Skip to content

Norsk Fiskerinæring
  • Magasin
    • Siste utgave
    • Siden Sist
    • Alle utgaver
    • Alle tema/serier
  • Oppslagsverk
  • Leverandørregister
  • Søk
  • Mine favoritter
  • Logg inn
  • Min profil
  • Meny
  • Lukk
perm_identity Logg inn
menu Meny
  • Hjem
  • Om oss
  • For annonsører
  • Nettbutikk
  • Alle produkter
  • Handlekurv
  • Kontakt
  • +63959090
  • post@norskfisk.no
  • Magasin
  • Siste utgave
  • Arkiv
  • Oppslagsverk
  • Finn aktør, person eller artikkel
  • Finn leverandør
  • Bli abonnent

Lag en brukerprofil

  • Bli opplyst. Vi kjenner næringen etter over 60 år i bransjen.
  • Få innsikt. Vi analyserer og går i dybden.
  • Få oversikt. Over bransjen, aktuelle tema, aktørene.
  • Spar tid. Bruk våre verktøy for informasjon om nøkkelpersoner, bedrifter og leverandører.
Bli abonnent

Logg inn

  • Søk
  • Magasin
    • Siste utgave
    • Alle utgaver
  • Oppslagsverk
    • Finn aktør, person eller artikkel
  • Leverandørregister
    • Finn leverandør
  • Nettbutikk
    • Alle produkter
    • Handlekurv
  • Om oss
  • For annonsører
  • Kontakt
  • Bli abonnent
  • Logg inn
  • Kontakt
  • +63959090
  • post@norskfisk.no

Magasin

8 – 2023

Tilbake til utgaven Innholdsfortegnelse

Innhold nr. 8 – 2023

Lukk

Leder

Leder

NF's blå

Guldens Lupe

Meningspanelet

Bent Dreyer

INGES hjørne

Faste skribenter

Fra toppen

Månedens intervju

Williams kommentar

Ferdigsnakka

Sundnes kommentar

Fisk og Forskning

På tampen fra Provence

Duellen

Historien om en 100-åring:
Livsstil og hardt arbeid!

Det er ikke mange bedrifter i sjømatnæringen som har fylt 100 år. Sekkingstad er en av få.

Konrad Sekkingstad vokste opp på den lille familiegården Bua på Sekkingstad. Det var lenge før det ble vei på Sekkingstad. På gården hadde de hest, griser, sauer, høns, okser og kyr. Men det var havet og fiskeriene som skapte de største inntektene. Faren Ole var både fisker og medeier i flere fiskebåter. (Foto: Sekkingstad)
Publisert: 22. september 2023

Det er ikke mange bedrifter i sjømatnæringen som har fylt 100 år. Sekkingstad er en av få. Det er heller ikke så mange bedrifter i sjømatnæringen som har vært eid av samme familie i 100 år. Sekkingstad er også en av dem. Det sies ofte at første generasjon bygger opp, andre vedlikeholder og tredje river ned. I dag ledes Sekkingstad-konsernet av tredje generasjon Bård Sekkingstad. Han er en like ivrig bygger som sin far og bestefar. Overskriften forteller det meste. Ingen overlever 100 år i norsk sjømatnæring uten å ha jobben som livsstil og være villig til å stå på natt og dag!

Konrad Sekkingstad så dagens lys i 1899. Han ble født i Sekkingstad på Sotra, der faren var bonde, fiskebas og medeier i flere fiskebåter. Konrad drømte om å bli fiskeskipper og tok skippereksamen på fiskerskolen i Bergen i 1920. Men skjebnen ville noe annet. Samme år fikk han spanskesyken. Da han endelig ble frisk igjen, følte han seg ikke sterk nok til å satse på en fremtid som fiskeskipper. I stedet fikk han låne en gammel robåt og 500 kroner av faren, og etablerte selskapet Konrad Sekkingstad i Apalvågen fast bestemt på å slå seg opp på kjøp og salg av hummer. I 1925 hadde han tjent nok til å skaffe seg et motorbåt — en færing med en 3,5 hk Sleipnermotor. Dermed økte omsetningen og butikken vokste. I 1928 kom enda en båt inn i virksomheten — «Odd», en 30 fots trebåt. Konrad Sekkingstad var en usedvanlig handlekraftig og dyktig forretningsmann. Han lagde til en hummerpark i Apalvågen — nesten 50 meter lang og 15 meter bred. Det var det største bassenget for hummer noen hadde sett vest på Sotra, og hadde plass til 18.000 hummer da den sto ferdig. I dag er faktisk hummerparken på Sekkingstad den eneste som fortsatt er i helårig kommersiell drift i Norge foruten hummerparken til Finefish AS i Sandshamn på Sunnmøre. Det skjer i regi av Vågen Seafood AS. Konrad Sekkingstad bygde også nytt sjøhus i Apalvågen.

Norsk Fiskerinæring

Logg inn

Prøv gratis i 24 timer

 

 

Få innsikt og oversikt

Bli abonnent
Tilbake til utgaven
Til oppslagsverk
  • Kontakt

  • +47 63959090

  • post@norskfisk.no

  • Om oss
  • For annonsører
  • Personvern & vilkår
  • Min profil
  • Logg inn
  • Bli abonnent
  • Mine favoritter
  • Kunnskapsbank
  • Finn person
  • Finn aktør
  • Finn leverandør
  • Nettbutikk
  • Alle produkter
  • Handlekurv

Meld deg på nyhetsbrev

Viktige og tankevekkende historier - rett i innboksen din.

Ved å melde deg på nyhetsbrevet gir du samtykke til at Norsk Fiskerinæring kan lagre og behandle dine personopplysninger.

Vi sender ut nyhetsbrev 1-2 ganger i måneden. Vårt fokus er å gi deg innsikt og oversikt over viktige saker og hendelser.

Alt innhold er opphavsrettslig beskyttet. © Norsk Fiskerinæring. Org. nr. 970 888 683. Norsk Fiskerinæring arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk.

Design & utvikling av Kult Byrå