Skip to content

Norsk Fiskerinæring
  • Magasin
    • Siste utgave
    • Siden Sist
    • Alle utgaver
    • Alle tema/serier
  • Oppslagsverk
  • Leverandørregister
  • Søk
  • Mine favoritter
  • Logg inn
  • Min profil
  • Meny
  • Lukk
perm_identity Logg inn
menu Meny
  • Hjem
  • Om oss
  • For annonsører
  • Nettbutikk
  • Alle produkter
  • Handlekurv
  • Kontakt
  • +63959090
  • post@norskfisk.no
  • Magasin
  • Siste utgave
  • Arkiv
  • Oppslagsverk
  • Finn aktør, person eller artikkel
  • Finn leverandør
  • Bli abonnent

Lag en brukerprofil

  • Bli opplyst. Vi kjenner næringen etter over 60 år i bransjen.
  • Få innsikt. Vi analyserer og går i dybden.
  • Få oversikt. Over bransjen, aktuelle tema, aktørene.
  • Spar tid. Bruk våre verktøy for informasjon om nøkkelpersoner, bedrifter og leverandører.
Bli abonnent

Logg inn

  • Søk
  • Magasin
    • Siste utgave
    • Alle utgaver
  • Oppslagsverk
    • Finn aktør, person eller artikkel
  • Leverandørregister
    • Finn leverandør
  • Nettbutikk
    • Alle produkter
    • Handlekurv
  • Om oss
  • For annonsører
  • Kontakt
  • Bli abonnent
  • Logg inn
  • Kontakt
  • +63959090
  • post@norskfisk.no

Magasin

5 - 2024

Tilbake til utgaven Innholdsfortegnelse

Innhold nr. 5 – 2024

Lukk

Leder

NF's blå

Guldens Lupe

Meningspanelet

Silje Remøy

INGES hjørne

Fra toppen

Ferdigsnakka

Hempels kommentar

Sandøys kommentar

Norske sjømatøyer

Bok på kroken

Sundnes kommentar

Fisk og Forskning

På tampen fra Provence

Månedens Gullfisk

Månedens Gullfisk

Lerøy Seafood Group

Etter 125 år vet Lerøy at det vil bli skjær i sjøen. Og hvordan man kommer seg videre.

Utgave nr. 5 - 2024

Lerøy Seafood Group skiller seg ut fra de fleste andre sjømatselskaper — store som små — på ett punkt. Varene i butikkene er merket med det som også er navnet på konsernet. Dette har ganske sikkert tilskyndet Lerøy til å være frempå på områder som kundene er opptatt av — fortrinnsvis miljø og bærekraft. Det betyr også at det er en ekstra stor påkjenning når de ikke lykkes på dette feltet og får seg en smell i mediene.

Det siste året har de utvilsomt fått merke dette. November 2023 startet med nyheter om massedød hos Lerøy. I mai i år tok nye, store rømninger oppmerksomheten. Slike omdømmetrøkker kan være vanskelig å utligne. 

Men Lerøy Seafood er ikke bare en stor skute. Konsernet har også satt målet langt der framme, et sted bak horisonten. Og ferden startet altså for 125 år siden. I 1899, samme århundre som Grunnloven, begynte fiskerbonden Ole Mikkel Lerøen med salg av levende fisk på fisketorget i Bergen. I årene siden har de i mange sammenhenger vært en pioner, ikke minst som eksportør. Lerøy er utvilsomt internasjonal. 125 år etter starten kunne ledelsen melde en omsetning i 2023 på over 30 milliarder kroner; en stor milepæl som plasserer Lerøy Seafood Group og konsernsjef Henning Beltestad blant de aller største sjømatselskapene i verden. 

Samtidig er ikke omsetning målet. «Et år fullt av læring» var overskriften i konsernsjefens ord for 2023. Da var sikkert også perlesnormaneter og kvotenedgang for hvitfisken med i bildet. Men lærdom er jo slikt man tar med videre. Og underveis mot Lerøy-målet må innovasjon og alternative arter og driftsformer til. Gjennom datterselskapet Ocean Harvest er Lerøy en pioner innen tare og blåskjell. Med laksen satser man på dypdrift og skjerming, og Beltestad har erklært at om lag en tredjedel av selskapets laks skal stå i merder med ny teknologi innen utgangen av 2024. Sannelig ikke godt å si hva årets jubilant kommer opp med i 2149. Vi sender uansett en gullfisk.

Se tidligere Månedens Gullfisk

Relaterte saker

Månedens Gullfisk

Charles Aas

Gullfisken går til årets minst uventede opprykk

Om Havbruksmeldingen blir godkjent av Stortinget blir verden svært lik det man i 2020 så for seg i scenariet «Statsmakt»

Leder
Sideblikk

Det vi uten å nøle vil kalle en skandale er hvor utrolig tregt det går å utvikle ny sjømatpolitikk i Norge. Vi snakker om en av landets viktigste næringer.

Leder
Tilbake til utgaven
Til oppslagsverk
  • Kontakt

  • +47 63959090

  • post@norskfisk.no

  • Om oss
  • For annonsører
  • Personvern & vilkår
  • Min profil
  • Logg inn
  • Bli abonnent
  • Mine favoritter
  • Kunnskapsbank
  • Finn person
  • Finn aktør
  • Finn leverandør
  • Nettbutikk
  • Alle produkter
  • Handlekurv

Meld deg på nyhetsbrev

Viktige og tankevekkende historier - rett i innboksen din.

Ved å melde deg på nyhetsbrevet gir du samtykke til at Norsk Fiskerinæring kan lagre og behandle dine personopplysninger.

Vi sender ut nyhetsbrev 1-2 ganger i måneden. Vårt fokus er å gi deg innsikt og oversikt over viktige saker og hendelser.

Alt innhold er opphavsrettslig beskyttet. © Norsk Fiskerinæring. Org. nr. 970 888 683. Norsk Fiskerinæring arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk.

Design & utvikling av Kult Byrå