Skip to content
Norsk Fiskerinæring
  • Magasin
    • Siste utgave
    • Siden Sist
    • Alle utgaver
    • Alle tema/serier
  • Oppslagsverk
  • Leverandørregister
  • Søk
  • Mine favoritter
  • Logg inn
  • Min profil
  • Meny
  • Lukk
perm_identity Logg inn
menu Meny
  • Hjem
  • Om oss
  • For annonsører
  • Nettbutikk
  • Alle produkter
  • Handlekurv
  • Kontakt
  • +63959090
  • post@norskfisk.no
  • Magasin
  • Siste utgave
  • Arkiv
  • Oppslagsverk
  • Finn aktør, person eller artikkel
  • Finn leverandør
  • Bli abonnent

Lag en brukerprofil

  • Bli opplyst. Vi kjenner næringen etter over 60 år i bransjen.
  • Få innsikt. Vi analyserer og går i dybden.
  • Få oversikt. Over bransjen, aktuelle tema, aktørene.
  • Spar tid. Bruk våre verktøy for informasjon om nøkkelpersoner, bedrifter og leverandører.
Bli abonnent

Logg inn

  • Søk
  • Magasin
    • Siste utgave
    • Alle utgaver
  • Oppslagsverk
    • Finn aktør, person eller artikkel
  • Leverandørregister
    • Finn leverandør
  • Nettbutikk
    • Alle produkter
    • Handlekurv
  • Om oss
  • For annonsører
  • Kontakt
  • Bli abonnent
  • Logg inn
  • Kontakt
  • +63959090
  • post@norskfisk.no

Magasin

11/12 - 2023

Tilbake til utgaven Innholdsfortegnelse

Innhold nr. 11/12 – 2023

Lukk

Leder

Leder

NF's blå

Guldens Lupe

Meningspanelet

Lisa Marie Opdahl

INGES hjørne

Høyviks kommentar

Jonny Berfjord, Norges Sildesalgslag

Månedens intervju

Williams kommentar

Ferdigsnakka

Hempels kommentar

Bjarnasons kommentar

Bok på kroken

Sundnes kommentar

På tampen fra Provence

Duellen

Duellen

Test dine sjømatkunnskaper!

Se hvem som stakk av med seieren og test dine sjømatkunnskaper!

Utgave nr. 11/12

Sist ble det uavgjort. Da vet alle hva som skjer; omkamp. Nergård-sjef Tommy Torvanger i Tromsø og daglig leder i Sør-Norges Fiskarlag Janita Arhaug, med hovedkontor i Ålesund, møtes følgelig til ny dyst. Sist ble det 8-8 etter en tøff batalje og der duellantene skiftet om ledelsen underveis. Denne gangen ledet Tommy fra start med et halvt poeng ut av spørsmål 1 og det ble tidlig klart hvilken vei det gikk da Janita bommet både på spørsmål 4 og 5. Etter tiende og siste runde sto hun i knestående mens motstanderen kunne heve begge hender. Enda en gang kunne altså Tommy Torvanger forlate ringen som seierherre.

Da gjenstår bare å takke Janita for solid innsats. Det er ingen skam å tape for «duellkongen» Tommy Torvanger. Han har dokumentert imponerende kunnskaper om norsk sjømatnæring, og blir åpenbart en svært vanskelig mann å ta knekken på. Men vi gjør et forsøk, og lover å stille med en kunnskapsrik og sulten utfordrer i neste nummer. Følg med, følg med! 

Test dine kunnskaper:

Spørsmål 1:
I 2022 kostet det litt over 49 kroner å produsere ett kilo laks (rund vekt). Hvor mange prosent av dette utgjorde fôrkostnadene?

Spørsmål 2:
Hvilken stilling har Even Tronstad Sagebakken nylig overtatt?

Spørsmål 3:
Hvem arrangerer Sjømatdagene på Hell?

Spørsmål 4:
Hva var nettoopplaget til Fiskeribladet i 2022, altså opplaget til sammen på papir og digitalt?

Spørsmål 5:
Hvorfor kan vi i disse dager lese om «hel issalat, kålrot, rødbeter og knollselleri» i fiskeripressen?

Spørsmål 6:
Hva var «trålstigen»?

Spørsmål 7:
Hvilket fiskeprodukt sorteres i handelsklassene Ekstra, Imperial, Universal og Popular?

Spørsmål 8:
Nevn to av de tre markedene som per utgangen av oktober i år har importert over 100.000 tonn laks (rund vekt) fra Norge?

Spørsmål 9:
Polarmuseet ligger i Tromsø. Hvor ligger Ishavsmuseet Aarvik?

Spørsmål 10:
Norskekysten er inndelt i produksjonsområder for laks og ørret. Hvor mange?

Slik gikk det med Tommy Torvanger og Janita Arhaug:

 Tommy Torvanger   Janita Arhaug
1.Ca. 40 prosent. 1/2–0Tipper rundt 30 prosent.
2.Statssekretær i NFD.1–1Statssekretær for Cecilie Terese Myrseth.
3.Sjømatbedriftene.1–1Det er Sjømatbedriftene.
4.Tja? Tipper ca. 5.000.1/2–0Må tippe igjen; ca. 15.000.
5.På grunn av importtoll fra EU.1–0Vet ikke. Kan det være oppdrettsvann som vanning for issalat, eller at issalat og rotgrønnsaker kan være en ny fôringrediens??
6.En fordelingsmekanisme for torsken
mellom trål og konvensjonell flåte.
1–1Trålstigen er en dynamisk fordelingsnøkkel
for torsk i nord mellom trål og kystgruppen.
7.Det er klippfisk.1–1Klippfisk.
8.Frankrike, Danmark og Polen.1–1Polen, Frankrike og Danmark.
9.I Brandal på Sunnmøre.1–1Det ligger i Brandal.
10.Det er 12 produksjonsområder.1/2–0Satser på 8 produksjonsområder.
 Sum8 1/2–6 

Svar:   1. 44 prosent.   2. Han er ny statssekretær for Cecilie Terese Myrseth.   3. Sjømatbedriftene.   4. 7.286.   5. Fordi regjeringen har bestemt å gå over fra kronetoll til prosenttoll på disse varene fra 1. januar 2024. Det kan svekke markedsadgangen for norsk sjømat til EU.   6. Et opplegg som økte kvoteandelene av torsk til kystflåten jo lavere totalkvoten var.   7. Klippfisk.   8. Polen, Danmark og Frankrike.   9. I Brandal på Sunnmøre.   10. 13 områder.

Nevnt i artikkelen

Tommy TORVANGER

Daglig leder i Nergård AS (Nergårdgruppen), og involvert i 5+ andre selskaper.

Janita ARHAUG

Daglig leder i Sør-Norges Fiskarlag

Relaterte saker

Månedens Gullfisk

Charles Aas

Gullfisken går til årets minst uventede opprykk

Fiske og oppdrett vil sannsynligvis bety stadig mer for å finansiere og opprettholde den norske velferdsstaten.

Leder

Har man endelig landet en god og tilfredsstillende organisering av forvaltningen som alle er fornøyde med?

Leder
Sideblikk
Tilbake til utgaven
Til oppslagsverk
  • Kontakt

  • +47 63959090

  • post@norskfisk.no

  • Om oss
  • For annonsører
  • Personvern & vilkår
  • Min profil
  • Logg inn
  • Bli abonnent
  • Mine favoritter
  • Kunnskapsbank
  • Finn person
  • Finn aktør
  • Finn leverandør
  • Nettbutikk
  • Alle produkter
  • Handlekurv

Meld deg på nyhetsbrev

Viktige og tankevekkende historier - rett i innboksen din.

Ved å melde deg på nyhetsbrevet gir du samtykke til at Norsk Fiskerinæring kan lagre og behandle dine personopplysninger.

Vi sender ut nyhetsbrev 1-2 ganger i måneden. Vårt fokus er å gi deg innsikt og oversikt over viktige saker og hendelser.

Alt innhold er opphavsrettslig beskyttet. © Norsk Fiskerinæring. Org. nr. 970 888 683. Norsk Fiskerinæring arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk.

Design & utvikling av Kult Byrå