Skip to content
Norsk Fiskerinæring
  • Magasin
    • Siste utgave
    • Siden Sist
    • Alle utgaver
    • Alle tema/serier
  • Oppslagsverk
  • Leverandørregister
  • Søk
  • Mine favoritter
  • Logg inn
  • Min profil
  • Meny
  • Lukk
perm_identity Logg inn
menu Meny
  • Hjem
  • Om oss
  • For annonsører
  • Nettbutikk
  • Alle produkter
  • Handlekurv
  • Kontakt
  • +63959090
  • post@norskfisk.no
  • Magasin
  • Siste utgave
  • Arkiv
  • Oppslagsverk
  • Finn aktør, person eller artikkel
  • Finn leverandør
  • Bli abonnent

Lag en brukerprofil

  • Bli opplyst. Vi kjenner næringen etter over 60 år i bransjen.
  • Få innsikt. Vi analyserer og går i dybden.
  • Få oversikt. Over bransjen, aktuelle tema, aktørene.
  • Spar tid. Bruk våre verktøy for informasjon om nøkkelpersoner, bedrifter og leverandører.
Bli abonnent

Logg inn

  • Søk
  • Magasin
    • Siste utgave
    • Alle utgaver
    • Artikkelserier
  • Oppslagsverk
    • Finn aktør, person eller artikkel
  • Leverandørregister
    • Finn leverandør
  • Nettbutikk
    • Alle produkter
    • Handlekurv
  • Om oss
  • For annonsører
  • Kontakt
  • Bli abonnent
  • Logg inn
  • Kontakt
  • +63959090
  • post@norskfisk.no

Magasin

10 – 2025

Tilbake til utgaven Innholdsfortegnelse

Innhold nr. 10 – 2025

Leder
Sideblikk
NF's blå
Månedens Gullfisk
Meningspanelet
Bent Dreyer
INGES hjørne
Robert Eriksson, Sjømatbedriftene
På tampen fra Provence
Duellen
Sundnes kommentar
Sjømatnæringen på lerret

Eksportåret 2025

Fra januar og ut oktober snakker vi om et prisfall på hele 13,1 prosent.

Caymanøyene er et britisk territorium i Det karibiske hav. Øygruppen har 68.000 innbyggere og består av Grand Cayman, Cayman Brac og Little Cayman. Hovedstaden George Town ligger på vestkysten av Grand Cayman. I år har Caymanøyene importert sjømat fra Norge for ca. 3.000 kroner. Det er et sted vi mer forbinder med blått hav, badeliv og sol, enn med import av norsk fisk.
Utgave nr. 10

På tross av det kraftige prisfallet på laks og ørret, ligger vi an til ny solid eksportrekord for sjømat. Alt tyder på at vi passerer 180 milliarder kroner med god margin. Så langt i år har vi eksportert 298 ulike produkter til 156 ulike land. Bredden er altså stor, men de 20 største markedene og de 20 viktigste produktene står for godt over 80 prosent av totalen.

Så langt i år må det være lov å si at vi har hatt uflaks. Det produktet sjømatnæringen eksporterer desidert mest av — fersk oppdrettslaks med hode, har hatt den nest dårligste prisutviklingen. Mens hele 36 av våre 50 viktigste sjømatprodukter regnet i eksportverdi har hatt prisøkning i årets ti første måneder sammenlignet med i fjor — til dels kraftig økning, har altså den ferske laksen stupt i pris. Fra januar og ut oktober snakker vi om et prisfall på hele 13,1 prosent. Produktet med tredje størst prisfall, er fryst laks med hode. Her har prisen falt med 9,4 prosent.

Norsk Fiskerinæring

Logg inn

Prøv gratis i 24 timer

 

 

Få innsikt og oversikt

Bli abonnent
Tilbake til utgaven
Til oppslagsverk
  • Kontakt

  • +47 63959090

  • post@norskfisk.no

  • Om oss
  • For annonsører
  • Personvern & vilkår
  • Min profil
  • Logg inn
  • Bli abonnent
  • Mine favoritter
  • Kunnskapsbank
  • Finn person
  • Finn aktør
  • Finn leverandør
  • Nettbutikk
  • Alle produkter
  • Handlekurv

Meld deg på nyhetsbrev

Ved å melde deg på nyhetsbrevet gir du samtykke til at Norsk Fiskerinæring kan lagre og behandle dine personopplysninger.

Alt innhold er opphavsrettslig beskyttet. © Norsk Fiskerinæring. Org. nr. 970 888 683. Norsk Fiskerinæring arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk.

Design & utvikling av Kult Byrå