Skip to content
Norsk Fiskerinæring
  • Magasin
    • Siste utgave
    • Siden Sist
    • Alle utgaver
    • Alle tema/serier
  • Oppslagsverk
  • Leverandørregister
  • Søk
  • Mine favoritter
  • Logg inn
  • Min profil
  • Meny
  • Lukk
perm_identity Logg inn
menu Meny
  • Hjem
  • Om oss
  • For annonsører
  • Nettbutikk
  • Alle produkter
  • Handlekurv
  • Kontakt
  • +63959090
  • post@norskfisk.no
  • Magasin
  • Siste utgave
  • Arkiv
  • Oppslagsverk
  • Finn aktør, person eller artikkel
  • Finn leverandør
  • Bli abonnent

Lag en brukerprofil

  • Bli opplyst. Vi kjenner næringen etter over 60 år i bransjen.
  • Få innsikt. Vi analyserer og går i dybden.
  • Få oversikt. Over bransjen, aktuelle tema, aktørene.
  • Spar tid. Bruk våre verktøy for informasjon om nøkkelpersoner, bedrifter og leverandører.
Bli abonnent

Logg inn

  • Søk
  • Magasin
    • Siste utgave
    • Alle utgaver
  • Oppslagsverk
    • Finn aktør, person eller artikkel
  • Leverandørregister
    • Finn leverandør
  • Nettbutikk
    • Alle produkter
    • Handlekurv
  • Om oss
  • For annonsører
  • Kontakt
  • Bli abonnent
  • Logg inn
  • Kontakt
  • +63959090
  • post@norskfisk.no

Magasin

8 – 2023

Tilbake til utgaven Innholdsfortegnelse

Innhold nr. 8 – 2023

Lukk

Leder

Leder

NF's blå

Guldens Lupe

Meningspanelet

Bent Dreyer

INGES hjørne

Faste skribenter

Fra toppen

Månedens intervju

Williams kommentar

Ferdigsnakka

Sundnes kommentar

Fisk og Forskning

På tampen fra Provence

Duellen

100 år med innovasjon:
Handelsreisende i fisk!

Sekkingstad AS på Skaganeset i Øygarden kommune vest på Sotra feiret nylig sitt 100-års jubileum.

Skaganeset ligger i Sund kommune på Sotra, ca. 40 minutter med bil sørvest for Bergen. Her har Sekkingstad-konsernet hatt hovedbase siden 1991. To år før overtok man lakseslakteriet til Skogsvåg Fisketilverking AS. I dag driver Sekkingstad både lakseslakteri og foredling på Skaganeset — slakteriet i partnerskap med Eide Fjordbruk AS og Br. Bakke AS — foredlingen i egen regi. (Foto: Sekkingstad)
Publisert: 22. september 2023

Sekkingstad AS på Skaganeset i Øygarden kommune vest på Sotra feiret nylig sitt 100-års jubileum. I fjor passerte konsernomsetningen for første gang fire milliarder kroner. Vel 50.000 tonn laks og ørret — mest det første, gikk gjennom selskapet. Av dette nesten 20.000 tonn til foredling, primært av filét og lakseporsjoner. Konsernsjef og eneaksjonær er Bård Sekkingstad. Han tror det er smart å tenke litt annerledes.

Bård Sekkingstad (56) vokste opp på Sekkingstad i det som i dag heter Øygarden kommune utenfor Bergen og som den i midten av fem søsken. Allerede i 1985, bare 18 år gammel, begynte han i familiebedriften. Et par år senere ble han sendt til Orknøyene for å lede det nye lakserøykeriet til Orkney Seafood AS, et selskap Sekkingstad hadde vært medeier i siden 1972 og overtatt helt i 1980. 

Norsk Fiskerinæring

Logg inn

Prøv gratis i 24 timer

 

 

Få innsikt og oversikt

Bli abonnent
Tilbake til utgaven
Til oppslagsverk
  • Kontakt

  • +47 63959090

  • post@norskfisk.no

  • Om oss
  • For annonsører
  • Personvern & vilkår
  • Min profil
  • Logg inn
  • Bli abonnent
  • Mine favoritter
  • Kunnskapsbank
  • Finn person
  • Finn aktør
  • Finn leverandør
  • Nettbutikk
  • Alle produkter
  • Handlekurv

Meld deg på nyhetsbrev

Viktige og tankevekkende historier - rett i innboksen din.

Ved å melde deg på nyhetsbrevet gir du samtykke til at Norsk Fiskerinæring kan lagre og behandle dine personopplysninger.

Vi sender ut nyhetsbrev 1-2 ganger i måneden. Vårt fokus er å gi deg innsikt og oversikt over viktige saker og hendelser.

Alt innhold er opphavsrettslig beskyttet. © Norsk Fiskerinæring. Org. nr. 970 888 683. Norsk Fiskerinæring arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk.

Design & utvikling av Kult Byrå