Skip to content
Norsk Fiskerinæring
  • Magasin
    • Siste utgave
    • Siden Sist
    • Alle utgaver
    • Alle tema/serier
  • Oppslagsverk
  • Leverandørregister
  • Søk
  • Mine favoritter
  • Logg inn
  • Min profil
  • Meny
  • Lukk
perm_identity Logg inn
menu Meny
  • Hjem
  • Om oss
  • For annonsører
  • Nettbutikk
  • Alle produkter
  • Handlekurv
  • Kontakt
  • +63959090
  • post@norskfisk.no
  • Magasin
  • Siste utgave
  • Arkiv
  • Oppslagsverk
  • Finn aktør, person eller artikkel
  • Finn leverandør
  • Bli abonnent

Lag en brukerprofil

  • Bli opplyst. Vi kjenner næringen etter over 60 år i bransjen.
  • Få innsikt. Vi analyserer og går i dybden.
  • Få oversikt. Over bransjen, aktuelle tema, aktørene.
  • Spar tid. Bruk våre verktøy for informasjon om nøkkelpersoner, bedrifter og leverandører.
Bli abonnent

Logg inn

  • Søk
  • Magasin
    • Siste utgave
    • Alle utgaver
    • Artikkelserier
  • Oppslagsverk
    • Finn aktør, person eller artikkel
  • Leverandørregister
    • Finn leverandør
  • Nettbutikk
    • Alle produkter
    • Handlekurv
  • Om oss
  • For annonsører
  • Kontakt
  • Bli abonnent
  • Logg inn
  • Kontakt
  • +63959090
  • post@norskfisk.no

Magasin

10 - 2022

Tilbake til utgaven Innholdsfortegnelse

Innhold nr. 10 – 2022

Lukk

Leder

NF's blå

Guldens Lupe

Meningspanelet

INGES hjørne

Robert Eriksson

Sandøys kommentar

Månedens intervju

Bjarnasons kommentar

NCE Aquaculture

Hempels kommentar

Ferdigsnakka

Hvordan ledes de store?

Sundnes kommentar

Fisk og Forskning

På tampen fra Provence

Duellen

Månedens Gullfisk

Hempels kommentar

Alternativ sjømat

Ingen grunn til å tro at disse alternative sjømatproduktene vil ta over store deler av markedet for «ordentlig» fisk og sjømat i overskuelig fremtid.

Vi vet snart ikke hva som er virkelighet. Alternative produkter og fake news blander seg nesten umerkelig med det ekte, og til slutt vet vi verken frem eller tilbake. Slik går utviklingen med alternativ sjømat også.
Utgave nr. 10

Skrevet av:

Erik Hempel

Alt er så alternativt nå om dagen. Alternativ livsstil, alternativ skole, alternativ energi, alternativ mat
og alternative fakta, eller såkalt «Trumpisme». Til og med alternativ sjømat. Til en viss grad legger jeg skylden for alt dette på vegetarianere og veganere. Folk som på død og liv skal leve på tvers av naturen. Ikke spise kjøtt, til tross for at vi mennesker er kjøttetere og rangerer høyest på næringskjeden.

Men det er selvsagt ikke bare det at de vil redde verden ved å droppe animalsk protein fra menyen. Jeg mistenker at det like mye skyldes at det moderne, urbaniserte mennesket føler avsky ved å spise noe som har vært et levende vesen. Vi har til den grad fjernet oss fra matens opprinnelse at vi foretrekker at den presenteres for oss som et upersonlig, ugjenkjennelig produkt pakket i plast.

Norsk Fiskerinæring

Logg inn

Prøv gratis i 24 timer

 

 

Få innsikt og oversikt

Bli abonnent

Andre saker

Månedens Gullfisk

Olav Holst-Dyrnes

Dersom det blir aktuelt å etablere en gullfiskvandre­pokal, har den nye styre­lede­ren i...
Meningspanelet

Meningspanelet nr. 5 – 2025

Om leverandørbransjen og hvilke saker og tema de holder seg oppdatert om....
NF's blå

nf’s blå nr 5 – 2025

Aktuelle kommentarer med spark til alle sider
Tilbake til utgaven
Til oppslagsverk
  • Kontakt

  • +47 63959090

  • post@norskfisk.no

  • Om oss
  • For annonsører
  • Personvern & vilkår
  • Min profil
  • Logg inn
  • Bli abonnent
  • Mine favoritter
  • Kunnskapsbank
  • Finn person
  • Finn aktør
  • Finn leverandør
  • Nettbutikk
  • Alle produkter
  • Handlekurv

Meld deg på nyhetsbrev

Ved å melde deg på nyhetsbrevet gir du samtykke til at Norsk Fiskerinæring kan lagre og behandle dine personopplysninger.

Alt innhold er opphavsrettslig beskyttet. © Norsk Fiskerinæring. Org. nr. 970 888 683. Norsk Fiskerinæring arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk.

Design & utvikling av Kult Byrå