Skip to content
Norsk Fiskerinæring
  • Magasin
    • Siste utgave
    • Siden Sist
    • Alle utgaver
    • Alle tema/serier
  • Oppslagsverk
  • Leverandørregister
  • Søk
  • Mine favoritter
  • Logg inn
  • Min profil
  • Meny
  • Lukk
perm_identity Logg inn
menu Meny
  • Hjem
  • Om oss
  • For annonsører
  • Nettbutikk
  • Alle produkter
  • Handlekurv
  • Kontakt
  • +63959090
  • post@norskfisk.no
  • Magasin
  • Siste utgave
  • Arkiv
  • Oppslagsverk
  • Finn aktør, person eller artikkel
  • Finn leverandør
  • Bli abonnent

Lag en brukerprofil

  • Bli opplyst. Vi kjenner næringen etter over 60 år i bransjen.
  • Få innsikt. Vi analyserer og går i dybden.
  • Få oversikt. Over bransjen, aktuelle tema, aktørene.
  • Spar tid. Bruk våre verktøy for informasjon om nøkkelpersoner, bedrifter og leverandører.
Bli abonnent

Logg inn

  • Søk
  • Magasin
    • Siste utgave
    • Alle utgaver
  • Oppslagsverk
    • Finn aktør, person eller artikkel
  • Leverandørregister
    • Finn leverandør
  • Nettbutikk
    • Alle produkter
    • Handlekurv
  • Om oss
  • For annonsører
  • Kontakt
  • Bli abonnent
  • Logg inn
  • Kontakt
  • +63959090
  • post@norskfisk.no

Magasin

3 - 2020

Tilbake til utgaven Innholdsfortegnelse

Innhold nr. 3 – 2020

Lukk

NF's blå

Nye investeringer

Månedens intervju

Ferdigsnakka

Månedens Gullfisk

Meningspanelet

Sandøys kommentar

Frode Blakstad

Sundnes kommentar

Duellen

Viktige fiskerikommuner

Norske fiskeriministre

Hempels kommentar

Fisk og Forskning

Nye investeringer

Nye investeringer

Bok på kroken

Sundnes kommentar

Måltidet etterpå

Utgave nr. 3-2020

PÅ ÅRETS SISTE, STORE samling av frittgående, levende, samsnak­kende mennesker, North Atlantic Seafood Forum (NASF), skulle matprofessor David J. Hughes tale etter første kaffe etter lunsj første dag. Da hadde vi allerede fått små hint om hvor det bar med mattrender og proteinbølger rundt i verden.

Cargill-topp Tim Noonan snakket om alternative proteiner, det være seg plantebaserte mikser, 3D-printet cellekulturmat eller insekt-, bakterie- og algegodbiter. Han viste til at 83 prosent av dem Cargill har spurt, er interessert i alternative proteiner. Heller ikke Sjømatrådsjef Renate Larsens kameraoverførte talestrøm var veganfri. Doktor Hughes tok oss enda lenger inn i en fremtid i endring. Selv hadde den godt voksne britiske profes­soren klokelig unngått køene på Heathrow og sammenstimlingen på Radisson på Bryggen og snakket på storskjerm: Fremtiden vil ikke bare bugne av nye proteinkilder. Noen av dem vil også kalle seg kjøtt eller fisk og sko seg på forbrukernes positive assosiasjon­er med de tradisjonelle proteinproduktene. Fishless fingers. Fishless sticks.

Gourmet Plant-Based Seafood, fiskefri fiskesaus, plantebasert tunfisk, veganske fiskekaker. Dette er selvfølgelig ikke noe sjømatnæringen må godta, men det kan bli en omfattende kamp.
En annen trend vi ble gjort kjent med i Bergen, og som det kan være grunn til å rope varsku om, er tendensen til å innta mer av dagens føde i form av snacks. Altså, korte matstopper, eller enkle matinntak langsmed i stedet for måltider på gamlemåten. Snackability er blitt en kvalitet å ta hensyn til. Er norsk sjømat der? Er måltidet rundt bordet med sin måltidsprat, vinsk­jenking og skåling på vei ut?

Norsk Fiskerinæring

Logg inn

Prøv gratis i 24 timer

 

 

Få innsikt og oversikt

Bli abonnent
Tilbake til utgaven
Til oppslagsverk
  • Kontakt

  • +47 63959090

  • post@norskfisk.no

  • Om oss
  • For annonsører
  • Personvern & vilkår
  • Min profil
  • Logg inn
  • Bli abonnent
  • Mine favoritter
  • Kunnskapsbank
  • Finn person
  • Finn aktør
  • Finn leverandør
  • Nettbutikk
  • Alle produkter
  • Handlekurv

Meld deg på nyhetsbrev

Viktige og tankevekkende historier - rett i innboksen din.

Ved å melde deg på nyhetsbrevet gir du samtykke til at Norsk Fiskerinæring kan lagre og behandle dine personopplysninger.

Vi sender ut nyhetsbrev 1-2 ganger i måneden. Vårt fokus er å gi deg innsikt og oversikt over viktige saker og hendelser.

Alt innhold er opphavsrettslig beskyttet. © Norsk Fiskerinæring. Org. nr. 970 888 683. Norsk Fiskerinæring arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk.

Design & utvikling av Kult Byrå