Skip to content

Norsk Fiskerinæring
  • Magasin
    • Siste utgave
    • Siden Sist
    • Alle utgaver
    • Alle tema/serier
  • Oppslagsverk
  • Leverandørregister
  • Søk
  • Mine favoritter
  • Logg inn
  • Min profil
  • Meny
  • Lukk
perm_identity Logg inn
menu Meny
  • Hjem
  • Om oss
  • For annonsører
  • Nettbutikk
  • Alle produkter
  • Handlekurv
  • Kontakt
  • +63959090
  • post@norskfisk.no
  • Magasin
  • Siste utgave
  • Arkiv
  • Oppslagsverk
  • Finn aktør, person eller artikkel
  • Finn leverandør
  • Bli abonnent

Lag en brukerprofil

  • Bli opplyst. Vi kjenner næringen etter over 60 år i bransjen.
  • Få innsikt. Vi analyserer og går i dybden.
  • Få oversikt. Over bransjen, aktuelle tema, aktørene.
  • Spar tid. Bruk våre verktøy for informasjon om nøkkelpersoner, bedrifter og leverandører.
Bli abonnent

Logg inn

  • Søk
  • Magasin
    • Siste utgave
    • Alle utgaver
  • Oppslagsverk
    • Finn aktør, person eller artikkel
  • Leverandørregister
    • Finn leverandør
  • Nettbutikk
    • Alle produkter
    • Handlekurv
  • Om oss
  • For annonsører
  • Kontakt
  • Bli abonnent
  • Logg inn
  • Kontakt
  • +63959090
  • post@norskfisk.no

Magasin

1 - 2019

Tilbake til utgaven Innholdsfortegnelse

Innhold nr. 1 – 2019

Lukk

Meningspanelet

Historiske fiskerifolk

Duellen

Ferdigsnakka

Lov og Rett

Månedens Gullfisk

Fem på konferanse

Har ordet

Høyviks kommentar

NF's blå

Viktige fiskerikommuner

Leder

Fisk og Forskning

Sundnes kommentar

Smånytt fra fiskerinæringen

Nye investeringer

Månedens intervju

SVEIN RUUD

Kongekrabbe-fisket i Norge er et relativt nytt eventyr. Vi kaller det eventyr i ordets beste forstand.

Svein Ruud er gift og har fire barn. Han bor på Kjelsås i Oslo, er utdannet bedriftsøkonom og har de siste ti årene jobbet for å utvikle omsetningen av i første rekke levende kongekrabber, men også sjøkreps. — Levende er den nye mega-trenden innen omsetnin­gen av sjømat, mener han. (Foto: Therese Tande)

Skrevet av:

Thorvald Tande

Redaktør
Publisert: 7. februar 2019

OPAKERMOEN ER IKKE STEDET Gud skapte først, for å si det slik. Uten skiltet langs veien hadde vi kjørt rett forbi. Det lille tettstedet på nordsiden av Glomma har knapt 550 innbyggere og ligger langs E 16 ca. seks mil nordøst for Oslo. Vi er i Nes kommune på Øvre Romerike. Fortsetter vi drøyt tre mil kommer vi til Kongsvinger. Derfra er veien kort inn i Sverige. Vi befinner oss med andre ord midt på Østlandet omgitt av jorder og skog. Opakermoen betyr helt enkelt den «øvre åkeren». Lokalt kalles stedet gjerne «lompemoen» etter et lompebakeri som lå her i gamle dager.

Det lukter ikke fisk og sjømat på Opakermoen. Men la deg ikke lure. Selv om det er langt til saltvann, er det bare noen drøye steinkast fra E 16 inn til Norwegian King Crab Hub AS. Vi har for lengst sluttet å la oss overraske over alt som finnes av sjømatrelatert næringsliv på indre Østlandet. Noen kilometer mot Kongsvinger finner vi f.eks. fiskematprodusenten Berggren AS, som i dag er en del av Insula-konsernet.

Norsk Fiskerinæring

Logg inn

Prøv gratis i 24 timer

 

 

Få innsikt og oversikt

Bli abonnent

Relaterte saker

– Det er en ære

Olav Holst-Dyrnes ny styreleder i Sjømatrådet
NF's blå

nf’s blå nr 4 – 2025

Aktuelle kommentarer med spark til alle sider
Meningspanelet

Meningspanelet nr. 4 – 2025

Toll på eksport av sjømat til USA, erfaring med offentlige saksbehandling og...
Tilbake til utgaven
Til oppslagsverk
  • Kontakt

  • +47 63959090

  • post@norskfisk.no

  • Om oss
  • For annonsører
  • Personvern & vilkår
  • Min profil
  • Logg inn
  • Bli abonnent
  • Mine favoritter
  • Kunnskapsbank
  • Finn person
  • Finn aktør
  • Finn leverandør
  • Nettbutikk
  • Alle produkter
  • Handlekurv

Meld deg på nyhetsbrev

Viktige og tankevekkende historier - rett i innboksen din.

Ved å melde deg på nyhetsbrevet gir du samtykke til at Norsk Fiskerinæring kan lagre og behandle dine personopplysninger.

Vi sender ut nyhetsbrev 1-2 ganger i måneden. Vårt fokus er å gi deg innsikt og oversikt over viktige saker og hendelser.

Alt innhold er opphavsrettslig beskyttet. © Norsk Fiskerinæring. Org. nr. 970 888 683. Norsk Fiskerinæring arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk.

Design & utvikling av Kult Byrå