Skip to content
Norsk Fiskerinæring
  • Magasin
    • Siste utgave
    • Siden Sist
    • Alle utgaver
    • Alle tema/serier
  • Oppslagsverk
  • Leverandørregister
  • Søk
  • Mine favoritter
  • Logg inn
  • Min profil
  • Meny
  • Lukk
perm_identity Logg inn
menu Meny
  • Hjem
  • Om oss
  • For annonsører
  • Nettbutikk
  • Alle produkter
  • Handlekurv
  • Kontakt
  • +63959090
  • post@norskfisk.no
  • Magasin
  • Siste utgave
  • Arkiv
  • Oppslagsverk
  • Finn aktør, person eller artikkel
  • Finn leverandør
  • Bli abonnent

Lag en brukerprofil

  • Bli opplyst. Vi kjenner næringen etter over 60 år i bransjen.
  • Få innsikt. Vi analyserer og går i dybden.
  • Få oversikt. Over bransjen, aktuelle tema, aktørene.
  • Spar tid. Bruk våre verktøy for informasjon om nøkkelpersoner, bedrifter og leverandører.
Bli abonnent

Logg inn

  • Søk
  • Magasin
    • Siste utgave
    • Alle utgaver
    • Artikkelserier
  • Oppslagsverk
    • Finn aktør, person eller artikkel
  • Leverandørregister
    • Finn leverandør
  • Nettbutikk
    • Alle produkter
    • Handlekurv
  • Om oss
  • For annonsører
  • Kontakt
  • Bli abonnent
  • Logg inn
  • Kontakt
  • +63959090
  • post@norskfisk.no

Magasin

10 – 2025

Tilbake til utgaven Innholdsfortegnelse

Innhold nr. 10 – 2025

Leder
Sideblikk
NF's blå
Månedens Gullfisk
Meningspanelet
Bent Dreyer
INGES hjørne
Robert Eriksson, Sjømatbedriftene
På tampen fra Provence
Duellen
Sundnes kommentar
Sjømatnæringen på lerret

Matfisk på land:
Full fres i startgropa

Her skal det dreie seg om landbasert matfiskproduksjon av laks og ørret i Norge.

Nylig var vi på besøk hos Andfjord Salmon AS på Andøya. Man må nesten komme helt innpå for virkelig å skjønne hvilke enorme dimensjoner det ofte er snakk om når det bygges landbaserte matfiskanlegg for laks. Andfjord Salmon er på ingen måte noe unntak. (Foto: Therese Tande)
Utgave nr. 10

Skrevet av:

Hans Morten Sundnes

Journalist

Er man nær målet? Halvveis? Bare i starten? Det er ikke godt å si. De fleste kommer aldri så langt. Noen går konkurs etter å ha vært lenge i drift. Andre igjen skifter art — eller tar en omvei innom postsmoltland. Bøygen vil svært ofte være å få penger, men har man ikke tillatelse, kommer man jo ingen vei. Vokser ikke laksen, er det dødfødt. Flere norske ser ut til å være godt på vei. Mange er ennå litt i tåka.

Det veldige grå feltet, grusflatene, sandhaugene, de provisoriske veibanene i det hele, brakkeriggen, det utsprengte berget og den provisoriske kaien levner lite tvil: Dette er en anleggstomt. Gravemaskinene, dumperne, kranene, sementbilene og arbeidere i lysende gule klør bekrefter inntrykket og vitner samtidig om at store ting er i ferd med å skje.

For utenforstående fremstår det likevel anonymt og kanskje til og med kjedelig, slik titusener av anleggstomter jo gjerne gjør. Ser man nøyere etter, er det likevel mulig å bli litt klokere, og det blir alt annet enn kjedelig.

Norsk Fiskerinæring

Logg inn

Prøv gratis i 24 timer

 

 

Få innsikt og oversikt

Bli abonnent

Andre saker

Lukket i sjø:
Vårslipp for lukket

Konturene av en ny æra for norsk havbruksnæring.

Havbruk til havs:
Viktige milepæler

En statusrapport per november 2025 om Havbruk til Havs. Hva har skjedd...
Robert Eriksson, Sjømatbedriftene

Oppdrett skal straffes — bønder får erstatning:
Hvor er rettferdigheten?

I landbruket anerkjennes naturens uforutsigbarhet. I havbruket mistenkeliggjøres den.
Tilbake til utgaven
Til oppslagsverk
  • Kontakt

  • +47 63959090

  • post@norskfisk.no

  • Om oss
  • For annonsører
  • Personvern & vilkår
  • Min profil
  • Logg inn
  • Bli abonnent
  • Mine favoritter
  • Kunnskapsbank
  • Finn person
  • Finn aktør
  • Finn leverandør
  • Nettbutikk
  • Alle produkter
  • Handlekurv

Meld deg på nyhetsbrev

Ved å melde deg på nyhetsbrevet gir du samtykke til at Norsk Fiskerinæring kan lagre og behandle dine personopplysninger.

Alt innhold er opphavsrettslig beskyttet. © Norsk Fiskerinæring. Org. nr. 970 888 683. Norsk Fiskerinæring arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk.

Design & utvikling av Kult Byrå