Skip to content
Norsk Fiskerinæring
  • Magasin
    • Siste utgave
    • Siden Sist
    • Alle utgaver
    • Alle tema/serier
  • Oppslagsverk
  • Leverandørregister
  • Søk
  • Mine favoritter
  • Logg inn
  • Min profil
  • Meny
  • Lukk
perm_identity Logg inn
menu Meny
  • Hjem
  • Om oss
  • For annonsører
  • Nettbutikk
  • Alle produkter
  • Handlekurv
  • Kontakt
  • +63959090
  • post@norskfisk.no
  • Magasin
  • Siste utgave
  • Arkiv
  • Oppslagsverk
  • Finn aktør, person eller artikkel
  • Finn leverandør
  • Bli abonnent

Lag en brukerprofil

  • Bli opplyst. Vi kjenner næringen etter over 60 år i bransjen.
  • Få innsikt. Vi analyserer og går i dybden.
  • Få oversikt. Over bransjen, aktuelle tema, aktørene.
  • Spar tid. Bruk våre verktøy for informasjon om nøkkelpersoner, bedrifter og leverandører.
Bli abonnent

Logg inn

  • Søk
  • Magasin
    • Siste utgave
    • Alle utgaver
  • Oppslagsverk
    • Finn aktør, person eller artikkel
  • Leverandørregister
    • Finn leverandør
  • Nettbutikk
    • Alle produkter
    • Handlekurv
  • Om oss
  • For annonsører
  • Kontakt
  • Bli abonnent
  • Logg inn
  • Kontakt
  • +63959090
  • post@norskfisk.no

Magasin

5 - 2024

Tilbake til utgaven Innholdsfortegnelse

Innhold nr. 5 – 2024

Lukk

Leder

NF's blå

Guldens Lupe

Meningspanelet

Silje Remøy

INGES hjørne

Fra toppen

Ferdigsnakka

Hempels kommentar

Sandøys kommentar

Norske sjømatøyer

Bok på kroken

Sundnes kommentar

Fisk og Forskning

På tampen fra Provence

Månedens Gullfisk

MOWI Blue Harvest

En topp moderne fabrikk bygget for fremtiden.

Slik ser det ut fra luften. Ved kai de to Napier bløggebåtene som hittil i år har servet anlegget med fisk. Snart kommer to vesen­tlig større båter. Utenfor de fleste lakseslakterier ligger ventemerder. Det er ikke nødvendig når fisken leveres bløgget. (Foto: MOWI)
Utgave nr. 5 - 2024

Tomta ble anskaffet i 2013, beslutningen om å bygge kom i slutten av mars 2022 og spaden ble satt i jorda kort etter. I desember i fjor sto anlegget ferdig. Prøvedriften startet i januar i år og 19. juni skjedde den offisielle åpningen av MOWI Blue Harvest på Jøsnøya i Hitra kommune. Det nye slakteriet og foredlinganlegget har en total bygningsmasse på 20.000 kvadratmeter og skal kunne slakte 100.000 tonn på årsbasis. Hver fjerde fisk skal fileteres.

Laksegiganten MOWI har hatt eget slakteri for laks på Ulvan på Hitra i 52 år. Vi kan altså trygt skrive at det etter hvert ble behov for et større og mer moderne anlegg. Nå er Ulvan-slakterier solgt til Måsøval, og MOWI er i full gang i nyanlegget på Jøsnøya.

Norsk Fiskerinæring

Logg inn

Prøv gratis i 24 timer

 

 

Få innsikt og oversikt

Bli abonnent

Relaterte saker

Verdt å vite om Havbruksmeldingen

Det blir opp til politikerne å bestemme tempoet.
Månedens Gullfisk

Geir Andreassen

Månedens gullfisk har vært der lenge. Nå får andre krefter overta.
Meningspanelet

Meningspanelet nr. 3 – 2025

Russland i norske havner? Bør Norge starte en prosess med tanke på...
Tilbake til utgaven
Til oppslagsverk
  • Kontakt

  • +47 63959090

  • post@norskfisk.no

  • Om oss
  • For annonsører
  • Personvern & vilkår
  • Min profil
  • Logg inn
  • Bli abonnent
  • Mine favoritter
  • Kunnskapsbank
  • Finn person
  • Finn aktør
  • Finn leverandør
  • Nettbutikk
  • Alle produkter
  • Handlekurv

Meld deg på nyhetsbrev

Viktige og tankevekkende historier - rett i innboksen din.

Ved å melde deg på nyhetsbrevet gir du samtykke til at Norsk Fiskerinæring kan lagre og behandle dine personopplysninger.

Vi sender ut nyhetsbrev 1-2 ganger i måneden. Vårt fokus er å gi deg innsikt og oversikt over viktige saker og hendelser.

Alt innhold er opphavsrettslig beskyttet. © Norsk Fiskerinæring. Org. nr. 970 888 683. Norsk Fiskerinæring arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk.

Design & utvikling av Kult Byrå