Skip to content

Norsk Fiskerinæring
  • Magasin
    • Siste utgave
    • Siden Sist
    • Alle utgaver
    • Alle tema/serier
  • Oppslagsverk
  • Leverandørregister
  • Søk
  • Mine favoritter
  • Logg inn
  • Min profil
  • Meny
  • Lukk
perm_identity Logg inn
menu Meny
  • Hjem
  • Om oss
  • For annonsører
  • Nettbutikk
  • Alle produkter
  • Handlekurv
  • Kontakt
  • +63959090
  • post@norskfisk.no
  • Magasin
  • Siste utgave
  • Arkiv
  • Oppslagsverk
  • Finn aktør, person eller artikkel
  • Finn leverandør
  • Bli abonnent

Lag en brukerprofil

  • Bli opplyst. Vi kjenner næringen etter over 60 år i bransjen.
  • Få innsikt. Vi analyserer og går i dybden.
  • Få oversikt. Over bransjen, aktuelle tema, aktørene.
  • Spar tid. Bruk våre verktøy for informasjon om nøkkelpersoner, bedrifter og leverandører.
Bli abonnent

Logg inn

  • Søk
  • Magasin
    • Siste utgave
    • Alle utgaver
  • Oppslagsverk
    • Finn aktør, person eller artikkel
  • Leverandørregister
    • Finn leverandør
  • Nettbutikk
    • Alle produkter
    • Handlekurv
  • Om oss
  • For annonsører
  • Kontakt
  • Bli abonnent
  • Logg inn
  • Kontakt
  • +63959090
  • post@norskfisk.no

Magasin

4 - 2019

Tilbake til utgaven Innholdsfortegnelse

Innhold nr. 4 – 2019

Lukk

NF's blå

Månedens Gullfisk

Meningspanelet

Månedens intervju

Fisk og Forskning

Hempels kommentar

Sandøys kommentar

Fem på konferanse

Viktige fiskerikommuner

Marte Vassbotten

Duellen

Sundnes kommentar

Smånytt fra fiskerinæringen

Brev fra leserne

Brev fra leserne

Hverdagsfiskekaker og bysushi

Fiskekaker vinner hverdagene hos det norske folk, men sliter, som annen fisk, med å få plass i helgene.

Ingen over, ingen ved siden. Når Ola og Kari setter seg rundt middagsbordet er det som oftest pizza på menyen. 8,7 prosent av alle middagsmåltider i Norge består av denne i utgangspunktet italienske retten. Fisken kommer et stykke ned på listen. Men den er der!
Utgave nr. 4 - 2019

Sushi spises jevnlig i byene, men har ikke nådd ut til mer landlige strøk. Høye priser har stoppet dem som vil handle laks, og sterkere miljøbevissthet kan bli et nytt laksehinder.

 

John Spilling er i dag seniorkonsulent i Synovate, som i 2006 overtok Markeds- og mediainstituttet (MMI). Siden 2012 har Syn­ovate vært en del av det internasjonale markedsanalyseselskapet Ipsos. (Foto: privat)

Seniorrådgiver John Spilling i Ipsos er overrasket over at sushibølgen ikke har beveget seg videre fra de mest urbane områdene i Norge. Markedsanalyse- og meningsmålingsinstituttet IPSOS står bak Norske Spisefakta og Middagsdagboken. Vi har bedt Spill­ing ta begge undersøkelsene i betraktning for å plassere sjømaten i forhold til andre måltidsvalg og til å peke ut utviklingstrekk. En ting er i hvert fall klart: Helt i toppen er det lite fisk.

— Vår mest spiste rett, uten at andre er i nærheten, er pizza. Da vi målte sist, var ni prosent av alle middager i Norge pizza. To tredjedeler av befolkningen spiser pizza minst en gang i uken, sier Spilling, som kan legge til at det kun er én prosent som kan tenkes å ha fisk på pizzaen.

— Så akkurat der tjener ikke fiskerinæringen mye, konstaterer han. Siden følger andre folkelige kjenninger som taco og hamburg­er, men laks dukker opp på en hederlig femteplass. Laksenæringen bør kanskje ikke ha for høye forventninger om å nå pallen med det aller nærmeste.

Norsk Fiskerinæring

Logg inn

Prøv gratis i 24 timer

 

 

Få innsikt og oversikt

Bli abonnent
Tilbake til utgaven
Til oppslagsverk
  • Kontakt

  • +47 63959090

  • post@norskfisk.no

  • Om oss
  • For annonsører
  • Personvern & vilkår
  • Min profil
  • Logg inn
  • Bli abonnent
  • Mine favoritter
  • Kunnskapsbank
  • Finn person
  • Finn aktør
  • Finn leverandør
  • Nettbutikk
  • Alle produkter
  • Handlekurv

Meld deg på nyhetsbrev

Viktige og tankevekkende historier - rett i innboksen din.

Ved å melde deg på nyhetsbrevet gir du samtykke til at Norsk Fiskerinæring kan lagre og behandle dine personopplysninger.

Vi sender ut nyhetsbrev 1-2 ganger i måneden. Vårt fokus er å gi deg innsikt og oversikt over viktige saker og hendelser.

Alt innhold er opphavsrettslig beskyttet. © Norsk Fiskerinæring. Org. nr. 970 888 683. Norsk Fiskerinæring arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk.

Design & utvikling av Kult Byrå