Skip to content

Norsk Fiskerinæring
  • Magasin
    • Siste utgave
    • Siden Sist
    • Alle utgaver
    • Alle tema/serier
  • Oppslagsverk
  • Leverandørregister
  • Søk
  • Mine favoritter
  • Logg inn
  • Min profil
  • Meny
  • Lukk
perm_identity Logg inn
menu Meny
  • Hjem
  • Om oss
  • For annonsører
  • Nettbutikk
  • Alle produkter
  • Handlekurv
  • Kontakt
  • +63959090
  • post@norskfisk.no
  • Magasin
  • Siste utgave
  • Arkiv
  • Oppslagsverk
  • Finn aktør, person eller artikkel
  • Finn leverandør
  • Bli abonnent

Lag en brukerprofil

  • Bli opplyst. Vi kjenner næringen etter over 60 år i bransjen.
  • Få innsikt. Vi analyserer og går i dybden.
  • Få oversikt. Over bransjen, aktuelle tema, aktørene.
  • Spar tid. Bruk våre verktøy for informasjon om nøkkelpersoner, bedrifter og leverandører.
Bli abonnent

Logg inn

  • Søk
  • Magasin
    • Siste utgave
    • Alle utgaver
  • Oppslagsverk
    • Finn aktør, person eller artikkel
  • Leverandørregister
    • Finn leverandør
  • Nettbutikk
    • Alle produkter
    • Handlekurv
  • Om oss
  • For annonsører
  • Kontakt
  • Bli abonnent
  • Logg inn
  • Kontakt
  • +63959090
  • post@norskfisk.no

Magasin

9 – 2023

Tilbake til utgaven Innholdsfortegnelse

Innhold nr. 9 – 2023

Lukk

Leder

Leder

NF's blå

Guldens Lupe

Meningspanelet

Tar ordet

INGES hjørne

Høyviks kommentar

Svein Ove Haugland, Norges Råfisklag

Williams kommentar

Ferdigsnakka

Hempels kommentar

Norske lakseslakterier

Sundnes kommentar

Bok på kroken

Fisk og Forskning

På tampen fra Provence

Duellen

Norske lakseslakterier

Vekst tross dempere

Martin E. Birknes ble grunnlagt alt i 1919 og ble en del av Firda Seafood i 1998. Siden har man bygd ut og modernisert slakteriet i tre etapper — i 2000, 2013 og sist i 2022. Her slaktes for det meste ørret, men akkurat denne dagen var det laks som gikk gjen­nom sløyemaskinene, som kan ta unna 150 tonn sløyd laks og ørret per skift. (Foto: Therese Tande)

Skrevet av:

Therese Tande

Daglig leder / journalist
Utgave nr. 9

Grunnrenteskatten har utvilsomt satt en demper. Men fortsatt er det god aktivitet og investeringsvilje ved norske lakseslakterier. Det bygges nye og moderne slakterifabrikker, flere øker slakterikapasiteten eller utvider driften til å også inkludere filétering, og så godt som samtlige er i gang med å tilpasse seg nye rensekrav som kommer fra 4. desember i år. Det siste vil koste næringen flere hundretalls millioner kroner. Struktureringen fortsetter.

I fjor brukte vi overskriften «Vekst og investeringsvilje i lakseslakterier». Den er fortsatt gjeldene, men ikke helt på samme måte som i fjor. Flere av prosjektene vi skrev om er lagt på is eller nedskalert. Det siste året er også tre slakterier avviklet — MOWI Jøkelfjord, SalmoSea og Fredrikstad Seafood, og ytterligere ett vil forsvinne ved årsskiftet, Lerøy Sjøtroll Brandasund. I 2022/2023 har det vært 45 slakterier i drift i Norge. I det vi skriver 2024 teller vi 41. Samtidig er MOWI i full gang med nytt og moderne anlegg på Jøsnøya, Holmøy Produkter med det samme på Holmen utenfor Sortland og Nova Sea på Lovund. Lerøy har utvidet i Austevoll og Slakteriet Brekke starter opp igjen med sine planer i Hardanger. 

Norsk Fiskerinæring

Logg inn

Prøv gratis i 24 timer

 

 

Få innsikt og oversikt

Bli abonnent

Relaterte saker

Silje Remøy
Tar ordet

Stortinget og Havbruksmeldingen:
Hva nå?

Månedens Gullfisk

Charles Aas

Gullfisken går til årets minst uventede opprykk

Det vi uten å nøle vil kalle en skandale er hvor utrolig tregt det går å utvikle ny sjømatpolitikk i Norge. Vi snakker om en av landets viktigste næringer.

Leder
Tilbake til utgaven
Til oppslagsverk
  • Kontakt

  • +47 63959090

  • post@norskfisk.no

  • Om oss
  • For annonsører
  • Personvern & vilkår
  • Min profil
  • Logg inn
  • Bli abonnent
  • Mine favoritter
  • Kunnskapsbank
  • Finn person
  • Finn aktør
  • Finn leverandør
  • Nettbutikk
  • Alle produkter
  • Handlekurv

Meld deg på nyhetsbrev

Viktige og tankevekkende historier - rett i innboksen din.

Ved å melde deg på nyhetsbrevet gir du samtykke til at Norsk Fiskerinæring kan lagre og behandle dine personopplysninger.

Vi sender ut nyhetsbrev 1-2 ganger i måneden. Vårt fokus er å gi deg innsikt og oversikt over viktige saker og hendelser.

Alt innhold er opphavsrettslig beskyttet. © Norsk Fiskerinæring. Org. nr. 970 888 683. Norsk Fiskerinæring arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk.

Design & utvikling av Kult Byrå