Skip to content
Norsk Fiskerinæring
  • Magasin
    • Siste utgave
    • Siden Sist
    • Alle utgaver
    • Alle tema/serier
  • Oppslagsverk
  • Leverandørregister
  • Søk
  • Mine favoritter
  • Logg inn
  • Min profil
  • Meny
  • Lukk
perm_identity Logg inn
menu Meny
  • Hjem
  • Om oss
  • For annonsører
  • Nettbutikk
  • Alle produkter
  • Handlekurv
  • Kontakt
  • +63959090
  • post@norskfisk.no
  • Magasin
  • Siste utgave
  • Arkiv
  • Oppslagsverk
  • Finn aktør, person eller artikkel
  • Finn leverandør
  • Bli abonnent

Lag en brukerprofil

  • Bli opplyst. Vi kjenner næringen etter over 60 år i bransjen.
  • Få innsikt. Vi analyserer og går i dybden.
  • Få oversikt. Over bransjen, aktuelle tema, aktørene.
  • Spar tid. Bruk våre verktøy for informasjon om nøkkelpersoner, bedrifter og leverandører.
Bli abonnent

Logg inn

  • Søk
  • Magasin
    • Siste utgave
    • Alle utgaver
  • Oppslagsverk
    • Finn aktør, person eller artikkel
  • Leverandørregister
    • Finn leverandør
  • Nettbutikk
    • Alle produkter
    • Handlekurv
  • Om oss
  • For annonsører
  • Kontakt
  • Bli abonnent
  • Logg inn
  • Kontakt
  • +63959090
  • post@norskfisk.no

Magasin

1 - 2024

Tilbake til utgaven Innholdsfortegnelse

Innhold nr. 1 – 2024

Lukk

Leder

Leder

NF's blå

Meningspanelet

Bent Dreyer

INGES hjørne

Sandøys kommentar

Geir Ove Ystmark, Sjømat Norge

Ferdigsnakka

Hempels kommentar

Norske sjømatøyer

Lek med tall

Årlige oversikter

Williams kommentar

Sundnes kommentar

Nye investeringer

Nye investeringer

Nye investeringer

Nye investeringer

På tampen fra Provence

Duellen

Fisk og Forskning

Antibiotika?
Spis en oppdrettslaks!

Å målbinde en laksehater er minst like vanskelig som å få Donald Trump til å innrømme at han tapte presidentvalget i 2020. Fakta preller av.

Oppdrettslaks? Nei takk! Heldigvis er dette en holdning vi først og fremst finner i land som selv driver oppdrett av laks, f.eks. Norge. Ute i de viktigste laksemarkedene har det store flertallet av konsumententene ingen planer om å stoppe med å spise oppdret­tslaks. «Quit salmon» har få tilhengere.

Skrevet av:

Hans Morten Sundnes

Journalist

Skrevet av:

Thorvald Tande

Redaktør
Utgave nr. 1

Det hagler med påstander og beskyldninger. Sosiale medier drukner i fordømmelse og kritikk av norsk oppdrettsnæring. Fantasien er uten grenser og formuleringsevnen til tider imponerende. Dette er folk med et veldig engasjement. De lar seg ikke vippe av pinnen. De «vet» at de har rett. Alle motargumenter og forskning som måtte vise noe annet, avfeies som propaganda og bestillingsverk. Lakseoppdrett er og blir noe svineri.

Å målbinde en laksehater er minst like vanskelig som å få Donald Trump til å innrømme at han tapte presidentvalget i 2020. Fakta preller av. Konspirasjonsteoriene florerer. Alt som ikke passer inn i det verdensbildet man selv har tegnet, blir ignorert. Gamle myter holdes i livet, og presenteres som dagens situasjon. En av de mest hardnakkede er påstanden om at oppdrettslaksen er full av antibiotika. Vi har stor sympati for næringens mange organisasjoner og talspersoner som skal forsøke å tilbakevise alt det spinnville oppgulpet som kommer fra folk som verken ønsker å vite eller vil forholde seg til fakta.

Norsk Fiskerinæring

Logg inn

Prøv gratis i 24 timer

 

 

Få innsikt og oversikt

Bli abonnent

Relaterte saker

Månedens Gullfisk

Charles Aas

Gullfisken går til årets minst uventede opprykk

Fiske og oppdrett vil sannsynligvis bety stadig mer for å finansiere og opprettholde den norske velferdsstaten.

Leder
NF's blå

nf’s blå nr 4 – 2025

Aktuelle kommentarer med spark til alle sider
Tilbake til utgaven
Til oppslagsverk
  • Kontakt

  • +47 63959090

  • post@norskfisk.no

  • Om oss
  • For annonsører
  • Personvern & vilkår
  • Min profil
  • Logg inn
  • Bli abonnent
  • Mine favoritter
  • Kunnskapsbank
  • Finn person
  • Finn aktør
  • Finn leverandør
  • Nettbutikk
  • Alle produkter
  • Handlekurv

Meld deg på nyhetsbrev

Viktige og tankevekkende historier - rett i innboksen din.

Ved å melde deg på nyhetsbrevet gir du samtykke til at Norsk Fiskerinæring kan lagre og behandle dine personopplysninger.

Vi sender ut nyhetsbrev 1-2 ganger i måneden. Vårt fokus er å gi deg innsikt og oversikt over viktige saker og hendelser.

Alt innhold er opphavsrettslig beskyttet. © Norsk Fiskerinæring. Org. nr. 970 888 683. Norsk Fiskerinæring arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk.

Design & utvikling av Kult Byrå