Skip to content
Norsk Fiskerinæring
  • Magasin
    • Siste utgave
    • Siden Sist
    • Alle utgaver
    • Alle tema/serier
  • Oppslagsverk
  • Leverandørregister
  • Søk
  • Mine favoritter
  • Logg inn
  • Min profil
  • Meny
  • Lukk
perm_identity Logg inn
menu Meny
  • Hjem
  • Om oss
  • For annonsører
  • Nettbutikk
  • Alle produkter
  • Handlekurv
  • Kontakt
  • +63959090
  • post@norskfisk.no
  • Magasin
  • Siste utgave
  • Arkiv
  • Oppslagsverk
  • Finn aktør, person eller artikkel
  • Finn leverandør
  • Bli abonnent

Lag en brukerprofil

  • Bli opplyst. Vi kjenner næringen etter over 60 år i bransjen.
  • Få innsikt. Vi analyserer og går i dybden.
  • Få oversikt. Over bransjen, aktuelle tema, aktørene.
  • Spar tid. Bruk våre verktøy for informasjon om nøkkelpersoner, bedrifter og leverandører.
Bli abonnent

Logg inn

  • Søk
  • Magasin
    • Siste utgave
    • Alle utgaver
  • Oppslagsverk
    • Finn aktør, person eller artikkel
  • Leverandørregister
    • Finn leverandør
  • Nettbutikk
    • Alle produkter
    • Handlekurv
  • Om oss
  • For annonsører
  • Kontakt
  • Bli abonnent
  • Logg inn
  • Kontakt
  • +63959090
  • post@norskfisk.no

Magasin

11/12 - 2023

Tilbake til utgaven Innholdsfortegnelse

Innhold nr. 11/12 – 2023

Lukk

Leder

Leder

NF's blå

Guldens Lupe

Meningspanelet

Lisa Marie Opdahl

INGES hjørne

Høyviks kommentar

Jonny Berfjord, Norges Sildesalgslag

Månedens intervju

Williams kommentar

Ferdigsnakka

Hempels kommentar

Bjarnasons kommentar

Bok på kroken

Sundnes kommentar

På tampen fra Provence

Duellen

100 år og 10 måneder for Nils Sperre

100 års jubileum med nytt fryselager på 5000 kvadratmeter

For et drøyt år siden ble det første spadetaket tatt. Nå har Nils Sperre AS et moderne og funksjonelt fryselager med forhall på 5.000 kvadrat­meter og med 10.700 pallplasser. (Foto: Sorentio)

Skrevet av:

Hans Morten Sundnes

Journalist
Utgave nr. 11/12

Fiskeindustribedriften Nils Sperre AS markerte 100 år i november. Det forteller både om seighet og evne til innovasjon og omstilling. Slikt man kan lese om i jubileumsboken. Men da det nye fryselageret skulle opp, gikk det kjapt — raskere enn et normalt bolighus.

Da påtroppende ordfører Håkon Lykkebø Strand klippet snoren og to generasjoner Sperre stilte seg foran porten på det nye fryselageret, var det tredje eller fjerde storhendelse denne helt spesielle dagen på Ellingsøya. Den fjerde var at man hadde samlet hele bygda og vel så det til denne spesielle trippelmarkeringen på Sunnmøre. 

Nils Sperre har mange etterkommere som har tatt og tar del i driften. Her er to generasjoner på én rekke. Fra venstre Ronny Sperre, Nils Johan Sperre. Odd Arild Sperre, Svenn Sperre, Oddbjørn Sperre, Palmar Sperre, Harald Sperre og Geir Sperre. (Foto: HMS)

Den første var historisk. I 2023 er det hundre år siden Nils Sperre gikk i gang med å flekke, salte og tørke fisk i og ved naustet på hjemgården Sperre. Siden tok neste generasjon over, og i 1973 startet man kjøp av makrell. Stein for stein har man bygd opp virksomheten som står der i dag, og nå med tredje generasjon i sentrale posisjoner. Vår faste skribent Knut Arne Høyvik har ført hele historien i pennen, med notatene til Palmar Sperre som basis.  

Norsk Fiskerinæring

Logg inn

Prøv gratis i 24 timer

 

 

Få innsikt og oversikt

Bli abonnent

Nevnt i artikkelen

Nils Sperre AS

Omsetning: 960139'

Relaterte saker

NF's blå

nf’s blå nr 4 – 2025

Aktuelle kommentarer med spark til alle sider
Meningspanelet

Meningspanelet nr. 4 – 2025

Russland i norske havner? Bør Norge starte en prosess med tanke på...
NF's blå

nf’s blå nr 3 – 2025

Aktuelle kommentarer med spark til alle sider
Tilbake til utgaven
Til oppslagsverk
  • Kontakt

  • +47 63959090

  • post@norskfisk.no

  • Om oss
  • For annonsører
  • Personvern & vilkår
  • Min profil
  • Logg inn
  • Bli abonnent
  • Mine favoritter
  • Kunnskapsbank
  • Finn person
  • Finn aktør
  • Finn leverandør
  • Nettbutikk
  • Alle produkter
  • Handlekurv

Meld deg på nyhetsbrev

Viktige og tankevekkende historier - rett i innboksen din.

Ved å melde deg på nyhetsbrevet gir du samtykke til at Norsk Fiskerinæring kan lagre og behandle dine personopplysninger.

Vi sender ut nyhetsbrev 1-2 ganger i måneden. Vårt fokus er å gi deg innsikt og oversikt over viktige saker og hendelser.

Alt innhold er opphavsrettslig beskyttet. © Norsk Fiskerinæring. Org. nr. 970 888 683. Norsk Fiskerinæring arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk.

Design & utvikling av Kult Byrå