Seniorredaktøren var godt likt av alle. Han var lett å prate med, alltid interessert i hva andre hadde å fortelle og helt rå til å selge. Han kunne selge isbiter på Nordpolen! «Norsk Fiskerinærings» gründer og første redaktør hadde en meget sjelden evne til å forstå nøyaktig når forespørselen burde komme. Salg dreier seg nemlig mye om timing. Man må for all del unngå å provosere frem svaret «nei». Når seniorredaktøren hadde avsluttet en samtale kunne ofte personen i den andre enden spørre seg om han nå hadde sagt ja til en annonse? Og når fakturaen kom noen dager senere, var konklusjonen at det var nettopp det han hadde gjort.
Seniorredaktøren foretrakk å kalle seg selger fremfor journalist. Han hadde ingen stor respekt for den sistnevnte yrkesgruppen. Men aller mest var han politiker, dog uten en velgerbase i ryggen. Han ønsket intenst å påvirke utviklingen i norsk fiskeri- og havbruksnæring, og skrev gjerne intervjuene på forhånd. Da kunne han jo få intervjuobjektene til å si nøyaktig det han selv ville. Det kom svært sjelden protester eller ønsker om endringer når intervjuobjektene fikk manus til godkjenning.
Hva har så seniorredaktøren med månedens intervjuobjekt å gjøre. Vel, i utgangspunktet ingen ting. Bortsett fra at han hadde voldsomt stor respekt for faren — Bjarne Haagensen. Da vi i 2014 kåret de 50 mest betydningsfulle personene i norsk sjømatnæring etter krigen, argumenterte seniorredaktøren heftig for at Bjarne Haagensen måtte komme enda høyere opp på listen enn den åttendeplassen han til slutt fikk. Haagensen burde på pallen, mente seniorredaktøren.
Bjarne Haagensen startet bokstavelig talt med to tomme hender. Han bygde opp et av Norges største sjømatselskaper og etter hvert også en betydelig eiendomsportefølje i Ålesund. Fra start sto han for det meste selv — etter hvert kom tre sønner inn som gode støttespillere og medarbeidere. Bjarne var månedens intervjuobjekt i mai 1993, eldstesønnen Leif i oktober 2000 og den yngste — Knut — i oktober 2004. Med dette intervjuet er følgelig ringen sluttet. Fire bla Haagensen har nå hatt fornøyelsen av å være månedens intervjuobjekt i «Norsk Fiskerinæring». To av dem lever dessverre ikke lenger. Knut Haagensen døde av kreft så alt for tidlig i 2020, bare 51 år gammel. Bjarne døde i oktober i fjor over 90 år gammel. Han fikk et langt, innholdsrikt og utrolig spennende liv.
Vi spår at det blir lenge til neste gang far og tre sønner ender som månedens intervjuobjekter. Mest sannsynlig skjer det aldri igjen. Men så må vi vel også tilføye at Haagensen-familien er ganske spesiell i fiskerisammenheng.
GUNNAR HAAGENSEN BLE FØDT i Ålesund 16. februar 1965. Han er med andre ord 58 år. Det var fire dager før den amerikanske borgerrettighetsforkjemperen Malcom X ble myrdet og samme år Rolling Stones holdt konsert i Norge for første gang, nærmere bestemt i Messehallen på Skøyen. Norske Pussycats var oppvarmingsband, og da bandet gikk av scenen forsvant hele første rad ut av lokalet. De var kjøpt og betalt av Pussycats kontroversielle manager Sten Ekroth med ordre om å forlate konserten i det Pussycats var ferdig. «Stuntet» ga selvfølgelig masse pressedekning. Rolling Stones skjønte ingen ting.
Men nok om det.
Månedens intervjuobjekt er utdannet siviløkonom og gift med Gerd Cathrine. Sammen har de tre barn. Han startet yrkeskarrieren som bankmann i utlandet, men det lå nok hele tiden i kortene at han skulle hjem til Ålesund og begynne i familiebedriften. Det skjedde i 1992.