Banebrytende teknologi:
Snøfrisk laks gir økt fortjeneste og holdbarhet
TM SuperKjøl og er ferdig uttestet og klar for markedet
Trosterud Mekaniske Verksted har utviklet en prosess hvor snø laget av CO2 hurtig superkjøler fisken når den pakkes i distribusjonskassene. Gevinstene er mange. Lengre holdbarhet og lavere transportkostnader er noen av dem. Prosessteknologien heter TM SuperKjøl og er ferdig uttestet og klar for markedet.
Daglig leder Lars Joramo og prosjektingeniør Lars Olav Finstad er stolte over den nye teknologien som er utviklet i bedriften på Vollebekk i Oslo. Flere medarbeidere har vært involvert i utviklingsprosjektet, og TM SuperKjøl inngår er nå en del av Trosterud Mekaniske Verksteds produkter, som i hovedsak retter seg mot næringsmiddelindustrien. Kundene er meierier, fiskeforedlingsbedrifter, kjøttindustrier og bryggerier.