Skip to content

Norsk Fiskerinæring
  • Magasin
    • Siste utgave
    • Siden Sist
    • Alle utgaver
    • Alle tema/serier
  • Oppslagsverk
  • Leverandørregister
  • Søk
  • Mine favoritter
  • Logg inn
  • Min profil
  • Meny
  • Lukk
perm_identity Logg inn
menu Meny
  • Hjem
  • Om oss
  • For annonsører
  • Nettbutikk
  • Alle produkter
  • Handlekurv
  • Kontakt
  • +63959090
  • post@norskfisk.no
  • Magasin
  • Siste utgave
  • Arkiv
  • Oppslagsverk
  • Finn aktør, person eller artikkel
  • Finn leverandør
  • Bli abonnent

Lag en brukerprofil

  • Bli opplyst. Vi kjenner næringen etter over 60 år i bransjen.
  • Få innsikt. Vi analyserer og går i dybden.
  • Få oversikt. Over bransjen, aktuelle tema, aktørene.
  • Spar tid. Bruk våre verktøy for informasjon om nøkkelpersoner, bedrifter og leverandører.
Bli abonnent

Logg inn

  • Søk
  • Magasin
    • Siste utgave
    • Alle utgaver
  • Oppslagsverk
    • Finn aktør, person eller artikkel
  • Leverandørregister
    • Finn leverandør
  • Nettbutikk
    • Alle produkter
    • Handlekurv
  • Om oss
  • For annonsører
  • Kontakt
  • Bli abonnent
  • Logg inn
  • Kontakt
  • +63959090
  • post@norskfisk.no

Magasin

2 - 2022

Tilbake til utgaven Innholdsfortegnelse

Innhold nr. 2 – 2022

Lukk

Leder

NF's blå

Brev fra leserne

Meningspanelet

INGES hjørne

Geir Ove Ystmark

Lek med tall

Høyviks kommentar

Månedens Gullfisk

Guldens Lupe

Månedens intervju

Nye investeringer

Norges 35 største fiskebåtrederier

Hempels kommentar

Aquatech Cluster

Ferdigsnakka

Sundnes kommentar

Bok på kroken

Duellen

Fisk og Forskning

På tampen fra Provence

Leder

Bok på kroken

«På fileten»

Skrevet av:

Hans Morten Sundnes

Publisert: 7. mars 2022

«Anlegget ble installert og prøvd ut i praksis i 1997 og 1998. Prosjektet var vellykket når det gjaldt bruken av issørpa, men produksjonsenheten for tilvirkningen — issørpegenerator fra det britiske selskapet Star Refrigeriaten — holdt ikke mål».

Dette visste du trolig ikke om Melbu Fiskeindustris forsøk på å kjøle produksjonsfisken med issørpe av sjøvann. I det hele tatt inneholder boken om fiskeindustrien på Melbu mye de fleste ikke vet og heller ikke hadde trodd de skulle få vite. Det er styrken og svakheten ved boken til Roald Hansen.

Boken «På fileten» kom i 2018, altså etter at «Bok på kroken»-spalten var opprettet. Vi fikk den likevel ikke med oss. Det var det for så vidt ikke veldig mange andre medier som gjorde heller, og den ble ingen gjenganger under juletreene nasjonalt. Men i en bokspalte om bøker som angår fiskerinæringen, hører den så visst med. Og den har kvaliteter som gjør at den står seg lenger enn dette.



«PÅ FILETEN. Fiskeindustrien på Melbu — fra Neptun i 1910 til Lerøy Seafood Group i 2018» er skrevet av mangeårig teknisk leder ved bedriften Roald Hansen. Ved å ha fulgt bedriften fra 1963 og til boken ble utgitt, har han et unikt utgangspunkt for å gi oss innblikk i utviklingen. Så hører det med at fiskerihistoriker Pål Christensen har gitt råd underveis, noe vi mener å ane etter ferden gjennom de 263 informasjons- og kunnskapsrike sidene.

Forfatteren Roald Hansen. Den som vil skaffe seg boken kan kon­takte Museum Nord på telefon 76154000. Den anbefales!
Norsk Fiskerinæring

Logg inn

Prøv gratis i 24 timer

 

 

Få innsikt og oversikt

Bli abonnent
Tilbake til utgaven
Til oppslagsverk
  • Kontakt

  • +47 63959090

  • post@norskfisk.no

  • Om oss
  • For annonsører
  • Personvern & vilkår
  • Min profil
  • Logg inn
  • Bli abonnent
  • Mine favoritter
  • Kunnskapsbank
  • Finn person
  • Finn aktør
  • Finn leverandør
  • Nettbutikk
  • Alle produkter
  • Handlekurv

Meld deg på nyhetsbrev

Viktige og tankevekkende historier - rett i innboksen din.

Ved å melde deg på nyhetsbrevet gir du samtykke til at Norsk Fiskerinæring kan lagre og behandle dine personopplysninger.

Vi sender ut nyhetsbrev 1-2 ganger i måneden. Vårt fokus er å gi deg innsikt og oversikt over viktige saker og hendelser.

Alt innhold er opphavsrettslig beskyttet. © Norsk Fiskerinæring. Org. nr. 970 888 683. Norsk Fiskerinæring arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk.

Design & utvikling av Kult Byrå