Skip to content
Norsk Fiskerinæring
  • Magasin
    • Siste utgave
    • Siden Sist
    • Alle utgaver
    • Alle tema/serier
  • Oppslagsverk
  • Leverandørregister
  • Søk
  • Mine favoritter
  • Logg inn
  • Min profil
  • Meny
  • Lukk
perm_identity Logg inn
menu Meny
  • Hjem
  • Om oss
  • For annonsører
  • Nettbutikk
  • Alle produkter
  • Handlekurv
  • Kontakt
  • +63959090
  • post@norskfisk.no
  • Magasin
  • Siste utgave
  • Arkiv
  • Oppslagsverk
  • Finn aktør, person eller artikkel
  • Finn leverandør
  • Bli abonnent

Lag en brukerprofil

  • Bli opplyst. Vi kjenner næringen etter over 60 år i bransjen.
  • Få innsikt. Vi analyserer og går i dybden.
  • Få oversikt. Over bransjen, aktuelle tema, aktørene.
  • Spar tid. Bruk våre verktøy for informasjon om nøkkelpersoner, bedrifter og leverandører.
Bli abonnent

Logg inn

  • Søk
  • Magasin
    • Siste utgave
    • Alle utgaver
  • Oppslagsverk
    • Finn aktør, person eller artikkel
  • Leverandørregister
    • Finn leverandør
  • Nettbutikk
    • Alle produkter
    • Handlekurv
  • Om oss
  • For annonsører
  • Kontakt
  • Bli abonnent
  • Logg inn
  • Kontakt
  • +63959090
  • post@norskfisk.no

Magasin

4 - 2019

Tilbake til utgaven Innholdsfortegnelse

Innhold nr. 4 – 2019

Lukk

NF's blå

Månedens Gullfisk

Meningspanelet

Månedens intervju

Fisk og Forskning

Hempels kommentar

Sandøys kommentar

Fem på konferanse

Viktige fiskerikommuner

Marte Vassbotten

Duellen

Sundnes kommentar

Smånytt fra fiskerinæringen

Brev fra leserne

Brev fra leserne

Hempels kommentar

Oppdrettsproduksjon i Afrika

Ifølge WorldFish Center vil 40 prosent av det afrikanske fiske­forbruket komme fra afrikansk akvakultur i 2030. Hvor sannsynlig er så det? Min første tanke er; ikke særlig, for å være ganske ærlig.

De siste 25 årene har oppdrettsproduksjonen i Afrika økt fra knapt 40.000 tonn til over 2,2 millioner tonn. Ingen har økt produksjonen mer enn Egypt, som nå har passert 1,5 millioner tonn på årsbasis. I 1984 var produksjonen 27.000 tonn. Her fra et egyptisk tilapia-anlegg.
Utgave nr. 4 - 2019

I de siste par årene har det vært mye snakk om Afrikas enorme oppdrettspotensial. Men lite har skjedd — til nå. I et globalt perspektiv er ikke Afrika noen betydelig produsent av oppdret­tsfisk. Frem til 1990 utgjorde Afrikas produksjon mindre enn 0,5 prosent av verdens totale produksjon. Men siden slutten av 1990-tallet har den afrikanske produksjonen vokst. I 1990 var den Afrikas akvakulturproduksjon litt over 90.000 tonn, og i 2017 hadde den vokst til 2,2 millioner tonn, dvs. ca 1,9 prosent av verdens totale produksjon. Førstehåndsverdien var hele 3,2 mil­liarder dollar! Av denne totalen var ca. 140.000 tonn tang.

Men, og det er verdt å merke seg: Hele to tredjedeler av Afrikas produksjon kommer fra ett land; Egypt. Egypts produksjon vokste fra 62.000 tonn i 1990 til nesten 1,4 millioner tonn i 2017. Det meste av dette var tilapia. Vi ser også bemerkelsesverdig vekst i andre land som Nigeria, Uganda, Zanzibar og Ghana.

Afrika produserer ikke nok sjømat for å tilfredsstille etterspørselen fra sin egen voksende befolkning. Følgelig må man importere store mengder, og kontinentet hadde et handelsunders­kudd for sjømat på 1,1 millioner tonn i 2016.

Norsk Fiskerinæring

Logg inn

Prøv gratis i 24 timer

 

 

Få innsikt og oversikt

Bli abonnent
Tilbake til utgaven
Til oppslagsverk
  • Kontakt

  • +47 63959090

  • post@norskfisk.no

  • Om oss
  • For annonsører
  • Personvern & vilkår
  • Min profil
  • Logg inn
  • Bli abonnent
  • Mine favoritter
  • Kunnskapsbank
  • Finn person
  • Finn aktør
  • Finn leverandør
  • Nettbutikk
  • Alle produkter
  • Handlekurv

Meld deg på nyhetsbrev

Viktige og tankevekkende historier - rett i innboksen din.

Ved å melde deg på nyhetsbrevet gir du samtykke til at Norsk Fiskerinæring kan lagre og behandle dine personopplysninger.

Vi sender ut nyhetsbrev 1-2 ganger i måneden. Vårt fokus er å gi deg innsikt og oversikt over viktige saker og hendelser.

Alt innhold er opphavsrettslig beskyttet. © Norsk Fiskerinæring. Org. nr. 970 888 683. Norsk Fiskerinæring arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk.

Design & utvikling av Kult Byrå