett i innboksen din.

Ved å melde deg på nyhetsbrevet gir du samtykke til at Norsk Fiskerinæring kan lagre og behandle dine personopplysninger.

Vi sender ut nyhetsbrev 1-2 ganger i måneden. Vårt fokus er å gi deg innsikt og oversikt over viktige saker og hendelser.

Alt innhold er opphavsrettslig beskyttet. © Norsk Fiskerinæring. Org. nr. 970 888 683. Norsk Fiskerinæring arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk.

Design & utvikling av Kult Byrå