Skip to content
Norsk Fiskerinæring
  • Magasin
    • Siste utgave
    • Siden Sist
    • Alle utgaver
    • Alle tema/serier
  • Oppslagsverk
  • Leverandørregister
  • Søk
  • Mine favoritter
  • Logg inn
  • Min profil
  • Meny
  • Lukk
perm_identity Logg inn
menu Meny
  • Hjem
  • Om oss
  • For annonsører
  • Nettbutikk
  • Alle produkter
  • Handlekurv
  • Kontakt
  • +63959090
  • post@norskfisk.no
  • Magasin
  • Siste utgave
  • Arkiv
  • Oppslagsverk
  • Finn aktør, person eller artikkel
  • Finn leverandør
  • Bli abonnent

Lag en brukerprofil

  • Bli opplyst. Vi kjenner næringen etter over 60 år i bransjen.
  • Få innsikt. Vi analyserer og går i dybden.
  • Få oversikt. Over bransjen, aktuelle tema, aktørene.
  • Spar tid. Bruk våre verktøy for informasjon om nøkkelpersoner, bedrifter og leverandører.
Bli abonnent

Logg inn

  • Søk
  • Magasin
    • Siste utgave
    • Alle utgaver
    • Artikkelserier
  • Oppslagsverk
    • Finn aktør, person eller artikkel
  • Leverandørregister
    • Finn leverandør
  • Nettbutikk
    • Alle produkter
    • Handlekurv
  • Om oss
  • For annonsører
  • Kontakt
  • Bli abonnent
  • Logg inn
  • Kontakt
  • +63959090
  • post@norskfisk.no

Magasin

10 – 2025

Tilbake til utgaven Innholdsfortegnelse

Innhold nr. 10 – 2025

Leder
Sideblikk
NF's blå
Månedens Gullfisk
Meningspanelet
Bent Dreyer
INGES hjørne
Robert Eriksson, Sjømatbedriftene
På tampen fra Provence
Duellen
Sundnes kommentar
Sjømatnæringen på lerret

Sundnes kommentar

Når filéten blir et kunststykke

«Det totale kjøttforbruket synker. Det gjør også forbruket av frukt, bær og grønnsaker. Og fisk og sjømat. Og korn».

Amerikanske Upside Foods produserer og selger kunstig kylling, som kan se riktig så delikat ut på tallerkenen. Det er det ikke alle som liker, særlig ikke i biff-staten Texas. Der har myndighetene like godt forbudt produksjon og salg av kunstig eller kultivert kjøtt. Denne dyrkede kyllingfileten inneholder hele 99 prosent lab-skapte kyllingceller. (Foto: Upside Foods)
Utgave nr. 10

Skrevet av:

Hans Morten Sundnes

Journalist

Før jeg satte meg ned med denne kommentaren, var hodet fylt opp med landbasert laks rundt i verden — rapporten jeg skrev før Seafood Talks — og gjennomføringen av nettopp Seafood Talks, som altså er «Norsk Fiskerinæring»s egen konferanse i Oslo. Litt plass var det også til bilder av begredelig laksekjøtt og laks med store sår fra NRKs Brennpunkt-serie. Det siste var jo en av novembersnakkisene før man midtveis i måneden kunne svitsje til TV2 og heller se panna til Alexander Sørloth sende Norge inn i lykkekoma ut året. Innimellom alt dette registrerte jeg også den siste kostholdskommentaren til Joachim Lund i Aftenposten: «Det totale kjøttforbruket synker. Det gjør også forbruket av frukt, bær og grønnsaker. Og fisk og sjømat. Og korn». Spiser vi mindre? Nei. Dette regnestykket går jo slett ikke opp før Lund trekker inn jokeren: ultraprosessert mat. I sum bør dette bli nok å ta inn og gruble på. Men uansett hva som skjer i verden av krig og trivialiteter, bør vi alltid sørge for at det er plass til en amerikansk rettssak eller to. 

Norsk Fiskerinæring

Logg inn

Prøv gratis i 24 timer

 

 

Få innsikt og oversikt

Bli abonnent

Andre saker

På tampen fra Provence

En gordisk knute

Det er nesten imponerende hvor mye politikk man kan koke ut av...
INGES hjørne

Å hei fadderi og fadderullandei!

Røver til skuta er stappende full av penger og gull.
Robert Eriksson, Sjømatbedriftene

Oppdrett skal straffes — bønder får erstatning:
Hvor er rettferdigheten?

I landbruket anerkjennes naturens uforutsigbarhet. I havbruket mistenkeliggjøres den.
Tilbake til utgaven
Til oppslagsverk
  • Kontakt

  • +47 63959090

  • post@norskfisk.no

  • Om oss
  • For annonsører
  • Personvern & vilkår
  • Min profil
  • Logg inn
  • Bli abonnent
  • Mine favoritter
  • Kunnskapsbank
  • Finn person
  • Finn aktør
  • Finn leverandør
  • Nettbutikk
  • Alle produkter
  • Handlekurv

Meld deg på nyhetsbrev

Ved å melde deg på nyhetsbrevet gir du samtykke til at Norsk Fiskerinæring kan lagre og behandle dine personopplysninger.

Alt innhold er opphavsrettslig beskyttet. © Norsk Fiskerinæring. Org. nr. 970 888 683. Norsk Fiskerinæring arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk.

Design & utvikling av Kult Byrå