Skip to content
Norsk Fiskerinæring
  • Magasin
    • Siste utgave
    • Siden Sist
    • Alle utgaver
    • Alle tema/serier
  • Oppslagsverk
  • Leverandørregister
  • Søk
  • Mine favoritter
  • Logg inn
  • Min profil
  • Meny
  • Lukk
perm_identity Logg inn
menu Meny
  • Hjem
  • Om oss
  • For annonsører
  • Nettbutikk
  • Alle produkter
  • Handlekurv
  • Kontakt
  • +63959090
  • post@norskfisk.no
  • Magasin
  • Siste utgave
  • Arkiv
  • Oppslagsverk
  • Finn aktør, person eller artikkel
  • Finn leverandør
  • Bli abonnent

Lag en brukerprofil

  • Bli opplyst. Vi kjenner næringen etter over 60 år i bransjen.
  • Få innsikt. Vi analyserer og går i dybden.
  • Få oversikt. Over bransjen, aktuelle tema, aktørene.
  • Spar tid. Bruk våre verktøy for informasjon om nøkkelpersoner, bedrifter og leverandører.
Bli abonnent

Logg inn

  • Søk
  • Magasin
    • Siste utgave
    • Alle utgaver
    • Artikkelserier
  • Oppslagsverk
    • Finn aktør, person eller artikkel
  • Leverandørregister
    • Finn leverandør
  • Nettbutikk
    • Alle produkter
    • Handlekurv
  • Om oss
  • For annonsører
  • Kontakt
  • Bli abonnent
  • Logg inn
  • Kontakt
  • +63959090
  • post@norskfisk.no

Magasin

10 – 2025

Tilbake til utgaven Innholdsfortegnelse

Innhold nr. 10 – 2025

Leder
Sideblikk
NF's blå
Månedens Gullfisk
Meningspanelet
Bent Dreyer
INGES hjørne
Robert Eriksson, Sjømatbedriftene
På tampen fra Provence
Duellen
Sundnes kommentar
Sjømatnæringen på lerret

Mathias Bjørges laksefabrikk

Mathias Bjørge AS holder til på Ellingsøy utenfor Ålesund, og har et anlegg som måler 4.500 kvadratmeter. Det nye produksjonslokalet for laks utgjør vel 1.500 kvadratmeter. (Foto: Bjørge)
Utgave nr. 10

Tradisjonsrike Mathias Bjørge på Sunnmøre tok et av de største stegene siden 1962 da de midt i november åpnet den nye, KI-moderne laksefabrikken og med det både utvidet sortimentet og anleggetpå Ellingsøya.

Familieeide Mathias Bjørge var lenge en ren klippfiskbedrift og har holdt denne tradisjonen i hevd selv om man de siste årene også har vært frempå med kongekrabbe og snøkrabbe. I år har også laksen kommet skikkelig på plass, og i høst ble en av verdens mest moderne laksefabrikker satt i sving. Offisiell åpning var altså helgen midt i november. Da kunne man markere et betydelig løft for et selskap som med årlig omsetning i størrelsen 200-300 millioner kroner kan plasseres i mellomsjiktet av de landbaserte virksomhetene i næringen. Nå sikter de mot å bli en etablert og lønnsom leverandør av fryste lakseprodukter og å vokse på en litt annen måte enn før.

Norsk Fiskerinæring

Logg inn

Prøv gratis i 24 timer

 

 

Få innsikt og oversikt

Bli abonnent
Tilbake til utgaven
Til oppslagsverk
  • Kontakt

  • +47 63959090

  • post@norskfisk.no

  • Om oss
  • For annonsører
  • Personvern & vilkår
  • Min profil
  • Logg inn
  • Bli abonnent
  • Mine favoritter
  • Kunnskapsbank
  • Finn person
  • Finn aktør
  • Finn leverandør
  • Nettbutikk
  • Alle produkter
  • Handlekurv

Meld deg på nyhetsbrev

Ved å melde deg på nyhetsbrevet gir du samtykke til at Norsk Fiskerinæring kan lagre og behandle dine personopplysninger.

Alt innhold er opphavsrettslig beskyttet. © Norsk Fiskerinæring. Org. nr. 970 888 683. Norsk Fiskerinæring arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk.

Design & utvikling av Kult Byrå