.

Tusen takk til alle som deltok på årets Seafood Talks!

Vi er så takknemlige for alle som kom og bidro til at årets arrangement ble en fantastisk dag med god takhøyde, lave skuldre, innsikt og oversikt! En ekstra takk til alle foredragsholdere og paneldeltakere som leverte som forventet og mer til! Tenk at Bluetalk tok sjansen på sin aller første live podcastsending hos oss, at Fiskeri- og havminister Marianne Sivertsen Næss sammen med modige deltakere i salen stilte opp i den aller første “Seafood Talks Spørretime” og at Salmon Evolution serverte landbasert røkelaks! Utrolig gøy!

Presentasjoner, Bluetalk-podcast, Seafood Talks-spilleliste og mer sendes ut til alle deltakere i løpet av uke 48.

Ikke nøl med å ta kontakt om du lurer på noe.

Beste hilsen fra alle oss i Seafood Talks!

—————-

 

 

Hjertelig velkommen til heldagskonferansen Seafood Talks i Oslo sentrum, tirsdag 11. november 2025.

Årets røde tråd er Fra ord til handling. 

For sjette gang vil Seafood Talks gi innsikt og oversikt. Med et knallsterkt faglig og sosialt program bygger vi bro mellom oppdrettere på land og i sjø, leverandører, forskningsmiljøer,  forvaltning og politikere, og spør:  Hvor er vi, hvor skal vi og hva må til for å lykkes?

Som alltid vil møteplassen være i sentrum. Det er jo også sammen vi tar næringen videre!

Trykk her for årets Seafood Talks-program

 

Påmelding Seafood Talks 2025: 

Konferanseavgift 5800,- eks mva.
Rabatterte priser ved gruppebestilling

 

 

Men fortvil ikke; det er fortsatt mulig å melde seg på! Ta kontakt med oss om du ønsker å delta.

Arrangør kontakt: therese.tande@norskfisk.no
Mobil: +4795825609

 

Inkludert i konferansepakke:

  • Fagkonferanse Seafood Talks 10:00-17:00
  • Skriftlig statusrapport per november 2025 for laks på land, lukket i sjø og HTH, verden over
  • Tilgang på slides/pdf-foredrag i etterkant
  • Kaffe og pauseserveringer gjennom dagen
  • Lunsj-bufeet
  • Festmiddag m/aperitiff og lett underholdning fra 18:30
  • Sosialt utover kvelden med egen bar på Bristol.
  • Gratis deltakelse på sidearrangement. Se nærmere detaljer under og meld deg på.

 


 

EKSTRA: LUKKET HAVBRUKSTEKNOLOGI TIL FROKOST

Tirs. 11. november kl. 08:30-09:30, Store Festsal på Bristol

Vi har gleden av å invitere til et frokostmøte med fokus på lukket havbruksteknologi i sjø, en løsning som kan bidra til å forme en mer bærekraftig og fremtidsrettet havbruksnæring. Frokostmøtet samler sentrale aktører fra næringen, forvaltningen, m.fl.  før oppstart på Seafood Talks konferansen. Innlegg fra FiiZKMowi og Mattilsynet.

Lukkede oppdrettsanlegg i sjø representerer et teknologisk skifte med stort potensial for å redusere miljøpåvirkningen fra norsk lakseoppdrett.

Teknologien gir mulighet for kontrollert produksjon med betydelig lavere utslipp, bedre fiskevelferd og redusert risiko for rømming og sykdomsspredning.

Ikke minst gir den nye muligheter for radikal reduksjon av lusepåvirkning, i tråd med kravene i den nylig lanserte Havbruksmeldingen.

Møtet vil belyse:

  • Erfaringer og resultater fra pilotprosjekter med lukket teknologi
  • Forvaltningsmessige perspektiver og regulatoriske rammer
  • Hvordan lukkede løsninger kan bidra til å oppfylle kravene om lavere luseavtrykk og utslippsreduksjon

Arrangør er Norsk Industri i samarbeid med Seafood Talks. Meld deg på her: Påmelding frokostseminar

 


 

EKSTRA: KVELDSMØTE OM LAKS PÅ LAND 

Tirs. 11. november kl. 17:15-17:45, møterom FRØYA på Bristol

Fra ca. kl. 17:15, direkte etter at plenumsarrangementet avsluttes i Bristol Hall, inviterer Salfjord AS til en oppdatering fra Tjeldbergodden hvor det skal produseres 43 000 tonn laks per år tilsvarende 500 000 måltider per dag. Det blir en kort presentasjon av selskapet, statusoppdatering og utviklingsplaner.

Arrangør er Salfjord AS. Meld deg på her: Påmelding Salfjord-presentasjon

 

Hovedprogram Seafood Talks

Fra 10:00 til 17:00 inkl. lunsj i Bristol Hall. Sentrale næringsaktører, leverandører, forskere og politikere vil svare på hvordan vi går fra ord til handling. Fokus på nye teknologier som landbasert, nedsenket, lukket og havbruk til havs. Se info over om sidearrangement.

Se program (pdf):
Program 2025

Hotelbestilling

Hotel Bristol midt i Oslo sentrum er kåret til Norges ledende hotell. Vi tilbyr konferansedeltakere rom til rabatterte priser.

Fristen for å bestille rom via lenke er passert, men ta kontakt med hotellet direkte på telefon 22826030 eller på e-post til post@bristol.no om du ønsker å bestille rom med Seafood Talks-rabatt eller lurer på noe

Priser med mer finner du lenken:
Bestill rom

Profilering

Ønsker dere å vise dere litt ekstra frem? Ta kontakt med oss for informasjon om stand, materiell og priser. Dette er en begrenset mulighet og lurt å være tidlig ute.

Arrangør kontakt

Seafood Talks AS
Therese Tande
therese.tande@norskfisk.no
mobil +4795825609

Sist oppdatert: august 2025

Program

Fra ord til handling. Hvordan lykkes?

Tirsdag 11.november, Hotel Bristol Oslo

09:00-10:00

Registrering, morgenservering og mingling.

 

10:00 Åpning

ved redaktør Thorvald Tande

10:10

Hvor er vi – hvor skal vi?

Hva er status for norsk havbruksnæring per november 2025 og hvor vi er på vei?

Vi tar for oss de ulike driftsformene i matfiskproduksjonen i dag og belyser utfordringer og muligheter gitt bærekraftig miljø, biologi og økonomi.

Hvordan vil næringen se ut om fem til ti år – gitt det vi vet i dag?

Kl. 10:10        Status for norsk oppdrettsnæring     

Vi ser nærmere på produksjonsstatus i ulike driftsformer for matfiskoppdrett på land, havbruk til havs og matfiskoppdrett i sjø (tradisjonell, lukket/semilukket og andre driftsformer som dyp drift).

Kl. 10.25           Hva med leverandørbransjen?

Status og oversikt over leverandørbransjen og sentrale utviklingstrekk.

Kl. 10.40            Fisken først!

Hva innebærer det, og hva vet vi om risiko og muligheter? Hva er hovedutfordringene knyttet til biologi og hva må til for å bli bedre?

11:00 Pause

Kaffe- og pauseservering

11:30

Live podcast med BlueTalk

Hva vet vi om investeringsbehov, produksjonskostnader og lønnsomhet i de ulike driftsformene i norsk fiskeoppdrett?
Og hva med konsekvensene av å innføre et nytt regime?

Professor Ragnar Tveterås, UiS
Eivind Helland, Blue Planet
Dag Sletmo, DNB

12:00

Fra ord til handling

Nytt regime. Nye muligheter. Nye utfordringer.
Det meste fortsetter som før, inntil videre. Hvor vi ender er fortsatt uvisst.
Hvilke utfordringer og muligheter vil et nytt forvaltningsregime innebære for bransjen?

Kl. 12.00            Næringsperspektiv

 

Kl. 12.30            Leverandørperspektiv 

13:00 Lunsj

Lunsjbufeet Hotel Bristol Oslo

14:00

Kl. 14.00            Samtale i sofaen med Fiskeri- og havministeren

En innledende samtale med Fiskeri- og havministeren om aktuelle problemstillinger og sentrale utfordringer.

Fiskeri- og havminister, Marianne Sivertsen Næss (Ap) under den muntlige spørretimen i Stortinget.
Foto: Stian Lysberg Solum / NTB

Kl. 14:20            Seafood Talks spørretime

Vi speiler Stortingets spørretime og inviterer konferansedeltakerne til å stille direkte spørsmål til Fiskeri- og havministeren.
Spørsmålene må sendes inn på forhånd. Hver spørsmålsstiller får to minutter.
Dette er konferansedeltakernes anledning til å få svar på noe de lurer på, løfte viktige problemstillinger og utfordre fiskeriministeren

15:00            Oppsummering: Hva nå?

Hvilke hovedpunkter tar vi med oss videre? Hva må til for å lykkes med et nytt regime?

 

Kl. 15:15          Næring møter samfunn

Hvilke forventninger har samfunnet til næringen? Hvordan kan disse møtes, legitimeres og styrkes?

 

15:30 Pause

Kaffe- og pauseservering

16:00

Næring møter politikk

Hvordan ser partienes fiskeripolitiske talspersoner på veien videre mot et nytt forvaltningsregime for oppdrett. Hva blir det spesielt viktig å få på plass, hva må vi for all del unngå? Næring møter politikk til debatt.

De største partienes medlemmer i Næringskomiteen stiller til debatt og møter:
Alf-Gøran Knutsen, KVARØY
Gustav Witzøe, SalMar ASA
Kristin Hurum, Cermaq Group AS
Sondre Eide, EIDE Family

Debattleder: Thorvald Tande

 

17:00 Avslutning
18:30 Festmiddag

Festmiddag m/aperitif, lett underholdning og sosialt utover kvelden
Sted: Bristol Hall, Festsalen, Hotel Bristol Oslo