Aktiviteten til Stiim Aqua Cluster spenner fra fruktbar prat over god øl til konferansen AquaNext i Stavanger. Akvakulturinnovasjonsklyngen er landsdekkende, men har vokst ut fra Stavanger og møtet mellom akvakultur og oljeteknologi der. De nye tankene man fremmer, kan ende i en merd, i havet eller i et egg.
Roger Viga i Vest Havbruk snakker om Vest Havbruks og Viga-brødrenes storstilte ambisjoner. Det skjer i Stavanger-puben som har Norges største utvalg av øl. De 50 fremmøtte fra ulike hjørner av Stiim Aqua Cluster-klyngen nøyer seg stort sett med å velge blant de 20-30 sortene som er på tapp i Cardinals andre etasje. Uansett er stemningen bestemt annerledes enn når lignende foredrag kjøres i konferansesalene. Når vi tar med oss ølen bort til klyngeleder Trine Danielsen etter tidligkveldens to foredrag, er det vanskelig å føre samtalen på grunn av alle de andre som snakker i vei under Stiims Aquapub.