Skip to content
Norsk Fiskerinæring
  • Magasin
    • Siste utgave
    • Siden Sist
    • Alle utgaver
    • Alle tema/serier
  • Oppslagsverk
  • Leverandørregister
  • Søk
  • Mine favoritter
  • Logg inn
  • Min profil
  • Meny
  • Lukk
perm_identity Logg inn
menu Meny
  • Hjem
  • Om oss
  • For annonsører
  • Nettbutikk
  • Alle produkter
  • Handlekurv
  • Kontakt
  • +63959090
  • post@norskfisk.no
  • Magasin
  • Siste utgave
  • Arkiv
  • Oppslagsverk
  • Finn aktør, person eller artikkel
  • Finn leverandør
  • Bli abonnent

Lag en brukerprofil

  • Bli opplyst. Vi kjenner næringen etter over 60 år i bransjen.
  • Få innsikt. Vi analyserer og går i dybden.
  • Få oversikt. Over bransjen, aktuelle tema, aktørene.
  • Spar tid. Bruk våre verktøy for informasjon om nøkkelpersoner, bedrifter og leverandører.
Bli abonnent

Logg inn

  • Søk
  • Magasin
    • Siste utgave
    • Alle utgaver
    • Artikkelserier
  • Oppslagsverk
    • Finn aktør, person eller artikkel
  • Leverandørregister
    • Finn leverandør
  • Nettbutikk
    • Alle produkter
    • Handlekurv
  • Om oss
  • For annonsører
  • Kontakt
  • Bli abonnent
  • Logg inn
  • Kontakt
  • +63959090
  • post@norskfisk.no

Magasin

8 – 2022

Tilbake til utgaven Innholdsfortegnelse

Innhold nr. 8 – 2022

Månedens Gullfisk
NF's blå
Brev fra leserne
Guldens Lupe
Meningspanelet
INGES hjørne
Sandøys kommentar
Månedens intervju
Norske lakseslakterier
Hempels kommentar
Ferdigsnakka
Sundnes kommentar
Bok på kroken
Fisk og Forskning
På tampen fra Provence
Duellen
Leder

Bok på kroken

Rik på elendighet

Omslaget til boka Salmon Wars av Douglas Frantz og Catherine Collins er svart og flekkete. Det hendte jeg sjekket om jeg selv kunne ha sølt til eksemplaret mitt, men flekkene var der fra starten av, og forfatterne skildrer en alt annet enn plettfri næring.

Utgave nr. 8

Skrevet av:

Hans Morten Sundnes

Journalist

Omslaget til boka Salmon Wars av Douglas Frantz og Catherine Collins er svart og flekkete. Det hendte jeg sjekket om jeg selv kunne ha sølt til eksemplaret mitt, men flekkene var der fra starten av, og forfatterne skildrer en alt annet enn plettfri næring. Også undertittelen er mørk: «The dark underbelly of our favorite fish».  Laksebuken ser vi ikke før vi åpner fisken og studerer den. «The dark underbelly» — den mørke buken — er et uttrykk som forteller om den korrupte, kjipe delen av en organisasjon eller virksomhet, og som menigmann ikke kjenner til. Det er utvilsom de mørke partiene av laksen det nordamerikanske forfatterekteparet vier mest oppmerksomhet. 

Norsk Fiskerinæring

Logg inn

Prøv gratis i 24 timer

 

 

Få innsikt og oversikt

Bli abonnent

Andre saker

Lukket i sjø:
Vårslipp for lukket

Konturene av en ny æra for norsk havbruksnæring.

Matfisk på land:
Full fres i startgropa

Her skal det dreie seg om landbasert matfiskproduksjon av laks og ørret...

Havbruk til havs:
Viktige milepæler

En statusrapport per november 2025 om Havbruk til Havs. Hva har skjedd...
Tilbake til utgaven
Til oppslagsverk
  • Kontakt

  • +47 63959090

  • post@norskfisk.no

  • Om oss
  • For annonsører
  • Personvern & vilkår
  • Min profil
  • Logg inn
  • Bli abonnent
  • Mine favoritter
  • Kunnskapsbank
  • Finn person
  • Finn aktør
  • Finn leverandør
  • Nettbutikk
  • Alle produkter
  • Handlekurv

Meld deg på nyhetsbrev

Ved å melde deg på nyhetsbrevet gir du samtykke til at Norsk Fiskerinæring kan lagre og behandle dine personopplysninger.

Alt innhold er opphavsrettslig beskyttet. © Norsk Fiskerinæring. Org. nr. 970 888 683. Norsk Fiskerinæring arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk.

Design & utvikling av Kult Byrå