Skip to content
Norsk Fiskerinæring
  • Magasin
    • Siste utgave
    • Siden Sist
    • Alle utgaver
    • Alle tema/serier
  • Oppslagsverk
  • Leverandørregister
  • Søk
  • Mine favoritter
  • Logg inn
  • Min profil
  • Meny
  • Lukk
perm_identity Logg inn
menu Meny
  • Hjem
  • Om oss
  • For annonsører
  • Nettbutikk
  • Alle produkter
  • Handlekurv
  • Kontakt
  • +63959090
  • post@norskfisk.no
  • Magasin
  • Siste utgave
  • Arkiv
  • Oppslagsverk
  • Finn aktør, person eller artikkel
  • Finn leverandør
  • Bli abonnent

Lag en brukerprofil

  • Bli opplyst. Vi kjenner næringen etter over 60 år i bransjen.
  • Få innsikt. Vi analyserer og går i dybden.
  • Få oversikt. Over bransjen, aktuelle tema, aktørene.
  • Spar tid. Bruk våre verktøy for informasjon om nøkkelpersoner, bedrifter og leverandører.
Bli abonnent

Logg inn

  • Søk
  • Magasin
    • Siste utgave
    • Alle utgaver
  • Oppslagsverk
    • Finn aktør, person eller artikkel
  • Leverandørregister
    • Finn leverandør
  • Nettbutikk
    • Alle produkter
    • Handlekurv
  • Om oss
  • For annonsører
  • Kontakt
  • Bli abonnent
  • Logg inn
  • Kontakt
  • +63959090
  • post@norskfisk.no

Magasin

5 -2019

Tilbake til utgaven Innholdsfortegnelse

Innhold nr. 5 -2019

Lukk

Leder

Månedens Gullfisk

NF's blå

Lek med tall

Bent Dreyer

Høyviks kommentar

Viktige fiskerikommuner

Hempels kommentar

Duellen

Smånytt fra fiskerinæringen

Sundnes kommentar

Fem på konferanse

Fisk og Forskning

Lov og Rett

På tampen fra Provence:
Chrysochromulina

Utgave nr. 5 - 2019

På tampen fra Provence er skrevet av en sentral “insider” i norsk sjømatnæring som foretrekker å holde sin identitet skjult.

Artikkelserien har til hensikt å gi et skarpt skråblikk på sjømatnæringen.

I mai kom dramatiske nyheter fra annerledeslandet. Det handlet om den mikroskopiske algen Chrysochromulina leadbeateri som over natta drepte ca. åtte millioner laks i Nord-Norge.
Når dette fanget min interesse, har det samheng med at jeg etter gymnaset startet med studier i marinbiologi. Etter hvert ble det så mange latinske navn at jeg mistet interessen, og hoppet av. Det var tross alt lettere å forstå Adam Smith og John Maynard Keynes teorier om motkonjunkturpolitikk, teorier jeg forøvrig er helt uenig i.

Mange små og mellomstore oppdrettsselskaper mistet så mye fisk at de nå må starte fra null. Heldigvis har de hatt svært gode tider i flere år, og har forhåpentligvis økonomiske muskler til å klare seg gjennom krisen. Mitt inntrykk er at de fleste i annerledes­landet har sympati med de som har mistet fisken sin.

Men ikke alle. Noen liker ikke oppdrettsnæringen, og noen hater den også. Et kvinnemenneske fra Miljøpartiet De Grønne, rykket ut og fikk noen sekunder i rampelyset. Hun mer enn antydet at alge­angrepene kunne være oppdrettsnæringens egen skyld; at det var avfall fra fisken som matet algene. Men det skal hun ha; hun var ikke helt bombastisk, kanskje mer spørrende. Men tvilen var sådd.

Norsk Fiskerinæring

Logg inn

Prøv gratis i 24 timer

 

 

Få innsikt og oversikt

Bli abonnent
Tilbake til utgaven
Til oppslagsverk
  • Kontakt

  • +47 63959090

  • post@norskfisk.no

  • Om oss
  • For annonsører
  • Personvern & vilkår
  • Min profil
  • Logg inn
  • Bli abonnent
  • Mine favoritter
  • Kunnskapsbank
  • Finn person
  • Finn aktør
  • Finn leverandør
  • Nettbutikk
  • Alle produkter
  • Handlekurv

Meld deg på nyhetsbrev

Viktige og tankevekkende historier - rett i innboksen din.

Ved å melde deg på nyhetsbrevet gir du samtykke til at Norsk Fiskerinæring kan lagre og behandle dine personopplysninger.

Vi sender ut nyhetsbrev 1-2 ganger i måneden. Vårt fokus er å gi deg innsikt og oversikt over viktige saker og hendelser.

Alt innhold er opphavsrettslig beskyttet. © Norsk Fiskerinæring. Org. nr. 970 888 683. Norsk Fiskerinæring arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk.

Design & utvikling av Kult Byrå