Hempels kommentar
Alternativ sjømat
Ingen grunn til å tro at disse alternative sjømatproduktene vil ta over store deler av markedet for «ordentlig» fisk og sjømat i overskuelig fremtid.
Skrevet av:
Erik Hempel
Alt er så alternativt nå om dagen. Alternativ livsstil, alternativ skole, alternativ energi, alternativ mat
og alternative fakta, eller såkalt «Trumpisme». Til og med alternativ sjømat. Til en viss grad legger jeg skylden for alt dette på vegetarianere og veganere. Folk som på død og liv skal leve på tvers av naturen. Ikke spise kjøtt, til tross for at vi mennesker er kjøttetere og rangerer høyest på næringskjeden.
Men det er selvsagt ikke bare det at de vil redde verden ved å droppe animalsk protein fra menyen. Jeg mistenker at det like mye skyldes at det moderne, urbaniserte mennesket føler avsky ved å spise noe som har vært et levende vesen. Vi har til den grad fjernet oss fra matens opprinnelse at vi foretrekker at den presenteres for oss som et upersonlig, ugjenkjennelig produkt pakket i plast.