Skip to content

Norsk Fiskerinæring
  • Magasin
    • Siste utgave
    • Siden Sist
    • Alle utgaver
    • Alle tema/serier
  • Oppslagsverk
  • Leverandørregister
  • Søk
  • Mine favoritter
  • Logg inn
  • Min profil
  • Meny
  • Lukk
perm_identity Logg inn
menu Meny
  • Hjem
  • Om oss
  • For annonsører
  • Nettbutikk
  • Alle produkter
  • Handlekurv
  • Kontakt
  • +63959090
  • post@norskfisk.no
  • Magasin
  • Siste utgave
  • Arkiv
  • Oppslagsverk
  • Finn aktør, person eller artikkel
  • Finn leverandør
  • Bli abonnent

Lag en brukerprofil

  • Bli opplyst. Vi kjenner næringen etter over 60 år i bransjen.
  • Få innsikt. Vi analyserer og går i dybden.
  • Få oversikt. Over bransjen, aktuelle tema, aktørene.
  • Spar tid. Bruk våre verktøy for informasjon om nøkkelpersoner, bedrifter og leverandører.
Bli abonnent

Logg inn

  • Søk
  • Magasin
    • Siste utgave
    • Alle utgaver
  • Oppslagsverk
    • Finn aktør, person eller artikkel
  • Leverandørregister
    • Finn leverandør
  • Nettbutikk
    • Alle produkter
    • Handlekurv
  • Om oss
  • For annonsører
  • Kontakt
  • Bli abonnent
  • Logg inn
  • Kontakt
  • +63959090
  • post@norskfisk.no

Magasin

10 - 2022

Tilbake til utgaven Innholdsfortegnelse

Innhold nr. 10 – 2022

Lukk

Leder

NF's blå

Guldens Lupe

Meningspanelet

INGES hjørne

Robert Eriksson

Sandøys kommentar

Månedens intervju

Bjarnasons kommentar

NCE Aquaculture

Hempels kommentar

Ferdigsnakka

Hvordan ledes de store?

Sundnes kommentar

Fisk og Forskning

På tampen fra Provence

Duellen

Månedens Gullfisk

Robert Eriksson

Tar ordet

Matproduksjonens «stygge andunge»

Høstens store snakkis er utvilsomt grunnrenten.

Ingen av dem er favoritter der oppdrettsnæringens utøvere møtes. Bjørnar Moxnes og Audun Lysbakken konkurrerer om å foreslå mest mulig skatt på næringen, Une Bastholm vil helst ha den bort.

Skrevet av:

Robert ERIKSSON

Utgave nr. 10
Robert Eriksson er adm. direktør i Sjømatbedriftene

Høstens store snakkis er utvilsomt grunnrenten. Også formuesskatt, inntektsskatt, utbytteskatt og en hel del mer har blitt behørig diskutert rundt lunsjbord landet over. Regjeringen har forhandlet en god stund med SV om neste års statsbudsjett, og snart får vi vite resultatet av forhandlingene. De som håper — og tror — på skattelette må nok troom igjen.

I valgkampen i 2021 lanserte Bjørnar Moxnes, partileder i Rødt, at partiet ville øke skattene med 48 milliarder kroner den kommende stortingsperioden, altså fra 2021 til 2025. Alle ristet på hodet, trakk på skuldrene og smilte medfølende mens vi tenkte at noe slikt selvfølgelig aldri blir vedtatt. Overraskelsen var derfor stor og nokså bokstavelig utrolig, da regjeringen la frem sitt forslag for statsbudsjett for 2023. Her foreslås det å øke skattene med 46 milliarder kroner. Men ikke over fire år. Nei da, på ett år! Bjørnar Moxnes og Rødt fremsto plutselig som rene «blårussen».

Norsk Fiskerinæring

Logg inn

Prøv gratis i 24 timer

 

 

Få innsikt og oversikt

Bli abonnent

Nevnt i artikkelen

Sjømatbedriftene

Relaterte saker

Silje Remøy
Tar ordet

Stortinget og Havbruksmeldingen:
Hva nå?

NF's blå

nf’s blå nr 4 – 2025

Aktuelle kommentarer med spark til alle sider
Meningspanelet

Meningspanelet nr. 4 – 2025

Toll på eksport av sjømat til USA, erfaring med offentlige saksbehandling og...
Tilbake til utgaven
Til oppslagsverk
  • Kontakt

  • +47 63959090

  • post@norskfisk.no

  • Om oss
  • For annonsører
  • Personvern & vilkår
  • Min profil
  • Logg inn
  • Bli abonnent
  • Mine favoritter
  • Kunnskapsbank
  • Finn person
  • Finn aktør
  • Finn leverandør
  • Nettbutikk
  • Alle produkter
  • Handlekurv

Meld deg på nyhetsbrev

Viktige og tankevekkende historier - rett i innboksen din.

Ved å melde deg på nyhetsbrevet gir du samtykke til at Norsk Fiskerinæring kan lagre og behandle dine personopplysninger.

Vi sender ut nyhetsbrev 1-2 ganger i måneden. Vårt fokus er å gi deg innsikt og oversikt over viktige saker og hendelser.

Alt innhold er opphavsrettslig beskyttet. © Norsk Fiskerinæring. Org. nr. 970 888 683. Norsk Fiskerinæring arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk.

Design & utvikling av Kult Byrå