Skip to content
Norsk Fiskerinæring
  • Magasin
    • Siste utgave
    • Siden Sist
    • Alle utgaver
    • Alle tema/serier
  • Oppslagsverk
  • Leverandørregister
  • Søk
  • Mine favoritter
  • Logg inn
  • Min profil
  • Meny
  • Lukk
perm_identity Logg inn
menu Meny
  • Hjem
  • Om oss
  • For annonsører
  • Nettbutikk
  • Alle produkter
  • Handlekurv
  • Kontakt
  • +63959090
  • post@norskfisk.no
  • Magasin
  • Siste utgave
  • Arkiv
  • Oppslagsverk
  • Finn aktør, person eller artikkel
  • Finn leverandør
  • Bli abonnent

Lag en brukerprofil

  • Bli opplyst. Vi kjenner næringen etter over 60 år i bransjen.
  • Få innsikt. Vi analyserer og går i dybden.
  • Få oversikt. Over bransjen, aktuelle tema, aktørene.
  • Spar tid. Bruk våre verktøy for informasjon om nøkkelpersoner, bedrifter og leverandører.
Bli abonnent

Logg inn

  • Søk
  • Magasin
    • Siste utgave
    • Alle utgaver
  • Oppslagsverk
    • Finn aktør, person eller artikkel
  • Leverandørregister
    • Finn leverandør
  • Nettbutikk
    • Alle produkter
    • Handlekurv
  • Om oss
  • For annonsører
  • Kontakt
  • Bli abonnent
  • Logg inn
  • Kontakt
  • +63959090
  • post@norskfisk.no

Magasin

9 - 2022

Tilbake til utgaven Innholdsfortegnelse

Innhold nr. 9 – 2022

Lukk

Leder

Leder

NF's blå

Brev fra leserne

Guldens Lupe

Meningspanelet

Tar ordet

Høyviks kommentar

Sjømatklynger

Hempels kommentar

Kommentar

Ferdigsnakka

Hvordan ledes de store?

Sundnes kommentar

Bok på kroken

Fisk og Forskning

På tampen fra Provence

Duellen

Sjømatklynger
Stiim Aqua Cluster

Havbruksteknologi — og en dråpe olje

Det kan virke som om klyngene vi skriver om, bare blir større og større. Stiim Aqua Cluster i Stavanger er intet unntak. Flere av medlemmene kommer fra olje og gass, men tilknytning til hav og sjø er felles for nesten alle. (Ill: Stiim)
Utgave nr. 9

Aktiviteten til Stiim Aqua Cluster spenner fra fruktbar prat over god øl til konferansen AquaNext i Stavanger. Akvakulturinnovasjonsklyngen er landsdekkende, men har vokst ut fra Stavanger og møtet mellom akvakultur og oljeteknologi der. De nye tankene man fremmer, kan ende i en merd, i havet eller i et egg.

Roger Viga i Vest Havbruk snakker om Vest Havbruks og Viga-brødrenes storstilte ambisjoner. Det skjer i Stavanger-puben som har Norges største utvalg av øl. De 50 fremmøtte fra ulike hjørner av Stiim Aqua Cluster-klyngen nøyer seg stort sett med å velge blant de 20-30 sortene som er på tapp i Cardinals andre etasje. Uansett er stemningen bestemt annerledes enn når lignende foredrag kjøres i konferansesalene. Når vi tar med oss ølen bort til klyngeleder Trine Danielsen etter tidligkveldens to foredrag, er det vanskelig å føre samtalen på grunn av alle de andre som snakker i vei under Stiims Aquapub. 

Norsk Fiskerinæring

Logg inn

Prøv gratis i 24 timer

 

 

Få innsikt og oversikt

Bli abonnent

Nevnt i artikkelen

Stiim Aqua Cluster

Relaterte saker

Verdt å vite om Havbruksmeldingen

Det blir opp til politikerne å bestemme tempoet.
Månedens Gullfisk

Geir Andreassen

Månedens gullfisk har vært der lenge. Nå får andre krefter overta.
NF's blå

nf’s blå nr 3 – 2025

Aktuelle kommentarer med spark til alle sider
Tilbake til utgaven
Til oppslagsverk
  • Kontakt

  • +47 63959090

  • post@norskfisk.no

  • Om oss
  • For annonsører
  • Personvern & vilkår
  • Min profil
  • Logg inn
  • Bli abonnent
  • Mine favoritter
  • Kunnskapsbank
  • Finn person
  • Finn aktør
  • Finn leverandør
  • Nettbutikk
  • Alle produkter
  • Handlekurv

Meld deg på nyhetsbrev

Viktige og tankevekkende historier - rett i innboksen din.

Ved å melde deg på nyhetsbrevet gir du samtykke til at Norsk Fiskerinæring kan lagre og behandle dine personopplysninger.

Vi sender ut nyhetsbrev 1-2 ganger i måneden. Vårt fokus er å gi deg innsikt og oversikt over viktige saker og hendelser.

Alt innhold er opphavsrettslig beskyttet. © Norsk Fiskerinæring. Org. nr. 970 888 683. Norsk Fiskerinæring arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk.

Design & utvikling av Kult Byrå