Skip to content
Norsk Fiskerinæring
  • Magasin
    • Siste utgave
    • Siden Sist
    • Alle utgaver
    • Alle tema/serier
  • Oppslagsverk
  • Leverandørregister
  • Søk
  • Mine favoritter
  • Logg inn
  • Min profil
  • Meny
  • Lukk
perm_identity Logg inn
menu Meny
  • Hjem
  • Om oss
  • For annonsører
  • Nettbutikk
  • Alle produkter
  • Handlekurv
  • Kontakt
  • +63959090
  • post@norskfisk.no
  • Magasin
  • Siste utgave
  • Arkiv
  • Oppslagsverk
  • Finn aktør, person eller artikkel
  • Finn leverandør
  • Bli abonnent

Lag en brukerprofil

  • Bli opplyst. Vi kjenner næringen etter over 60 år i bransjen.
  • Få innsikt. Vi analyserer og går i dybden.
  • Få oversikt. Over bransjen, aktuelle tema, aktørene.
  • Spar tid. Bruk våre verktøy for informasjon om nøkkelpersoner, bedrifter og leverandører.
Bli abonnent

Logg inn

  • Søk
  • Magasin
    • Siste utgave
    • Alle utgaver
  • Oppslagsverk
    • Finn aktør, person eller artikkel
  • Leverandørregister
    • Finn leverandør
  • Nettbutikk
    • Alle produkter
    • Handlekurv
  • Om oss
  • For annonsører
  • Kontakt
  • Bli abonnent
  • Logg inn
  • Kontakt
  • +63959090
  • post@norskfisk.no

Magasin

8 – 2022

Tilbake til utgaven Innholdsfortegnelse

Innhold nr. 8 – 2022

Lukk

Månedens Gullfisk

NF's blå

Brev fra leserne

Guldens Lupe

Meningspanelet

INGES hjørne

Sandøys kommentar

Månedens intervju

Norske lakseslakterier

Hempels kommentar

Ferdigsnakka

Sundnes kommentar

Bok på kroken

Fisk og Forskning

På tampen fra Provence

Duellen

Leder

Bok på kroken

Rik på elendighet

Omslaget til boka Salmon Wars av Douglas Frantz og Catherine Collins er svart og flekkete. Det hendte jeg sjekket om jeg selv kunne ha sølt til eksemplaret mitt, men flekkene var der fra starten av, og forfatterne skildrer en alt annet enn plettfri næring.

Skrevet av:

Hans Morten Sundnes

Journalist
Utgave nr. 8

Omslaget til boka Salmon Wars av Douglas Frantz og Catherine Collins er svart og flekkete. Det hendte jeg sjekket om jeg selv kunne ha sølt til eksemplaret mitt, men flekkene var der fra starten av, og forfatterne skildrer en alt annet enn plettfri næring. Også undertittelen er mørk: «The dark underbelly of our favorite fish».  Laksebuken ser vi ikke før vi åpner fisken og studerer den. «The dark underbelly» — den mørke buken — er et uttrykk som forteller om den korrupte, kjipe delen av en organisasjon eller virksomhet, og som menigmann ikke kjenner til. Det er utvilsom de mørke partiene av laksen det nordamerikanske forfatterekteparet vier mest oppmerksomhet. 

Norsk Fiskerinæring

Logg inn

Prøv gratis i 24 timer

 

 

Få innsikt og oversikt

Bli abonnent

Relaterte saker

Verdt å vite om Havbruksmeldingen

Det blir opp til politikerne å bestemme tempoet.
Månedens Gullfisk

Geir Andreassen

Månedens gullfisk har vært der lenge. Nå får andre krefter overta.
Meningspanelet

Meningspanelet nr. 3 – 2025

Russland i norske havner? Bør Norge starte en prosess med tanke på...
Tilbake til utgaven
Til oppslagsverk
  • Kontakt

  • +47 63959090

  • post@norskfisk.no

  • Om oss
  • For annonsører
  • Personvern & vilkår
  • Min profil
  • Logg inn
  • Bli abonnent
  • Mine favoritter
  • Kunnskapsbank
  • Finn person
  • Finn aktør
  • Finn leverandør
  • Nettbutikk
  • Alle produkter
  • Handlekurv

Meld deg på nyhetsbrev

Viktige og tankevekkende historier - rett i innboksen din.

Ved å melde deg på nyhetsbrevet gir du samtykke til at Norsk Fiskerinæring kan lagre og behandle dine personopplysninger.

Vi sender ut nyhetsbrev 1-2 ganger i måneden. Vårt fokus er å gi deg innsikt og oversikt over viktige saker og hendelser.

Alt innhold er opphavsrettslig beskyttet. © Norsk Fiskerinæring. Org. nr. 970 888 683. Norsk Fiskerinæring arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk.

Design & utvikling av Kult Byrå