Skip to content
Norsk Fiskerinæring
  • Magasin
    • Siste utgave
    • Siden Sist
    • Alle utgaver
    • Alle tema/serier
  • Oppslagsverk
  • Leverandørregister
  • Søk
  • Mine favoritter
  • Logg inn
  • Min profil
  • Meny
  • Lukk
perm_identity Logg inn
menu Meny
  • Hjem
  • Om oss
  • For annonsører
  • Nettbutikk
  • Alle produkter
  • Handlekurv
  • Kontakt
  • +63959090
  • post@norskfisk.no
  • Magasin
  • Siste utgave
  • Arkiv
  • Oppslagsverk
  • Finn aktør, person eller artikkel
  • Finn leverandør
  • Bli abonnent

Lag en brukerprofil

  • Bli opplyst. Vi kjenner næringen etter over 60 år i bransjen.
  • Få innsikt. Vi analyserer og går i dybden.
  • Få oversikt. Over bransjen, aktuelle tema, aktørene.
  • Spar tid. Bruk våre verktøy for informasjon om nøkkelpersoner, bedrifter og leverandører.
Bli abonnent

Logg inn

  • Søk
  • Magasin
    • Siste utgave
    • Alle utgaver
    • Artikkelserier
  • Oppslagsverk
    • Finn aktør, person eller artikkel
  • Leverandørregister
    • Finn leverandør
  • Nettbutikk
    • Alle produkter
    • Handlekurv
  • Om oss
  • For annonsører
  • Kontakt
  • Bli abonnent
  • Logg inn
  • Kontakt
  • +63959090
  • post@norskfisk.no

Magasin

1 - 2024

Tilbake til utgaven Innholdsfortegnelse

Innhold nr. 1 – 2024

Leder
Leder
NF's blå
Meningspanelet
Bent Dreyer
INGES hjørne
Sandøys kommentar
Geir Ove Ystmark, Sjømat Norge
Ferdigsnakka
Hempels kommentar
Norske sjømatøyer
Lek med tall
Årlige oversikter
Williams kommentar
Sundnes kommentar
Nye investeringer
Nye investeringer
Nye investeringer
Nye investeringer
På tampen fra Provence
Duellen
Fisk og Forskning

nf's blå

Aktuelle kommentarer med spark til alle sider
At Solan Gundersen har drukket for mye Møllers tran kan vi vel ta for gitt. At vårt meningspanel i forrige nummer også var litt for «høyt og mørkt» er nok også godt mulig. nf’s blå tror ikke at vi klarer nærmere 200 milliarder kroner i eksportverdi i 2024. Men vi har ikke noe imot om vi tar feil. (Foto: Møllers tran)

Aktuelle kommentarer med spark til alle sider

Et eventyrlig eksportår

I forrige nummer tippet vi 174 milliarder kroner. Det landet på 171,7. I desember buttet det nemlig litt imot. For all del; sjømatnæringen satte ny eksportrekord i verdi for 33. måned på rad. Men bare så vidt. I desember 2022 eksporterte vi sjømat for 13,5 milliarder, i desember i fjor for «bare» 13,8 milliarder. Det var den laveste verdiveksten på månedsbasis på aldri så lenge. Likevel økte eksportverdien året under ett med utrolige 20,3 milliarder kroner, eller 13,4 prosent. Dette må også ses i lys av at eksportkvantumet falt med 120.000 tonn i året som gikk, dvs. med 4,2 prosent. I forhold til i 2021 falt kvantumet med hele 270.000 tonn, altså 8,8 prosent. Mest bekymringsverdig er kanskje at eksportkvantumet av oppdrettslaks, alle produktvarianter omregnet til rund vekt, falt med over 30.000 tonn i 2023. I forhold til smoltutsettet og fôrforbruket skulle det ha økt med minst det samme, altså 2-3 prosent. Produktivitetsutviklingen i oppdrettsnæringen var med andre ord ikke så mye å skryte av i året som gikk. Det var tvert imot bekymringsfullt. 

Norsk Fiskerinæring

Logg inn

Prøv gratis i 24 timer

 

 

Få innsikt og oversikt

Bli abonnent

Andre saker

Brev fra leserne

Sildelagets ambisjoner

Jonny Berfjord om Sildesalgslagets ambisjoner.

Mens landet bygges i krigens ånd, undergraves en av våre viktigste fremtidsnæringer.

Sideblikk
NF's blå

nf’s blå nr 6/7 – 2025

Aktuelle kommentarer med spark til alle sider
Tilbake til utgaven
Til oppslagsverk
  • Kontakt

  • +47 63959090

  • post@norskfisk.no

  • Om oss
  • For annonsører
  • Personvern & vilkår
  • Min profil
  • Logg inn
  • Bli abonnent
  • Mine favoritter
  • Kunnskapsbank
  • Finn person
  • Finn aktør
  • Finn leverandør
  • Nettbutikk
  • Alle produkter
  • Handlekurv

Meld deg på nyhetsbrev

Ved å melde deg på nyhetsbrevet gir du samtykke til at Norsk Fiskerinæring kan lagre og behandle dine personopplysninger.

Alt innhold er opphavsrettslig beskyttet. © Norsk Fiskerinæring. Org. nr. 970 888 683. Norsk Fiskerinæring arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk.

Design & utvikling av Kult Byrå