Sundnes kommentar
Når filéten blir et kunststykke
«Det totale kjøttforbruket synker. Det gjør også forbruket av frukt, bær og grønnsaker. Og fisk og sjømat. Og korn».
Før jeg satte meg ned med denne kommentaren, var hodet fylt opp med landbasert laks rundt i verden — rapporten jeg skrev før Seafood Talks — og gjennomføringen av nettopp Seafood Talks, som altså er «Norsk Fiskerinæring»s egen konferanse i Oslo. Litt plass var det også til bilder av begredelig laksekjøtt og laks med store sår fra NRKs Brennpunkt-serie. Det siste var jo en av novembersnakkisene før man midtveis i måneden kunne svitsje til TV2 og heller se panna til Alexander Sørloth sende Norge inn i lykkekoma ut året. Innimellom alt dette registrerte jeg også den siste kostholdskommentaren til Joachim Lund i Aftenposten: «Det totale kjøttforbruket synker. Det gjør også forbruket av frukt, bær og grønnsaker. Og fisk og sjømat. Og korn». Spiser vi mindre? Nei. Dette regnestykket går jo slett ikke opp før Lund trekker inn jokeren: ultraprosessert mat. I sum bør dette bli nok å ta inn og gruble på. Men uansett hva som skjer i verden av krig og trivialiteter, bør vi alltid sørge for at det er plass til en amerikansk rettssak eller to.