Skip to content
Norsk Fiskerinæring
  • Magasin
    • Siste utgave
    • Siden Sist
    • Alle utgaver
    • Alle tema/serier
  • Oppslagsverk
  • Leverandørregister
  • Søk
  • Mine favoritter
  • Logg inn
  • Min profil
  • Meny
  • Lukk
perm_identity Logg inn
menu Meny
  • Hjem
  • Om oss
  • For annonsører
  • Nettbutikk
  • Alle produkter
  • Handlekurv
  • Kontakt
  • +63959090
  • post@norskfisk.no
  • Magasin
  • Siste utgave
  • Arkiv
  • Oppslagsverk
  • Finn aktør, person eller artikkel
  • Finn leverandør
  • Bli abonnent

Lag en brukerprofil

  • Bli opplyst. Vi kjenner næringen etter over 60 år i bransjen.
  • Få innsikt. Vi analyserer og går i dybden.
  • Få oversikt. Over bransjen, aktuelle tema, aktørene.
  • Spar tid. Bruk våre verktøy for informasjon om nøkkelpersoner, bedrifter og leverandører.
Bli abonnent

Logg inn

  • Søk
  • Magasin
    • Siste utgave
    • Alle utgaver
    • Artikkelserier
  • Oppslagsverk
    • Finn aktør, person eller artikkel
  • Leverandørregister
    • Finn leverandør
  • Nettbutikk
    • Alle produkter
    • Handlekurv
  • Om oss
  • For annonsører
  • Kontakt
  • Bli abonnent
  • Logg inn
  • Kontakt
  • +63959090
  • post@norskfisk.no

Magasin

11/12 - 2023

Tilbake til utgaven Innholdsfortegnelse

Innhold nr. 11/12 – 2023

Lukk

Leder

Leder

NF's blå

Guldens Lupe

Meningspanelet

Lisa Marie Opdahl

INGES hjørne

Høyviks kommentar

Jonny Berfjord, Norges Sildesalgslag

Månedens intervju

Williams kommentar

Ferdigsnakka

Hempels kommentar

Bjarnasons kommentar

Bok på kroken

Sundnes kommentar

På tampen fra Provence

Duellen

Ferdigsnakka

Kristin Alnes
Stadig tøffere markedsadgang

Kristin Alnes jobber som fagsjef for industri og handel i Sjømat Norge. Hun har kontor i Ålesund og er utdannet sosialøkonom, eller det vi i dag kaller samfunnsøkonom. (Foto: Thv Tande)
Utgave nr. 11/12

Skrevet av:

Thorvald Tande

Redaktør

Norsk sjømat møter toll og  regulatoriske handelshindre over hele verden. Gjennom EFTA har vi forhandlet frem en rekke avtaler som gir oss frihandel på sjømat. Ett viktig unntak er EØS-avtalen, som innebærer at 70 prosent av all sjømat til vårt desidert viktigste marked møter toll. Selv om satsene til EU har vært de samme i 30 år, er Norges konkurranseevne betydelig svekket. En rekke av våre konkurrenter har nemlig forhandlet frem gode sjømatavtaler med EU. De som jobber for å skaffe norsk sjømat bedre markedsadgang har utvilsomt slitt i motbakke de siste 8–10 årene.

Kristin Alnes (59) er født og oppvokst i Sula kommune på Sunnmøre. Faren drev linebåten «Nesbakk», og under oppveksten jobbet hun både i fiskeindustrien og på settefiskanlegg. Etter studier i sosialøkonomi ved Universitetet i Bergen og Norges handelshøyskole begynte hun i 1990 som konsulent i Fiskeridepartementet, først ved fiskeriøkonomisk kontor, som blant annet hadde ansvaret for de årlige støtteforhandlingene med Norges Fiskarlag. Deretter gikk hun over til handelsavdelingen, der Magnor Nerheim var ekspedisjonssjef.

Etter syv år i departementet fikk hun jobb i FHL, eller det som nå heter Sjømat Norge. Der har hun jobbet siden, for det meste med saker knyttet til markedsadgang og handelspolitikk. Hun har også ansvar for skalldyrsektoren og marine ingredienser. Kristin er i dag den med lengst fartstid i organisasjonen. Som fagsjef for industri og handel har hun kontor i Ålesund sammen med Kyrre Dale.

Norsk Fiskerinæring

Logg inn

Prøv gratis i 24 timer

 

 

Få innsikt og oversikt

Bli abonnent

Nevnt i artikkelen

Sjømat Norge

Kristin ALNES

Kontaktperson i Oceana

Andre saker

– Det er mye kraft i å gå all in

Eide Mental Salmon i mål på et av verdens tøffeste ritt
Fisk og Forskning

Kolmule på spreng

Slutt på sprengt kolmuletrål?
Fisk og Forskning

Ser verdien av pukkellaks

Høsting er noe ganske annet enn utryddelse.
Tilbake til utgaven
Til oppslagsverk
  • Kontakt

  • +47 63959090

  • post@norskfisk.no

  • Om oss
  • For annonsører
  • Personvern & vilkår
  • Min profil
  • Logg inn
  • Bli abonnent
  • Mine favoritter
  • Kunnskapsbank
  • Finn person
  • Finn aktør
  • Finn leverandør
  • Nettbutikk
  • Alle produkter
  • Handlekurv

Meld deg på nyhetsbrev

Ved å melde deg på nyhetsbrevet gir du samtykke til at Norsk Fiskerinæring kan lagre og behandle dine personopplysninger.

Alt innhold er opphavsrettslig beskyttet. © Norsk Fiskerinæring. Org. nr. 970 888 683. Norsk Fiskerinæring arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk.

Design & utvikling av Kult Byrå