Skip to content
Norsk Fiskerinæring
  • Magasin
    • Siste utgave
    • Siden Sist
    • Alle utgaver
    • Alle tema/serier
  • Oppslagsverk
  • Leverandørregister
  • Søk
  • Mine favoritter
  • Logg inn
  • Min profil
  • Meny
  • Lukk
perm_identity Logg inn
menu Meny
  • Hjem
  • Om oss
  • For annonsører
  • Nettbutikk
  • Alle produkter
  • Handlekurv
  • Kontakt
  • +63959090
  • post@norskfisk.no
  • Magasin
  • Siste utgave
  • Arkiv
  • Oppslagsverk
  • Finn aktør, person eller artikkel
  • Finn leverandør
  • Bli abonnent

Lag en brukerprofil

  • Bli opplyst. Vi kjenner næringen etter over 60 år i bransjen.
  • Få innsikt. Vi analyserer og går i dybden.
  • Få oversikt. Over bransjen, aktuelle tema, aktørene.
  • Spar tid. Bruk våre verktøy for informasjon om nøkkelpersoner, bedrifter og leverandører.
Bli abonnent

Logg inn

  • Søk
  • Magasin
    • Siste utgave
    • Alle utgaver
    • Artikkelserier
  • Oppslagsverk
    • Finn aktør, person eller artikkel
  • Leverandørregister
    • Finn leverandør
  • Nettbutikk
    • Alle produkter
    • Handlekurv
  • Om oss
  • For annonsører
  • Kontakt
  • Bli abonnent
  • Logg inn
  • Kontakt
  • +63959090
  • post@norskfisk.no

Magasin

10 – 2025

Tilbake til utgaven Innholdsfortegnelse

Innhold nr. 10 – 2025

Leder
Sideblikk
NF's blå
Månedens Gullfisk
Meningspanelet
Bent Dreyer
INGES hjørne
Robert Eriksson, Sjømatbedriftene
På tampen fra Provence
Duellen
Sundnes kommentar
Sjømatnæringen på lerret

Lukket i sjø:
Vårslipp for lukket

Konturene av en ny æra for norsk havbruksnæring.

Foreløpig er produksjonen av matfisk i lukkede merdanlegg helt ubetydelig, både i Norge og i verden. Men nå vil den vokse raskt, i alle fall her hjemme. Det selskapet som til nå har produsert mest i lukket er uten tvil Akvafuture AS i Brønnøysund. Akkurat nå butter det i mot. (Foto: Akvafuture)
Utgave nr. 10

Mens vi i fjorårets Seafood Talks-rapport i stor grad tok for oss utviklingsløpet for etablering av lukkede anlegg i sjø, skal vi denne gangen gå rett til kjernen og konsentrere oss om det som har skjedd det siste året.

Mange har nemlig med fornyet kraft hevet deg inn i det som i slutten av 2025 begynner å ligne et kappløp. For aktørene i røde områder vil det gjelde for matfisk, men for de aller fleste andre fordi det er betydelige vekst- og velferdsforbedringer med bruk av lukket teknologi for storsmolt. Det gjør at vi i dag ser konturene av en ny æra for norsk havbruksnæring. Siste store nyhet om at SalMar og Lerøy gjør en felles satsing på neste generasjon lukket produksjonsteknologi med Aquatraz C2, underbygger dette.  

Norsk Fiskerinæring

Logg inn

Prøv gratis i 24 timer

 

 

Få innsikt og oversikt

Bli abonnent

Andre saker

Matfisk på land:
Full fres i startgropa

Her skal det dreie seg om landbasert matfiskproduksjon av laks og ørret...

Havbruk til havs:
Viktige milepæler

En statusrapport per november 2025 om Havbruk til Havs. Hva har skjedd...
Robert Eriksson, Sjømatbedriftene

Oppdrett skal straffes — bønder får erstatning:
Hvor er rettferdigheten?

I landbruket anerkjennes naturens uforutsigbarhet. I havbruket mistenkeliggjøres den.
Tilbake til utgaven
Til oppslagsverk
  • Kontakt

  • +47 63959090

  • post@norskfisk.no

  • Om oss
  • For annonsører
  • Personvern & vilkår
  • Min profil
  • Logg inn
  • Bli abonnent
  • Mine favoritter
  • Kunnskapsbank
  • Finn person
  • Finn aktør
  • Finn leverandør
  • Nettbutikk
  • Alle produkter
  • Handlekurv

Meld deg på nyhetsbrev

Ved å melde deg på nyhetsbrevet gir du samtykke til at Norsk Fiskerinæring kan lagre og behandle dine personopplysninger.

Alt innhold er opphavsrettslig beskyttet. © Norsk Fiskerinæring. Org. nr. 970 888 683. Norsk Fiskerinæring arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk.

Design & utvikling av Kult Byrå