Skip to content
Norsk Fiskerinæring
  • Magasin
    • Siste utgave
    • Siden Sist
    • Alle utgaver
    • Alle tema/serier
  • Oppslagsverk
  • Leverandørregister
  • Søk
  • Mine favoritter
  • Logg inn
  • Min profil
  • Meny
  • Lukk
perm_identity Logg inn
menu Meny
  • Hjem
  • Om oss
  • For annonsører
  • Nettbutikk
  • Alle produkter
  • Handlekurv
  • Kontakt
  • +63959090
  • post@norskfisk.no
  • Magasin
  • Siste utgave
  • Arkiv
  • Oppslagsverk
  • Finn aktør, person eller artikkel
  • Finn leverandør
  • Bli abonnent

Lag en brukerprofil

  • Bli opplyst. Vi kjenner næringen etter over 60 år i bransjen.
  • Få innsikt. Vi analyserer og går i dybden.
  • Få oversikt. Over bransjen, aktuelle tema, aktørene.
  • Spar tid. Bruk våre verktøy for informasjon om nøkkelpersoner, bedrifter og leverandører.
Bli abonnent

Logg inn

  • Søk
  • Magasin
    • Siste utgave
    • Alle utgaver
  • Oppslagsverk
    • Finn aktør, person eller artikkel
  • Leverandørregister
    • Finn leverandør
  • Nettbutikk
    • Alle produkter
    • Handlekurv
  • Om oss
  • For annonsører
  • Kontakt
  • Bli abonnent
  • Logg inn
  • Kontakt
  • +63959090
  • post@norskfisk.no

Magasin

6/7 - 2020

Tilbake til utgaven Innholdsfortegnelse

Innhold nr. 6/7 – 2020

Lukk

Leder

NF's blå

Meningspanelet

Geir Ove Ystmark

Lek med tall

Høyviks kommentar

Lov og Rett

Månedens Gullfisk

Lek med tall

Månedens intervju

Ferdigsnakka

Østensjøs kommentar

Smånytt fra fiskerinæringen

Bok på kroken

På tampen fra Provence

Duellen

Sundnes kommentar

Nye investeringer

Nye investeringer

Nye investeringer

Fisk og Forskning

Viktige fiskerikommuner

Norske fiskeriministre

På tampen fra Provence

Muligheter

Egentlig bør turistfisket liberaliseres slik at turistene kan ta med seg mer fisk ut av landet. Kvantumet bør etter mitt syn dobles.

Utgave nr. 6/7

På tampen fra Provence er skrevet av en sentral “insider” i norsk sjømatnæring som foretrekker å holde sin identitet skjult.

Artikkelserien har til hensikt å gi et skarpt skråblikk på sjømatnæringen.

I 2019 leverte norske fiskefartøy 2.478.359 tonn fisk og skall­dyr. Det var en enorm mengde fisk — ganske eksakt 456 kilo per innbygger. Samtidig går debatten i annerledeslandet om gjestene som kommer fra utlandet for å feriere. De slapper av med å fiske og kan ta med et lite kvantum hjem. Turistfisket er helt mikros­kopisk i forhold til de store fiskemengdene som blir tatt opp av havet. Man skulle derfor tro at både fiskere og forvaltning så lyset og lot debatten ligge. Kvantumet turistene fisker har absolutt ingen betydning for bestandene. Derimot har dette fisket stor økonomisk betydning for kysten og landet.

Men det er typisk for diskusjonene i annerledeslandet. Man lar de store spørsmålene seile sin egen sjø, og konsentrerer seg om bagateller. Små problemer blir foredlet til store problemer, og muligheter blir definert som trusler. Denne debatten har pågått i varierende styrke i mange år, og man har brukt store ressurser på å utforme reguleringer som skal hemme eller hindre utenlandske turister i å fiske noen få kilo.

Norsk Fiskerinæring

Logg inn

Prøv gratis i 24 timer

 

 

Få innsikt og oversikt

Bli abonnent
Tilbake til utgaven
Til oppslagsverk
  • Kontakt

  • +47 63959090

  • post@norskfisk.no

  • Om oss
  • For annonsører
  • Personvern & vilkår
  • Min profil
  • Logg inn
  • Bli abonnent
  • Mine favoritter
  • Kunnskapsbank
  • Finn person
  • Finn aktør
  • Finn leverandør
  • Nettbutikk
  • Alle produkter
  • Handlekurv

Meld deg på nyhetsbrev

Viktige og tankevekkende historier - rett i innboksen din.

Ved å melde deg på nyhetsbrevet gir du samtykke til at Norsk Fiskerinæring kan lagre og behandle dine personopplysninger.

Vi sender ut nyhetsbrev 1-2 ganger i måneden. Vårt fokus er å gi deg innsikt og oversikt over viktige saker og hendelser.

Alt innhold er opphavsrettslig beskyttet. © Norsk Fiskerinæring. Org. nr. 970 888 683. Norsk Fiskerinæring arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk.

Design & utvikling av Kult Byrå