Skip to content

Norsk Fiskerinæring
  • Magasin
    • Siste utgave
    • Siden Sist
    • Alle utgaver
    • Alle tema/serier
  • Oppslagsverk
  • Leverandørregister
  • Søk
  • Mine favoritter
  • Logg inn
  • Min profil
  • Meny
  • Lukk
perm_identity Logg inn
menu Meny
  • Hjem
  • Om oss
  • For annonsører
  • Nettbutikk
  • Alle produkter
  • Handlekurv
  • Kontakt
  • +63959090
  • post@norskfisk.no
  • Magasin
  • Siste utgave
  • Arkiv
  • Oppslagsverk
  • Finn aktør, person eller artikkel
  • Finn leverandør
  • Bli abonnent

Lag en brukerprofil

  • Bli opplyst. Vi kjenner næringen etter over 60 år i bransjen.
  • Få innsikt. Vi analyserer og går i dybden.
  • Få oversikt. Over bransjen, aktuelle tema, aktørene.
  • Spar tid. Bruk våre verktøy for informasjon om nøkkelpersoner, bedrifter og leverandører.
Bli abonnent

Logg inn

  • Søk
  • Magasin
    • Siste utgave
    • Alle utgaver
  • Oppslagsverk
    • Finn aktør, person eller artikkel
  • Leverandørregister
    • Finn leverandør
  • Nettbutikk
    • Alle produkter
    • Handlekurv
  • Om oss
  • For annonsører
  • Kontakt
  • Bli abonnent
  • Logg inn
  • Kontakt
  • +63959090
  • post@norskfisk.no

Magasin

3 - 2020

Tilbake til utgaven Innholdsfortegnelse

Innhold nr. 3 – 2020

Lukk

NF's blå

Nye investeringer

Månedens intervju

Ferdigsnakka

Månedens Gullfisk

Meningspanelet

Sandøys kommentar

Frode Blakstad

Sundnes kommentar

Duellen

Viktige fiskerikommuner

Norske fiskeriministre

Hempels kommentar

Fisk og Forskning

Nye investeringer

Nye investeringer

Bok på kroken

Hempels kommentar

Importbehovet øker i EU

I mars og begynnelsen av april ble vi forskrekket av bilder som dette, og lurte på hvordan det ville gå fremover. Hva corona-pandemien vil bety for norsk sjømateksport de nærmeste månedene vet fortsatt ingen eksakt. På lang sikt vil viruset høyst san­nsynlig ikke få noen betydning!
Utgave nr. 3-2020

Denne måneden kunne det være fristende å skrive om Coronaviruset og dets innvirkning på sjømathandelen. Men det er det sikkert andre som gjør, selv om det meste som skrives og sies så langt helst er spekulasjoner. Likevel har vi allerede sett en del resultater av pandemien. Det som er positivt akkurat nå, er at situasjonen i Kina, hvor det hele startet, synes å vende tilbake til normalen også når det gjelder handel med sjømat.

Vi vet at konsekvensene for Europa foreløpig ikke har nådd top­pen. Coronaviruset er registrert i alle land i Europa, og mange land har satt i gang svært omfattende tiltak som påvirker handel og transport. La oss likevel se litt nærmere på hvordan situasjo­nen i Europa har utviklet seg. Med Europa mener vi Norges vik­tigste marked for sjømat, nemlig EU.

Med sin samlede produksjon av sjømat rangerer EU som den femte største fiskerinasjonen i verden, med en produksjon — fangst pluss oppdrett — i 2017 på ganske nøyaktig syv millioner tonn, eller ca. 3,2 prosent av verdens totale produksjon. EUs fangst falt fra årtusenskiftet frem til 2012. Fra 2013 til i dag har den økt litt igjen, mens oppdrettsproduksjonen har variert mellom 1,2 og 1,4 millioner tonn per år. Se figur 1.

 

Figur 1: EUs produksjon av sjømat og akvatiske organismer i millioner tonn.
Kilde: FAO Fishstat.

Norsk Fiskerinæring

Logg inn

Prøv gratis i 24 timer

 

 

Få innsikt og oversikt

Bli abonnent
Tilbake til utgaven
Til oppslagsverk
  • Kontakt

  • +47 63959090

  • post@norskfisk.no

  • Om oss
  • For annonsører
  • Personvern & vilkår
  • Min profil
  • Logg inn
  • Bli abonnent
  • Mine favoritter
  • Kunnskapsbank
  • Finn person
  • Finn aktør
  • Finn leverandør
  • Nettbutikk
  • Alle produkter
  • Handlekurv

Meld deg på nyhetsbrev

Viktige og tankevekkende historier - rett i innboksen din.

Ved å melde deg på nyhetsbrevet gir du samtykke til at Norsk Fiskerinæring kan lagre og behandle dine personopplysninger.

Vi sender ut nyhetsbrev 1-2 ganger i måneden. Vårt fokus er å gi deg innsikt og oversikt over viktige saker og hendelser.

Alt innhold er opphavsrettslig beskyttet. © Norsk Fiskerinæring. Org. nr. 970 888 683. Norsk Fiskerinæring arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk.

Design & utvikling av Kult Byrå