Skip to content
Norsk Fiskerinæring
  • Magasin
    • Siste utgave
    • Siden Sist
    • Alle utgaver
    • Alle tema/serier
  • Oppslagsverk
  • Leverandørregister
  • Søk
  • Mine favoritter
  • Logg inn
  • Min profil
  • Meny
  • Lukk
perm_identity Logg inn
menu Meny
  • Hjem
  • Om oss
  • For annonsører
  • Nettbutikk
  • Alle produkter
  • Handlekurv
  • Kontakt
  • +63959090
  • post@norskfisk.no
  • Magasin
  • Siste utgave
  • Arkiv
  • Oppslagsverk
  • Finn aktør, person eller artikkel
  • Finn leverandør
  • Bli abonnent

Lag en brukerprofil

  • Bli opplyst. Vi kjenner næringen etter over 60 år i bransjen.
  • Få innsikt. Vi analyserer og går i dybden.
  • Få oversikt. Over bransjen, aktuelle tema, aktørene.
  • Spar tid. Bruk våre verktøy for informasjon om nøkkelpersoner, bedrifter og leverandører.
Bli abonnent

Logg inn

  • Søk
  • Magasin
    • Siste utgave
    • Alle utgaver
  • Oppslagsverk
    • Finn aktør, person eller artikkel
  • Leverandørregister
    • Finn leverandør
  • Nettbutikk
    • Alle produkter
    • Handlekurv
  • Om oss
  • For annonsører
  • Kontakt
  • Bli abonnent
  • Logg inn
  • Kontakt
  • +63959090
  • post@norskfisk.no

Magasin

8 - 2019

Tilbake til utgaven Innholdsfortegnelse

Innhold nr. 8 – 2019

Lukk

Månedens intervju

Leder

NF's blå

Tar ordet

Viktige fiskerikommuner

Nye investeringer

Nye investeringer

Sundnes kommentar

Hempels kommentar

Fem på konferanse

Fisk og Forskning

Smånytt fra fiskerinæringen

Duellen

Høyviks kommentar

Lek med tall

Månedens Gullfisk

Månedens intervju

OLE JOHAN PERSSON

Ole Johan Persson (54) er utdannet økonom ved Handelsakademiet. Etter et par år i fiskeriseksjonen til Kreditkassen i Oslo, flyttet han hjem til Ålesund og begynte med kjøp og salg av fisk. Det har han gjort siden — i snart 30 år. Mange eksporterer mer. Få rene eksportbedrifter har bedre driftsmargin. Ved siden av å eksportere fisk driver månedens intervjuobjekt også eiendomsutvikling. Dertil er han svensk konsul i Ålesund. Det er en honorær stilling, altså ulønnet. (Foto: Thv jr)
Utgave nr. 8

NORSK SJØMATNÆRING ER SVÆRT fragmentert. I forrige nummer hadde månedens intervjuobjekt over 14.000 på lønningslistene og omsatte for nesten 37 milliarder kroner på årsbasis. Her skal vi møte en kar som selger fisk for 50-60 millioner per år og har to me­darbeidere. Kontrastene er med andre ord voldsomme. Samtidig er det fellestrekk. Begge har jobben som livsstil, nesten aldri fri, kan gå på miner når som helst og er helt avhengige av kundenes gunst. Kvalitet er nøkkelordet, enten man som Alf-Helge Aarskog skal produsere og selge 400.000 tonn laks per år, eller som Ole Johan Persson selge 3.000 tonn, primært hvitfisk.

A&O Seafood Export AS holder til i sjette etasje i bygningen midt på dette bildet. Tidligere hadde Vinmonopolet utsalg i første etasje. Nå står disse lokalene tomme i påvente av ny leietaker. Fiskebåt holder hus i fjerde. Sjømat Norge har også kontor i huset. (Foto: Thv jr.)


Månedens intervjuobjekt leier to små kontorer i sjette etasje i Røysegata 15 — lenge en av de mest populære adressene i Ålesund. Her holdt nemlig Vinmonopolet til. Nå står lokalene som i sin tid hadde veggene fulle av vin- og spritflasker tomme i påvente av ny leietaker. I trappeoppgangen henger et stor skilt som viser at bygningen også huser det svenske konsulatet i byen. Månedens intervjuobjekt er svensk konsul, må vite. Det er en honorær stilling, altså ubetalt. Han har hatt stillingen siden 100-års jubiléet for unionen i 2005. Den innebærer at alle fra Sverige i området fra Kristiansund til Sogn og Fjordane som trenger pass, førerkort eller andre offisielle dokumenter må ta heisen opp til det lille kontoret i sjette etasje. Mot en liten godtgjørelse, som knapt dekker utgiftene til kontorholdet, sørger den svenske konsulen for at alle får sine papirer. Trykker de feil etasje kan de meget vel havne inn på kontorene til Audun Maråk og Fiskebåt i fjerde. Eller kanskje til Sjømat Norge i tredje, som har sitt avdelings­kontor på Nordvest-landet i den gamle «vinmonopol-bygningen». Der deler forøvrig Sjømat Norge etasje med FHF og eksportselskapet Saga Seafood AS. Røysegata 15 er som vi skjønner «tung» på sjømat!

Norsk Fiskerinæring

Logg inn

Prøv gratis i 24 timer

 

 

Få innsikt og oversikt

Bli abonnent

Relaterte saker

Verdt å vite om Havbruksmeldingen

Det blir opp til politikerne å bestemme tempoet.
Månedens Gullfisk

Geir Andreassen

Månedens gullfisk har vært der lenge. Nå får andre krefter overta.
Meningspanelet

Meningspanelet nr. 3 – 2025

Russland i norske havner? Bør Norge starte en prosess med tanke på...
Tilbake til utgaven
Til oppslagsverk
  • Kontakt

  • +47 63959090

  • post@norskfisk.no

  • Om oss
  • For annonsører
  • Personvern & vilkår
  • Min profil
  • Logg inn
  • Bli abonnent
  • Mine favoritter
  • Kunnskapsbank
  • Finn person
  • Finn aktør
  • Finn leverandør
  • Nettbutikk
  • Alle produkter
  • Handlekurv

Meld deg på nyhetsbrev

Viktige og tankevekkende historier - rett i innboksen din.

Ved å melde deg på nyhetsbrevet gir du samtykke til at Norsk Fiskerinæring kan lagre og behandle dine personopplysninger.

Vi sender ut nyhetsbrev 1-2 ganger i måneden. Vårt fokus er å gi deg innsikt og oversikt over viktige saker og hendelser.

Alt innhold er opphavsrettslig beskyttet. © Norsk Fiskerinæring. Org. nr. 970 888 683. Norsk Fiskerinæring arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk.

Design & utvikling av Kult Byrå