Skip to content
Norsk Fiskerinæring
  • Magasin
    • Siste utgave
    • Siden Sist
    • Alle utgaver
    • Alle tema/serier
  • Oppslagsverk
  • Leverandørregister
  • Søk
  • Mine favoritter
  • Logg inn
  • Min profil
  • Meny
  • Lukk
perm_identity Logg inn
menu Meny
  • Hjem
  • Om oss
  • For annonsører
  • Nettbutikk
  • Alle produkter
  • Handlekurv
  • Kontakt
  • +63959090
  • post@norskfisk.no
  • Magasin
  • Siste utgave
  • Arkiv
  • Oppslagsverk
  • Finn aktør, person eller artikkel
  • Finn leverandør
  • Bli abonnent

Lag en brukerprofil

  • Bli opplyst. Vi kjenner næringen etter over 60 år i bransjen.
  • Få innsikt. Vi analyserer og går i dybden.
  • Få oversikt. Over bransjen, aktuelle tema, aktørene.
  • Spar tid. Bruk våre verktøy for informasjon om nøkkelpersoner, bedrifter og leverandører.
Bli abonnent

Logg inn

  • Søk
  • Magasin
    • Siste utgave
    • Alle utgaver
  • Oppslagsverk
    • Finn aktør, person eller artikkel
  • Leverandørregister
    • Finn leverandør
  • Nettbutikk
    • Alle produkter
    • Handlekurv
  • Om oss
  • For annonsører
  • Kontakt
  • Bli abonnent
  • Logg inn
  • Kontakt
  • +63959090
  • post@norskfisk.no

Magasin

11/12 - 2023

Tilbake til utgaven Innholdsfortegnelse

Innhold nr. 11/12 – 2023

Lukk

Leder

Leder

NF's blå

Guldens Lupe

Meningspanelet

Lisa Marie Opdahl

INGES hjørne

Høyviks kommentar

Jonny Berfjord, Norges Sildesalgslag

Månedens intervju

Williams kommentar

Ferdigsnakka

Hempels kommentar

Bjarnasons kommentar

Bok på kroken

Sundnes kommentar

På tampen fra Provence

Duellen

2/3-deler ubearbeidet ut av landet

Utfordringen for norsk sjømatnæring, er at svært mye av den fisken vi eksporterer er lite bearbeidet eller ikke bearbeidet i det hele tatt. Kort sagt urørt av menneskehender.

Vi må ikke bli helt fartsblinde i jakten på foredling i Norge. Hva er mer «edelt» og mer ettertraktet i utlandet enn blodfersk skrei fra Lofoten? Jo mer vi kan eksportere av denne svært populære og ferske delikatessen, jo bedre er det selvsagt. (Foto: Sjømatrådet)

Skrevet av:

Thorvald Tande

Redaktør
Utgave nr. 11/12

Eksporten av ubearbeidet fisk fra Norge er et problem. Alt for mange arbeidsplasser forsvinner ut av landet. Men i motsetning til det mange synes å tro er det ikke slik at den andelen vi eksporter ubearbeidet av torsk, sei og hyse har økt de siste 8-10 årene. Den har holdt seg veldig konstant.

I fjor spesifiserte Statistisk Sentralbyrå eksport av 287 ulike norske sjømatprodukter. Tar vi også med størrelser og kvaliteter snakker vi om flere tusen ulike varegrupper. I alt utgjorde eksportverdien av sjømat fra Norge 151 milliarder kroner. I år vil den nærme seg 175 milliarder og sannsynligvis bestå av minst like mange produktvarianter som i fjor. I og med at det fortsatt gjenstår noen uker av 2023 skal vi i denne artikkelen holde oss til perioden fra 2005 til og med 2022.

Norsk Fiskerinæring

Logg inn

Prøv gratis i 24 timer

 

 

Få innsikt og oversikt

Bli abonnent

Relaterte saker

Meningspanelet

Meningspanelet nr. 4 – 2025

Russland i norske havner? Bør Norge starte en prosess med tanke på...
Høyviks kommentar

Verden er en landsby

For sjømatnæringen er kommunikasjon med verden svært viktig.
Meningspanelet

Meningspanelet nr. 3 – 2025

Russland i norske havner? Bør Norge starte en prosess med tanke på...
Tilbake til utgaven
Til oppslagsverk
  • Kontakt

  • +47 63959090

  • post@norskfisk.no

  • Om oss
  • For annonsører
  • Personvern & vilkår
  • Min profil
  • Logg inn
  • Bli abonnent
  • Mine favoritter
  • Kunnskapsbank
  • Finn person
  • Finn aktør
  • Finn leverandør
  • Nettbutikk
  • Alle produkter
  • Handlekurv

Meld deg på nyhetsbrev

Viktige og tankevekkende historier - rett i innboksen din.

Ved å melde deg på nyhetsbrevet gir du samtykke til at Norsk Fiskerinæring kan lagre og behandle dine personopplysninger.

Vi sender ut nyhetsbrev 1-2 ganger i måneden. Vårt fokus er å gi deg innsikt og oversikt over viktige saker og hendelser.

Alt innhold er opphavsrettslig beskyttet. © Norsk Fiskerinæring. Org. nr. 970 888 683. Norsk Fiskerinæring arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk.

Design & utvikling av Kult Byrå