Skip to content
Norsk Fiskerinæring
  • Magasin
    • Siste utgave
    • Siden Sist
    • Alle utgaver
    • Alle tema/serier
  • Oppslagsverk
  • Leverandørregister
  • Søk
  • Mine favoritter
  • Logg inn
  • Min profil
  • Meny
  • Lukk
perm_identity Logg inn
menu Meny
  • Hjem
  • Om oss
  • For annonsører
  • Nettbutikk
  • Alle produkter
  • Handlekurv
  • Kontakt
  • +63959090
  • post@norskfisk.no
  • Magasin
  • Siste utgave
  • Arkiv
  • Oppslagsverk
  • Finn aktør, person eller artikkel
  • Finn leverandør
  • Bli abonnent

Lag en brukerprofil

  • Bli opplyst. Vi kjenner næringen etter over 60 år i bransjen.
  • Få innsikt. Vi analyserer og går i dybden.
  • Få oversikt. Over bransjen, aktuelle tema, aktørene.
  • Spar tid. Bruk våre verktøy for informasjon om nøkkelpersoner, bedrifter og leverandører.
Bli abonnent

Logg inn

  • Søk
  • Magasin
    • Siste utgave
    • Alle utgaver
  • Oppslagsverk
    • Finn aktør, person eller artikkel
  • Leverandørregister
    • Finn leverandør
  • Nettbutikk
    • Alle produkter
    • Handlekurv
  • Om oss
  • For annonsører
  • Kontakt
  • Bli abonnent
  • Logg inn
  • Kontakt
  • +63959090
  • post@norskfisk.no

Magasin

10 - 2022

Tilbake til utgaven Innholdsfortegnelse

Innhold nr. 10 – 2022

Lukk

Leder

NF's blå

Guldens Lupe

Meningspanelet

INGES hjørne

Robert Eriksson

Sandøys kommentar

Månedens intervju

Bjarnasons kommentar

NCE Aquaculture

Hempels kommentar

Ferdigsnakka

Hvordan ledes de store?

Sundnes kommentar

Fisk og Forskning

På tampen fra Provence

Duellen

Månedens Gullfisk

Bjarnasons kommentar

Fiskeoppdrett på Island

Taket for sjøbasert oppdrett i Island er snart nådd. Det har ført til en voldsom interesse for landbasert matfiskoppdrett.

Det er ikke mye å utsette på naturen! Her fra Isafjordur, et tettsted i Vestfjordene nordvest på Island. Foreløpig er det ikke lov å drive oppdrett i akkurat denne fjorden, men det jobbes med saken. Vestfjordene er et av de få områdene på Island som egner seg for lakseoppdrett i sjø, og de fleste gode lokaliteter er allerede i bruk. I sjø har Island neppe mulighet til å produsere mer enn 70-80.000 tonn på årsbasis.

Skrevet av:

Petur Bjarnason

Utgave nr. 10

Historien om akvakultur på Island er svært variert og til dels meget sørgelig. Riktignok kan vi lese i gamle islandske sagaer om en virksomhet alt rundt år 1000 som vi kan definere som fiskeoppdrett, men dette var mest oppfôring av ferskvannsfisk og ingen akvakultur i dagens forstand av ordet. På Island begynte vi også for mange år siden med å oppdrette lakseyngel og smolt for å øke sportsfisket i elvene, såkalt havbeite. Vi hadde også én pioner som begynte tidlig med oppdrett av regnbueørret uten å lykkes i kommersiell skala. Men i realiteten startet vi ikke med fiskeoppdrett på Island før på 1980-tallet da oppdrett av laks og ørret for lengst var blitt en suksess i Norge.

Norsk Fiskerinæring

Logg inn

Prøv gratis i 24 timer

 

 

Få innsikt og oversikt

Bli abonnent

Relaterte saker

Månedens Gullfisk

Charles Aas

Gullfisken går til årets minst uventede opprykk
NF's blå

nf’s blå nr 4 – 2025

Aktuelle kommentarer med spark til alle sider
Meningspanelet

Meningspanelet nr. 4 – 2025

Russland i norske havner? Bør Norge starte en prosess med tanke på...
Tilbake til utgaven
Til oppslagsverk
  • Kontakt

  • +47 63959090

  • post@norskfisk.no

  • Om oss
  • For annonsører
  • Personvern & vilkår
  • Min profil
  • Logg inn
  • Bli abonnent
  • Mine favoritter
  • Kunnskapsbank
  • Finn person
  • Finn aktør
  • Finn leverandør
  • Nettbutikk
  • Alle produkter
  • Handlekurv

Meld deg på nyhetsbrev

Viktige og tankevekkende historier - rett i innboksen din.

Ved å melde deg på nyhetsbrevet gir du samtykke til at Norsk Fiskerinæring kan lagre og behandle dine personopplysninger.

Vi sender ut nyhetsbrev 1-2 ganger i måneden. Vårt fokus er å gi deg innsikt og oversikt over viktige saker og hendelser.

Alt innhold er opphavsrettslig beskyttet. © Norsk Fiskerinæring. Org. nr. 970 888 683. Norsk Fiskerinæring arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk.

Design & utvikling av Kult Byrå