Skip to content
Norsk Fiskerinæring
  • Magasin
    • Siste utgave
    • Siden Sist
    • Alle utgaver
    • Alle tema/serier
  • Oppslagsverk
  • Leverandørregister
  • Søk
  • Mine favoritter
  • Logg inn
  • Min profil
  • Meny
  • Lukk
perm_identity Logg inn
menu Meny
  • Hjem
  • Om oss
  • For annonsører
  • Nettbutikk
  • Alle produkter
  • Handlekurv
  • Kontakt
  • +63959090
  • post@norskfisk.no
  • Magasin
  • Siste utgave
  • Arkiv
  • Oppslagsverk
  • Finn aktør, person eller artikkel
  • Finn leverandør
  • Bli abonnent

Lag en brukerprofil

  • Bli opplyst. Vi kjenner næringen etter over 60 år i bransjen.
  • Få innsikt. Vi analyserer og går i dybden.
  • Få oversikt. Over bransjen, aktuelle tema, aktørene.
  • Spar tid. Bruk våre verktøy for informasjon om nøkkelpersoner, bedrifter og leverandører.
Bli abonnent

Logg inn

  • Søk
  • Magasin
    • Siste utgave
    • Alle utgaver
  • Oppslagsverk
    • Finn aktør, person eller artikkel
  • Leverandørregister
    • Finn leverandør
  • Nettbutikk
    • Alle produkter
    • Handlekurv
  • Om oss
  • For annonsører
  • Kontakt
  • Bli abonnent
  • Logg inn
  • Kontakt
  • +63959090
  • post@norskfisk.no

Magasin

2 - 2024

Tilbake til utgaven Innholdsfortegnelse

Innhold nr. 2 – 2024

Lukk

Leder

Leder

NF's blå

Guldens Lupe

Meningspanelet

Tar ordet

INGES hjørne

Høyviks kommentar

Sverre Johansen, Norges Fiskarlag

Månedens intervju

Norges 35 største fiskebåtrederier

Ferdigsnakka

Hempels kommentar

Norske sjømatøyer

Williams kommentar

Bok på kroken

Nye investeringer

Fisk og Forskning

På tampen fra Provence

Duellen

Guldens Lupe

Månedens Gullfisk

Norges 35 største fiskebåtrederier

Williams kommentar

En milliard her og en milliard der!

– Svake, feige, udugelige, inkompetente og ubrukbare!

I 2000 sto norske fartøyer for 39,2 prosent av de totale landin­gene av kolmule fra Nordøst-Atlanteren. I 2022 var andelen bare 18,8 prosent. Her er vi med «Rav» på kolmula vest av Irland i 2022. Fangsten på 2.300 tonn ble losset i Thyborøn. (Foto: Hepsø)

Skrevet av:

Johán Henrik WILLIAMS

Utgave nr. 2

Av: Johán H. Williams, Willfish Ocean Management

Statsministeren, utenriksministeren, fiskeriministeren, departementsråden, ekspedisjonssjefen og forhandlingslederne er alle blitt stemplet som svake, feige, udugelige, inkompetente og ubrukbare. De har skuslet bort rettmessig norsk fisk til milliarder av kroner. En samlet næring stiller seg bak denne nådeløse kritikken. 

I denne artikkelen skal jeg forsøke å vurdere om kritikken er berettiget. Ved bruk av de offisielle fangsttallene til ICES (Det internasjonale havforskningsrådet) er det nemlig mulig å regne ut hvordan Norges fangst- og kvoteandeler har endret seg siden årtusenskiftet. Det lar seg også gjøre å beregne hvordan endringene i Norges fangstandeler har slått ut i kroner og øre. 

Norsk Fiskerinæring

Logg inn

Prøv gratis i 24 timer

 

 

Få innsikt og oversikt

Bli abonnent

Relaterte saker

Verdt å vite om Havbruksmeldingen

Det blir opp til politikerne å bestemme tempoet.

Kampen om råstoffet føles ikke rettferdig når naboen nesten uansett kan tilby en krone eller mer for fisken med penger hentet fra grunnrente på fiskeri eller oppdrett.

Leder
Månedens Gullfisk

Geir Andreassen

Månedens gullfisk har vært der lenge. Nå får andre krefter overta.
Tilbake til utgaven
Til oppslagsverk
  • Kontakt

  • +47 63959090

  • post@norskfisk.no

  • Om oss
  • For annonsører
  • Personvern & vilkår
  • Min profil
  • Logg inn
  • Bli abonnent
  • Mine favoritter
  • Kunnskapsbank
  • Finn person
  • Finn aktør
  • Finn leverandør
  • Nettbutikk
  • Alle produkter
  • Handlekurv

Meld deg på nyhetsbrev

Viktige og tankevekkende historier - rett i innboksen din.

Ved å melde deg på nyhetsbrevet gir du samtykke til at Norsk Fiskerinæring kan lagre og behandle dine personopplysninger.

Vi sender ut nyhetsbrev 1-2 ganger i måneden. Vårt fokus er å gi deg innsikt og oversikt over viktige saker og hendelser.

Alt innhold er opphavsrettslig beskyttet. © Norsk Fiskerinæring. Org. nr. 970 888 683. Norsk Fiskerinæring arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk.

Design & utvikling av Kult Byrå